AANKONDIGING | 15-01-2019

Briljant het nieuwe jaar in bij Gassan

Start van het 20-jarig jubileum van het ONDB

In 1999 nam een groep jonge ondernemers het initiatief om een nieuwe ondernemersvereniging op te richten. Geen serieuze vereniging die belangen behartigt, maar een gezellige club waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. 

In 2019 bestaat deze club, het Ondernemers Netwerk Duin- en Bollenstreek, 20 jaar. En dat gaan we vieren!
Op 15 januari gaan we een fonkelend dagje uit. Een excursie, een boottocht en een heerlijk diner. Om 15:00 uur vertrekken we vanaf Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg. Rond 22:00 uur zijn we daar weer terug. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan. Helaas kunnen er deze keer geen introducees mee.
Een luxe touringcar van Brouwer Tours brengt ons naar Amsterdam. Daar bezoeken we Gassan Diamonds en worden we ingewijd in de geheimen van de diamant en kunnen we ons vergapen aan de prachtigste horloges en sieraden.

Het is vroeg donker in januari, en dat is ons geluk. Want na ons bezoek aan Gassan Diamonds schepen we in op een van de rondvaartboten van rederij ’t Smidtje voor een boottocht langs het Amsterdam Light Festival. Meer dan 35 kunstwerken en stellages van internationale kunstenaars en designers verlichten de binnenstad van Amsterdam. Een prachtig gezicht vanaf het water.

Na de boottocht gaan we met zijn allen ook nog een hapje eten. Om niet alles nu al prijs te geven, vertellen we je niet waar. We kunnen je wel verklappen dat je heerlijk zult dineren in een historische entourage die je niet licht zult vergeten. Met wanden bekleed met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw. Op een een unieke locatie midden in hartje Amsterdam.

Rond 21.30 uur worden we weer opgepikt door onze bus. Rond 22:00 uur zet die ons weer af bij Tuincentrum de Mooij. Het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen 60 ONDB-leden mee. Meld je dus snel aan, want vol is vol. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kunnen we deze keer geen introducees of partners meenemen.N.B.:
Ook dit keer doen we weer een beroep op jullie meedenkendheid. Als je je aanmeldt moeten wij er ook van uit kunnen gaan dat je mee gaat. Anders had namelijk iemand anders op die plek mee gekund. Gelieve daar nadrukkelijk rekening mee te houden bij het aanmelden. 

Iemand die zich wel aanmeldt, maar die uiteindelijk toch niet komt opdagen, zullen we daarom een no-show-vergoeding van € 100,-- (excl. b.t.w.) in rekening moeten brengen.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
0252-216962

Een schitterend en kleurrijk begin van 2019 . . . . 


Beste Lezer,

Wie jarig is trakteert, dus laten we daar dit jaar van ons 20-jarig jubileum dan maar gelijk goed mee beginnen . . . .
In de periode rondom Kerst en Oud en Nieuw worden we veelal overstelpt met een zee van lichtjes. We leven dan een paar weken in een vaak sprookjesachtige wereld vol fonkeling en schittering, die, zeker met de opkomst van de LED-lampjes, elk jaar nóg overweldigender lijkt te worden. Dus als begin januari alle kerstspullen eenmaal weer ingepakt en opgeborgen zijn rest er al heel snel een soort "zwart gat", waardoor het ineens weer even iets minder gezellig lijkt. Maar dit jaar echt niet, want het ONDB pakt dit jaar helemaal niet in, die pakt dit jaar juist uit . . . .   

Dit jaar beginnen we ons 20-jarige jubileumjaar namelijk al gelijk met een "dubbel"; naast het "schitterende en kleurrijke event" op 15 januari (vanaf 14:30 uur) hebben we nog een extra "TOP-event" gepland staan op dinsdag 22 januari (vanaf 18:30 uur). Zet ze gewoon allebei alvast in je agenda en over dat "TOP-event" volgt dan volgende week nog een extra nieuwsbrief.

Maar eerst plakken we er de 15e gewoon nog een extra dagje vol fonkeling en schittering aan vast. Gewoon om met zijn allen toch nog even een middagje/avondje dat "zwarte gat" te kunnen ontwijken. Een mooi moment om nog even gezellig net zijn allen bij te praten over het afgelopen en het komende jaar, onderwijl genietend van zowel ouderwets vakmanschap als van imposante lichtkunst.    

"Diamonds are forever"; Shirley Bassey zong het al in 1971. Laat dit event dus vooral ook een inspiratie zijn om je eigen bedrijf ook "forever" te laten zijn. Ook daar moet je vaak elke dag nog weer aan slijpen om tot die perfecte structuur te kunnen komen om het optimaal te kunnen laten schitteren. En dan niet om het, als het eenmaal echt klaar is, daarna gelijk te verkopen (al kan dat natuurlijk ook), maar vooral ook om er eerst zelf dan nog heel lang van te kunnen genieten . . . .

En laat dit event daarnaast ook nog een mooie kans zijn om "het licht te zien", op welk vlak dan ook. Altijd zijn er door het jaar heen wel van die onderwerpen, uitdagingen of probleempjes waar je niet gelijk de oplossing voor ziet; meestal omdat je daarbij veelal volgens de gebaande paden denkt en redeneert. Dan is het mooi om af en toe eens in een minder vanzelfsprekende omgeving te vertoeven, waardoor je eens wat anders tegen de zaken aankijkt. Een creatieve omgeving met volop fantasie en (licht)kunst kan daarbij helpen. Een boot vol met mede-ondernemers ook . . . .   

Rest mij om jullie, mede namens het Bestuur en de Activiteitencommissie een gezond en fantastisch 2019 toe te wensen, zowel zakelijk als privé. Tot ziens in het komende jaar . . . . 

Hans Zwetsloot


(voorzitter ONDB)