AANKONDIGING | 19-07-2022

Ibiza vibes @ZAND

ONDB-strandfeest bij grandcafé aan zee Zand in Katwijk

Op dinsdag 19 juli is het tijd voor de inmiddels traditionele strandbijeenkomst van het ONDB. Ook dit jaar is Dirk Schipper van grandcafé aan zee Zand in Katwijk onze gastheer. Hij gaat ons laten ervaren wat hij onder gastheerschap verstaat. Een gezellige sfeer, hapjes en drankjes met als thema ‘Ibiza’. Kortom, een ideale gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Kom ook, en neem gerust een introducee mee.
Het ONDB keert er na de goede ervaringen in 2019 en 2021 met veel plezier terug bij grandcafé aan zee Zand. Tijdens onze bijeenkomst zorgt een dj voor Ibiza-sferen. En bij de gin-tonicbar staan heerlijke gin-tonics voor je klaar. Het belooft een mooie avond te worden, als voorbode van een hopelijk fantastische zomervakantie.    
Zand Katwijk, Boulevard Zeezijde 35, Katwijk aan Zee (tegenover de vuurtoren)

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur. Je kunt vooraf ook een hapje komen eten. Reserveer dan even bij Dirk en zijn team: 071 401 2314. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.


Parkeren kun je in de Parkeergarage Boulevard, € 1,70 per uur.


Belangrijk: No-shows en surprise-shows
Helaas komt het nog steeds regelmatig voor dat mensen zich wel gewoon aanmelden voor een ONDB-event, maar ze uiteindelijk toch niet komen opdagen. Of dat mensen zich juist niet aanmelden en toch ineens onaangekondigd wel naar de bijeenkomst komen. Beide gevallen zijn uiterst vervelend voor de organisatie. Meld je vooral wel en liefst tijdig aan, we zien je graag komen - maar meld je alleen aan als je ook zeker weet dat je naar het betreffende event komt. Mocht je daarna dan alsnog toch onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan vervolgens ook zo snel mogelijk weer even af of neem (zeker als het op het laatste moment is) even persoonlijk contact op met één van de projectleiders (zie hieronder).

Aan- en afmelden kan het beste via de aan-/afmeld-link in de uitnodiging of de reminder, die je van ons krijgt of anders via www.ondb.nl. Wacht niet tot het laatste moment met aanmelden.
Een eeuw gastvrijheid
Een eeuw geleden begon Dirks overgrootvader met de verhuur van tenten, stoelen en ligbedden. Honderd jaar later staat op dezelfde locatie een prachtig strandpaviljoen. Het is in juni 2018 opengegaan en je kunt er jaarrond terecht voor ontbijt, lunch, diner, streetfood of een drankje. Van een hapje eten met je gezin tot een bruiloft of bedrijfsfeest, hier moet je zijn.

Jaarrond op het strand
Zand heeft sinds 2018 een permanente vestiging op het strand van Katwijk. Tot die tijd bouwden Dirk Schipper en zijn vader ieder voorjaar het strandpaviljoen op. En aan het eind van het seizoen ging alles de opslag in. Dat was kostbaar en zwaar en het gebouw had niet de kwaliteit en uitstraling die de horecaondernemers wilden. Nu kunnen gasten ook in de winterperiode genieten van de gastvrijheid van Zand.

Half leven in de horeca
Dirk Schippers (32) werkt al sinds zijn 15e in de horeca. Hij heeft een eigen restaurant gehad op de boulevard en kwam daarna als bedrijfsleider bij zijn vader in het bedrijf. De planning is dat hij het bedrijf binnenkort overneemt en dat zijn vader met pensioen gaat. Naast Zand staat strandpaviljoen Zilt, dat is ook van Dirks vader. Daar heeft zijn broer de leiding.

Kraakvers
‘We hebben alles in huis om onze gasten een topverblijf te bieden’, zegt Dirk. ‘Onze producten zijn kraakvers, de koks zijn vakkundig en de bediening is vriendelijk en enthousiast. We hebben een uitgebreide kaart, een uitstekende keuken en een uitnodigend terras. Ik nodig alle ONDB-leden van harte uit om ons uit te proberen.’

In beweging blijven
Zand heeft een trendy uitstraling met dito menukaart. ‘We houden de ontwikkelingen en trends in de gaten. De markt verandert snel, gasten hebben morgen weer andere wensen dan vandaag. Daar proberen we op in te spelen. Als je over een paar jaar hier komt, ziet het er waarschijnlijk weer heel anders uit. We blijven in beweging.’

Namens de activiteitencommissie

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Tijd om grenzeloos te gaan genieten . . . .

Beste Lezer,

Het is alweer juli, we zijn inmiddels alweer ruim halverwege het jaar. De wereld staat alleen wel een beetje op zijn kop, het land inmiddels ook en de vlaggen hangen hier zelfs al ondersteboven . . . . .
Hoogste tijd dus om er de komende weken weer eens lekker tussenuit te gaan. Alleen dit keer zeker niet naar een “Natura2000-gebied”, want daar slaat op dit moment kennelijk nog steeds veel teveel stikstof neer, dus dan maar gewoon naar een paar buitenlandse steden. Daar is het qua stikstofnorm in ieder geval een stuk “veiliger” (alleen met die Trabantjes in Berlijn qua feitelijk hoeveelheid stikstof natuurlijk niet . . . .). Terwijl zo’n stad daarnaast inmiddels ook niet helemaal veilig meer schijnt te zijn vanwege de klimaatadaptatie en de hittestress die daar ook nog schijnen te overheersen. Maar ja, een beetje risico hoort er op vakantie toch ook gewoon bij. . . . .

Het reeds geboekte vliegtuig is inmiddels weer afgezegd (dat gokken we voorlopig even niet meer sinds het laatste debacle (zie het voorwoord van twee maanden geleden)). En in de eigen auto zullen we onze koffers gelukkig ook niet zo snel kunnen kwijtraken, want de enige band waar die nu op komen te liggen is dit keer de reserveband. Nu maar hopen dat er tegen die tijd niet al teveel tractors meer op de snelweg zullen gaan staan. En mocht dat onverhoopt wel zo zijn, dan rijden we die dag toch gewoon over de landweggetjes van het boerenland. Want die zullen die dag dan waarschijnlijk juist wel leeg zijn . . . . .

Zowel de nogal doorgedraaide regels als de langzaam ook doordraaiende boeren gaan inmiddels de grenzen te buiten, dus dat was ik nu zelf ook maar weer van plan. Gewoon lekker “over de grens”; dit keer op vakantie naar zowel Duitsland als Engeland. Alleen ook daarbij zou dan op het laatste moment toch nog een “stikstofprobleem” kunnen ontstaan, want het corona-virus lijkt aan een geslaagde comeback bezig te zijn. En gelet op de ademhalingsproblemen, die dat in de regel geeft, valt dat virus naar mijn idee inmiddels toch ook een beetje in de categorie “stikstof” . . . .

Dus het enige wat mogelijk nog roet in het eten zou kunnen gooien lijkt feitelijk alleen nog het corona-virus. Want voor je het weet worden er binnenkort alsnog weer allerlei grenzen gesteld om die beoogde vakantielanden überhaupt binnen te kunnen komen. Maar mocht dat zo zijn, dan blijven we alsnog lekker thuis en gaan we daar dan maar gewoon “grenzeloos” genieten . . . .

En dan zelfs helemaal zonder koffers (kunnen we ze ook helemaal niet meer kwijt raken), maar als het mee zit wel met volle winkels en met volle restaurants en terrassen met als het mee zit ook voldoende personeel. Want gewoon “thuis op vakantie”; ook daar kan ik dan nog steeds de vlag voor uitsteken, en nog met de goed kant boven ook . . . . .

Ik hoop (en verwacht ook wel) dat het uiteindelijk allemaal wel mee zal vallen en wens bij deze iedereen een veilige, onbezorgde en onvergetelijke vakantie toe . . . .

    
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)