AANKONDIGING | 21-01-2020

Alles voor je kantoor op één plek

ONDB houdt nieuwjaarsborrel bij OfficeCentre

In juli 2018 kwamen de 39 winkels van Staples in Nederlandse handen. Kort daarna kwam de naam OfficeCentre weer terug op de gevels. Sabine de Grooth, vestigingsmanager in Leiden, was opgelucht. “We kregen weer ruimte om te ondernemen, zodat we beter kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten.” Op 21 januari is Sabine gastvrouw voor het ONDB en kun je zelf zien wat het bedrijf te bieden heeft.
10% korting op alle aankopen
Een bezoek aan OfficeCentre is om meerdere redenen de moeite waard. Bijvoorbeeld omdat een vertegenwoordiger van Schaffenburg kantoormeubelen komt vertellen over de ergonomie van het werken aan een bureau. “Vooral veel zzp’ers bezuinigen op kantoormeubilair”, weet Sabine. “Maar een goede bureaustoel en een goede zithouding kunnen je behoeden voor rugklachten. Om ONDB-leden tegemoet te komen, geven we alle leden in 2020 10% korting op alle aankopen waar geen stekker aan zit.”
Kraak de kluis
Kom je op 21 januari naar Office Centre, dan maak je ook kans op een externe harde schijf. Elke bezoeker mag 3 keer proberen om de 4-cijferige code van de kluis te kraken. Opent de kluisdeur met jouw code, dan is de harde schijf voor jou. Je krijgt sowieso een voucher mee voor een gratis apk-check van je pc door de EasyTech-balie. En heb je een leuke foto die je wel graag groot wilt hebben? Neem mee, want je kunt hem alleen op 21 januari gratis op groot formaat laten afdrukken.

Office Centre Leiden, Nieuwenhuizenweg 21, 2314 XP Leiden, bedrijventerrein Roomburg (aan de A4). Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20 uur. Parkeren kun je op het terrein van Office Centre of buiten de hekken. ’s Avonds is er voldoende parkeerruimte.
In de etalage

OfficeCentre werd in de vorige eeuw opgericht door METRO AG, dat ook eigenaar is van Makro. Ruim 20 jaar geleden werden de vestigingen verkocht aan Staples. In 2009 verdween de naam OfficeCentre en kregen de kantoorwinkels de naam van het moederbedrijf. In 2016 kwam het bedrijf in handen van de Amerikaanse belegger Cerberus. Die mikt echter niet op de mkb-doelgroep van Staples, maar op het grootkantoor. De 39 Nederlandse winkels gingen in de etalage, en ondernemers Frans Davelaar en Goswin Fijen hapten toe.

Klein Duimpje en de reus
Davelaar was directeur van branchegenoot KantoorExpert, veel kleiner dan OfficeCentre. In één keer steeg de omzet van 13,5 miljoen euro naar bijna 95 miljoen euro. Davelaar past de formule van OfficeCentre langzaam aan. De winkels moeten hét centrum worden voor kantoor. Onder andere door verbreding van het assortiment en shop-in-shopconcepten. Zo kun je tegenwoordig ook voor bedrijfskleding terecht bij OfficeCentre en is er in Leiden een afdeling met verpakkingsmateriaal van Paardekoper.

Zelf ondernemen
Vestigingsmanager Sabine de Grooth werkt al 22 jaar bij OfficeCentre. Zij is blij met nieuwe eigenaren. “We krijgen meer ruimte om te ondernemen en in te spelen op de lokale vraag. Onder de Amerikanen bepaalde het hoofdkantoor ons assortiment. Nu kunnen we zelf inkopen en bepalen wat we op voorraad hebben.”

Winkel en website
OfficeCentre Leiden heeft Leiden en de Duin- en Bollenstreek als werkgebied. “We zitten met onze winkel aan de oostkant van ons rayon, aan de rand van Leiden. Voor ondernemers in de Bollenstreek is dat best ver weg”, erkent Sabine, die zelf in Warmond woont. “Maar je kan natuurlijk altijd ook op onze website bestellen.”

Direct bezorgd
Premium-klanten kunnen hun artikelen bestellen tegen eigen vastgestelde prijzen. Klanten kunnen tegenwoordig ook op rekening kopen.  “En we kunnen vanuit onze winkel op afspraak direct bij de klant bezorgen. We hebben hiervoor een eigen bestelauto. Ideaal als je iets echt snel in huis wilt hebben.”

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Klaar voor het nieuwe jaar . . . . . .


Beste Lezer,

De champagne en de oliebollen zijn inmiddels al weer verteerd en de meeste vuurwerkresten zijn ook al weer van de straat geraapt; dat laatste misschien zelfs wel voor het laatst. We zijn daarnaast, al of niet via de gebruikelijke file, ook al weer een keer op ons werk beland. En het mooie is: “Het is inmiddels al weer een compleet nieuw decennium, dus we hebben er helemaal zin in, laat 2020 maar komen !”

Wie dat gevoel herkent heeft op voorhand al een voorsprong. Juist die bruisende energie en die positieve blik vooruit kenmerkt de ware ondernemer. Er is nu tenminste weer een lange periode in het vooruitzicht waarin er weer volop aan nieuwe kansen en uitdagingen gewerkt kan gaan worden.

Kijk, het moet natuurlijk niet zo zijn dat de kerstvakantie als een hinderlijke onderbreking van de eigenlijke hobby (het werk) wordt ervaren, want dat zou niet goed zijn. Juist de kerstperiode is, in ieder geval voor de niet-horeca-ondernemers, vaak hét moment van bezinning en van samenzijn met vrienden en familie. Twee dingen waar je juist ook energie van zou moeten krijgen. Zelfs met “Driving home for Christmas” op de achtergrond ! Als je daarvan weg zou willen vluchten moet je je toch lichtelijk zorgen beginnen te maken.

Voor mij is het altijd het ideale moment om het lijf (en vooral ook de geest) weer even tot rust te laten komen, waardoor ook vaak nieuwe inzichten ontstaan. Alle deadlines van eind december zijn dan net gehaald en de maatschappij staat dan altijd even een dikke week bijna stil.

Het is als na een tussensprint in een wielerkoers, de snelheid is er even uit en het peloton waaiert weer breed uit. Even met zijn allen genietend van het "fietsen" en krachteloos pedalerend uitrijden, klaar voor de nieuwe tempoversnelling. En zelfs als je dan even iets zou achterlopen kun je juist op zo’n moment weer vrij gemakkelijk inlopen om weer bij de rest van de groep aan te haken, maar dan moet je op dat moment alleen nog even ietsjes langer doortrappen. En ook dat zou nog niet eens zo erg moeten zijn, omdat je uiteindelijk toch ooit vanuit liefhebberij bent gaan "fietsen".

Dat betekent niet dat ik in die kerstperiode niets doe en alleen maar in de luie stoel hang. Nee, dat zeker niet. Ik slaap wel uit, maar ook dan ben ik er zonder wekker nog voor zevenen uit. Nee, ik doe dan vooral die “andere” dingen. Juist die (vaak huiselijke) dingen die er in de hectiek van het werk in de regel altijd maar bij inschieten, omdat ze dan juist hinderlijk verstorend in de flow zijn. De ziektekosten van de afgelopen jaren declareren, de computer opschonen, dat schilderijtje ophangen, foto's archiveren, het dakraam zemen, de schuur opruimen, je kent het wel.

En achteraf blijken ook dat soort klusjes, als je er dan eenmaal gefocust aan begonnen bent, dan vaak maar heel weinig tijd te vergen en na afronding ook nog grote voldoening te geven. Dit niet in de laatste plaats omdat ze dan ook maar weer gedaan zijn en dus in de komende periode niet meer storend “voor de voeten” kunnen liggen.

Of ik werk mijn (eeuwige) “leesachterstand” van vakbladen en (ondernemers)magazines weg of ik pak gewoon een vijfsterrencryptogram of duik in de jaarlijkse kerstpuzzel van de AIVD. Allemaal input die de geest prikkelt en die inspiratie geeft op alle vlakken. De fysieke en de mentale batterij raken zo vanzelf opgeladen en ook de route wordt zo automatisch heroverwogen en waar nodig bijgesteld; klaar voor de volgende etappe.

En zo heb je eigenlijk geen goede voornemens meer nodig voor het nieuwe jaar en is het gewoon weer tijd geworden voor de hobby en kunnen we weer volop gaan “koersen”, waarbij we vooral uit moet gaan van eigen kracht en ook goed op de hoogte moeten zijn van de te rijden route. Dus de neus in de wind en vol op de pedalen demarreren; dan kijken we van de zomer wel weer een keer achterom waar het peloton gebleven is.

Ik wens u allen ook veel “fietsplezier” !!   
    
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)