AANKONDIGING | 18-10-2022

Zo is leasen bedoeld!

Een jaar geleden zou het ONDB op bezoek gaan bij That’s Lease, maar ging niet door vanwege corona. Op 18 oktober krijgen we een nieuwe kans. Een kans die extra interessant is door de aanwezigheid van vader Martin en dochter Pien Hersman. Pien Hersman vertelt hoe je op creatieve wijze geld kunt binnenhalen om je schaatscarrière te bekostigen.
Pien Hersman uit Lisse is lid van KNSB Talent Team Noordwest. Drie jaar geleden begon ze sponsors te zoeken. ‘Wij moeten voor ons team best wat geld betalen en daar komt het materiaal nog bij’, zegt ze in een interview op schaatsen.nl. Ze houdt bijvoorbeeld elk jaar een loterij. ‘Het is lastig om iets terug te kunnen doen voor sponsoren, daarom kunnen de mensen iets winnen.’
Pien gebruikt Facebook en Instagram om sponsors te werven en fans aan zich te binden. Een video die schaatssponsor Univé maakte ging viral en is inmiddels 153 miljoen keer bekeken. In het kielzog daarvan explodeerde het aantal volgers op Instagram van een kleine 5000 in januari tot meer dan 800.000 nu!

That’s Lease is een van de sponsors van het jonge schaatstalent. Samen met Wesseling Transport zorgt het leasebedrijf dat Pien een auto kan rijden (in januari werd zij 18). Pien zal vertellen over haar schaats- en sociale media-avonturen en ONDB-leden kunnen vragen stellen.

That’s Lease is gevestigd in Sassenheim, Madame Curiestraat 20. Inloop vanaf 19:30 uur, start programma 20:00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. En als je het leuk vind, neem dan eens een bevriende ondernemer als introducee mee.
 
Alles over leasen
That’s Lease bestond begin 2021 tien jaar. In april 2020 jaar verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie aan de Madame Curiestraat op bedrijventerrein Sassenheim-Zuid. Een groot jubileumfeest was vanwege corona niet mogelijk. Maar oprichter Henk Griffioen en directieleden Herman Brinkman en Paul Rurup nodigen de ONDB-leden uit om op 18 oktober een kijkje te komen nemen bij het bedrijf.

Henk Griffioen werkt sinds 2001 in de leasesector en begon in 2011 zijn eigen bedrijf. Het bleek een goede zet en de persoonlijke aanpak en het motto ‘Het kan ons wat schelen’ sloeg aan bij veel klanten. Al in september 2011 sloot That’s Lease het 100ste leasecontact af. De groei zette zich in de jaren die volgende gestaag door. In 2014 ging de teller door de 500, in 2017 had het bedrijf 1.000 klanten. En anno 2022 heeft That’s Lease meer dan 2.000 actieve leasecontracten.

Elektrisch rijden
De afgelopen jaren heeft That’s Lease steeds meer elektrische auto’s ingezet bij haar klanten. Eind 2019 haalde het bedrijf zelfs de krant omdat het per dag gemiddeld 3 Tesla’s Model 3 ophaalde bij de afleverlocatie. Tijdens de ONDB-bijeenkomst kun je bij directie en medewerkers van That’s Lease terecht met alle vragen over de voordelen van leasen en de ontwikkelingen in de markt. En natuurlijk ook waar het gaat om elektrisch rijden. Kom dus vooral naar de bijeenkomst.

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

That’s Lease: “Zó is leasen bedoeld !” . . . .


Beste Lezer,

We hebben dit bedrijfsbezoek al twee keer moeten verplaatsen vanwege corona, maar deze maand  gaan we dan toch eindelijk naar That’s Lease; naar “Onze Henk”, “Onze Paul” en “Onze Ivo”. De twee eersten zijn gewaardeerde oud-ONDB’ers, waarvan Paul Rurup zelfs ruim twaalf jaar lid van de Activiteitencommissie is geweest en de laatste is ons huidige ONDB-lid vanuit dit mooie bedrijf . . . .
In die lange periode dat That’s Lease al lid is zijn we met het ONDB al een keer eerder voor een bedrijfsbezoek bij hen langs geweest. Destijds in hun toen net nieuwe bedrijfspand direct langs de Rijksstraatweg, waar ze inmiddels royaal uitgegroeid zijn. Toen met een mooie presentatie van Niels Langeveld, een toen nog jonge en beloftevolle autocoureur, die zij sponsorden in zijn “road-to-succes”. En dat is dus diezelfde Niels, die we onlangs opnieuw weer pontificaal in de krant zagen staan, omdat hij op spectaculaire wijze opnieuw weer ergens (nu in Italië) kampioen in zijn klasse geworden was. Met daarbij een mooie foto van Niels naast zijn racewagen met daarop nog steeds de sponsornaam “That’s Lease” . . . .

En dat zegt denk ik veel over That’s Lease. Trouw aan hun kernwaarden, trouw aan hun klanten en relaties en dus ook trouw aan de mensen die ze sponsoren en die succes hebben . . . .

In al die tijd is hun persoonlijke aanpak van “het toch ogenschijnlijk saaie product “leasen”” een dusdanig succes gebleken dat het bedrijf nog veel verder doorgegroeid is en inmiddels verhuisd is naar een nieuw, groter en eigen bedrijfspand aan de Madame Curiestraat te Sassenheim. Een wereld van verschil en een veel grotere stap dan de hemelsbreed maar 300 meter, die ze feitelijk verhuisd zijn . . . .

That’s Lease en “autosport” (of eigenlijk misschien nog wel meer: That’s Lease en “het plezier met auto’s”) heeft in mijn herinnering altijd al samengegaan. En daarmee waren ze in mijn optiek ook destijds al onderscheidend. Zo herinner ik me vanuit het grijze verleden nog eens een relatiedagje met een “busreisje” naar Lelystad om daar met hele luxe sportwagens een paar rondjes over het circuit te scheuren en door de kombocht te knallen. Een herinnering voor het leven en een duidelijk voorbeeld van hoe “grote mannen” ineens weer “kleine jongetjes” kunnen worden . . . .    

Voor mij is de autosport op dit moment veel meer een passieve activiteit geworden, waarbij het nu vooral het actieve volgen van de “Formule 1”-races betreft en dan vooral natuurlijk van “Onze Max”. En ook daarbij gaat het bij het behalen van het succes niet alleen om de chauffeur, maar juist ook om de prestatie van het hele team eromheen. Ook al vliegt de één wel eens uit de bocht bij een wat te doldrieste inhaalactie en vergeten de anderen er wel eens een voldoende brandstof in te gooien. Maar vooral juist “samen” vormen ze het succes en “samen” zijn ze onderscheidend . . . .

Tot op heden val ik zelf alleen (nog) niet in hun doelgroep, want tot op heden heb ik mijn auto’s altijd gewoon nog zelf gekocht. En ook op de zaak hebben wij nu eenmaal geen autopark met bedrijfswagens nodig. Dus heb ik me verder ook nooit hoeven te verdiepen in het onderwerp “leasen” en wat daar dan allemaal bij zou kunnen komen kijken aan gepersonaliseerde mogelijkheden om ook daarbij tot maatwerk te kunnen komen. Maar mocht je nu zelf juist wel in die doelgroep vallen is het volgens mij nooit verkeerd om “voor een simpel verhaal over een best wel ingewikkeld onderwerp” op enig moment eens een bakkie koffie bij één van de drie genoemde mannen te gaan drinken of desnoods een RedBull . . . .

Maar laten we eerst maar weer eens met zijn allen gezellig bij hen langsgaan voor een actuele update van hun succes-story. Benieuwd wat het ook dit keer ongetwijfeld “niet saaie” verhaal van het That’s Lease-team dit keer weer gaat worden . . . .

    
Hans Zwetsloot

Voorzitter ONDB