Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 17/11/15

Culinair hoogstandje bij Spijs & Wijn

De gezellige feestdagen staan voor de deur, de tijd waar we met familie en vrienden heerlijk gaan genieten van (intieme) diners. Om inspiratie op te doen voor de meest smaakvolle gerechten gaan we op 17 november met het ONDB op bezoek bij Spijs & Wijn in Valkenburg.
Spijs & Wijn behoort tot de beste restaurants van de Bollenstreek. Onlangs hebben zij nog de derde prijs gewonnen voor de Business Meetingpoint Bollenstreek. Spijs & Wijn serveert haar gasten de meest heerlijke gerechten. Of het nu gaat om een lunch, een diner, een bruiloft of gewoon een leuk feest, Spijs & Wijn zorgt ervoor dat het haar gasten aan niets ontbreekt en dat haar gasten volop kunnen genieten.
 
Eigenaar Dirk Haasnoot zal ons samen met zijn (schoon)dochters die avond van harte welkom heten in dit bijzondere restaurant dat gevestigd is onder het kantoor van Limes. Zij nodigen ons uit om een kijkje te nemen in de keuken en uiteraard zal het niet bij kijken blijven, we zullen volop kunnen proeven van de culinaire creativiteit van de koks van Spijs & Wijn.


Noteer dus 17 november a.s. in je agenda. Spijs & Wijn is makkelijk bereikbaar en is gevestigd aan de Voorschoterweg 23-g in Valkenburg (onder het kantoor van LIMES). Het belooft weer een topavond te worden die je gewoonweg niet mag missen. Graag zien wij jullie dan!
 
De ontvangst is tussen 19.30 uur en 20.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Van de voorzitter

Gewoon een kwestie van doen . . . .Beste Lezer,

Kansen moet je gelijk pakken als ze langs komen. Nee, niet te lang nadenken, maar gewoon dóén !! Zo was ik dinsdag 13 oktober bij de lancering van het nieuwste nummer van Bollenstreek Into Business en stond ik daar met de zoveelste bitterbal in mijn hand, toen er zo'n moment langskwam. Gewoon gedaan dus . . . .   

Genietend van de entourage en van al het lekkers dat passeerde werd ook ik gevraagd om alsnog aan te haken bij een "Detox-tour voor ondernemers", die op het punt van beginnen stond; gewoon samen met een tiental mede-ondernemers (waaronder veel mede-ONDB'ers) negen dagen "aan de pil", met als doel een fors aantal kilo's eraf én een fitter lijf. Wie wil dat nou niet ? Want inmiddels was ook ik zo sluipenderwijs boven die honderd gekomen en had ik op zich wel de intentie om daar op enig moment nog eens wat aan te gaan doen, maar ja, ik had mijn hele leven nog nooit gelijnd, dus dat zou het ook nu wel niet worden. Vooral meer sporten leek me voor mij de enige échte oplossing, maar ja, wanneer dan . . . . ? Dus toch terstond dit initiatief maar omarmd; over anderhalve dag starten, gelijk dus maar een vliegende start . . . .

Toen ik het thuis vertelde werd ik aanvankelijk voor gek verklaard en werd gelijk de agenda erbij gehaald. Genoeg redenen (feestavond, ONDB-avond, MT-weekend, etc.) waarom het nú eigenlijk totaal nog niet zou passen. Maar aan de andere kant, dán past het nooit. Dus toch gewoon doorgezet en vooral naar redenen cq. oplossingen gezocht waarom het nú juist wél zou moeten kunnen. Wel "mijn kuur" in overleg met Gemma nog even ingekort tot "maar" achteneenhalve dag; dan kon ik op het MT-weekend in ieder geval 's avonds nog wel aan het diner . . . 

Vanaf die donderdagmorgen de hele dag aan de pillen (ik heb nu wel ontzag voor bolletjesslikkers gekregen, ik vond deze pillen op zich al groot zat) en aan de shakes. Verder geen koffie, frisdrank en alcohol meer, maar vooral een héle hoop water drinken. En vanaf dag drie mocht er 's avonds gewoon al weer een (kleinere) warme maaltijd gegeten worden, dus ik kon thuis al snel weer mee aan tafel. Daarnaast veel bewegen (wandelen, fietsen, steppen, etc.) en dat blijkt dan uiteindelijk toch veel makkelijker in te passen dan je aanvankelijk denkt, zelfs zonder dat het sociaal onverantwoord wordt. Gewoon 's ochtends vroeg en/of na het avondeten even een klein uurtje wandelen of fietsen en daarnaast ook af en toe nog eens op die apparaten klimmen, die al jaren op de zolder staan. Of gewoon een keer lopend bij mijn schoonmoeder op bezoek of fietsend naar de ONDB-avond in Rijnsburg; het hoeft niet eens zoveel meer tijd te kosten dan normaal. En zo kreeg ik er al heel snel steeds meer zin in en bleek er onder dat "sumo-pak" toch nog steeds die, inmiddels wat oudere, sportman te zitten . . . .

Uiteindelijk ging er in die achteneenhalve dag ook precies achteneenhalve kilo af; dus tóch weer royaal onder die honderd. Vanaf nu wil ik in de toekomst alleen nog maar weer boven die honderd komen als het niet meer om kilo's maar om jaren gaat. En daarnaast hebben we ons ook rot gelachen, want in de groeps-app werden alle ervaringen en belevenissen uitvoerig en kleurrijk gedeeld, met foto's en al. Iedereen in hetzelfde schuitje, iedereen met dezelfde problemen van te druk en te weinig tijd, maar ook iedereen die er van overtuigd was dat dit een perfecte (eerste) stap was. Het was eigenlijk een feestje op zich . . . . bijna jammer dat het al weer afgelopen is, hoewel er gelukkig nog steeds actief geappt wordt. Wij hebben daardoor onderling een unieke band gekregen, we delen dezelfde ervaring: wij zijn immers "Detox-tour--lichting-01" . . . .

Wel heeft het mijn ogen nog eens extra geopend. Met mateloos eten en mateloos drinken en daarnaast veel te weinig sporten sloop je in feite je eigen lijf. En dat merk je vooral als je weer een (groot) deel van dat overtollige gewicht kwijt ben. Dan gaat alles ineens weer veel soepeler en dynamischer; dan "fladder" je weer fluitend door de dag . . . .
Vanaf nu dit ritme doorzetten, maar dan lekker zonder pillen en shakes. Gewoon bewuster en minder eten en vaker sporten. Het is al vaak genoeg gezegd, maar niets is beter om het zelf eens echt zo extreem aan den lijve te ervaren. Want dát geeft juist die intrinsieke motivatie, die nodig is om het in het vervolg ook probleemloos vol te houden. Niet "eeuwig lijnen", maar gewoon "anders leven". Gewoon, omdat dat óók lekker is . . . .

Ik besef me dat (ook nu weer . . . .) mijn ervaringen echt wel niet geheel gemiddeld zullen zijn, maar pik eruit wat je er mee kunt. Belangrijkste punt is dat je het eerst zelf door moet hebben dat je je op de "glijdende schaal" bevindt. Juist dán moet je op enig moment zélf ingrijpen: "Doe dan iets, kom in beweging en pak die kans (of creëer hem zelf) . . . . "  
           
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)