VERSLAG | 21-03-2017

Duurzaamheid in De Loft - Lisse

Op 21 maart waren zo’n 65 ONDB leden aanwezig bij de Loft in Lisse tezamen met 9 members van De Loft. Na de opening van Hans Zwetsloot namen Bart Sosef en Kees Noort het woord en vertelden de aanwezigen over de diverse activiteiten bij de Loft. De Loft wil een broedplaats zijn voor talent en heeft hierbij Duurzaamheid als belangrijke pijler. Dit doen zij via diverse initiatieven zoals het Kick-start startersevent (23 maart jl), kerstshopping en de oprichting van het broodfonds. Ook verhuurt de Loft diverse werkplekken en vergader- en workshopruimtes. 
Na de opening was het tijd voor de workshops. Het publiek kon een keuze maken uit 2 workshops:

De ene workshop werd gegeven door Martin Noort (broer van Kees), in het dagelijks leven bedrijfsleider van herberg Welgelegen in Valkenburg. “De westerse economie en samenleving is in de volgende fase beland: een fase waarin consumenten de luxe hebben steeds kritischer te worden waardoor de aandacht van de waarde van het product verschuift naar de waarden achter het product. Consumenten blijken in toenemende mate bereid te zijn (fors) meer te betalen voor producten die aansluiten bij eigen overtuigingen. Naast deze economische reden om werk te maken op het gebied van duurzaamheid, is er ook een emotionele reden: ondernemen wordt vele malen leuker en betekenisvoller! Mensen een kans geven binnen je organisatie, die deze kans nergens vinden, creëert betrokkenheid en commitment met de organisatie!” Neem gerust eens een kijkje op de website van Herberg Welgelegen en kijk wat zij voor jou kunnen doen (www.herbergwelgelegen.nl). 
De andere workshop werd gegeven door Carolien van Blitterswijk van toekomstwerkers. Deze workshop ging over duurzame inzetbaarheid. Een thema dat hoog op de agenda staat van veel bedrijven. En dat dit terecht is werd duidelijk toen ingezoomd werd op 5 grote trends (productiviteit, mismatch, zelfregie, verzuim en vergrijzing). Investeren in Duurzame Inzetbaarheid is belangrijk voor zowel werkenden als werkgevers. Er zijn tools om businesscases te maken om het rendement te berekenen. Tijdens de workshop kwam verder aan de orde hoe je het beste duurzame inzetbaarheid kunt aanpakken en wat belangrijke succesfactoren zijn. Carolien van Toekomstwerkers heeft een blog geschreven wanneer je de informatie nog eens terug wilt lezen: zie https://www.linkedin.com/pulse/speedcollege-duurzame-inzetbaarheid-de-top-5-volgens-carolien.  

Na de workshops was er weer voldoende tijd om te netwerken. De duurzame barbecue hapjes waren klaargemaakt door BBQ Friday en Martijn Claasen (Wereld Wijnen) had voor bijpassende biologische wijnen gezorgd. 

Al met al een leerzame en gezellig avond in een sfeervolle, creatieve omgeving. Ook eens kennismaken met De Loft? Kijk op de website www.deloftlisse.nl en informeer eens naar de mogelijkheden (zeker als ZZP-er!).