AANKONDIGING | 21-05-2013

Terugh in de tijt met het ONDB!

Beste lezer,

Een avond ouderwets genieten met een stevige middeleeuwse maaltijd.
Speel samen met de ONDB leden verschillende middeleeuwse activiteiten in de tuinen van het kasteel.
Geheel in stijl zullen wij je via de 'ouderwetse' manier per post uitnodigen.
 
Meld je tijdig aan en noteer deze unieke bijeenkomst alvast in je agenda!
Namens de activiteiten commissie graag tot ziens op dinsdag 21 mei om 18.00 uur op Kasteel Keukenhof.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62
Beste Lezer,

Op het moment dat ik dit schrijf hebben we alleen nog maar een koningin. Maar als u dit leest hebben we naast een (nieuwe) koningin eindelijk ook weer eens een echte koning. Koning Willem-Alexander.
In de lijn van troonopvolging is daarmee weer een volgende stap gezet en zo is er weer een stukje geschiedenis geschreven. Dit keer met slechts een simpele pennenstreek en niet, zoals dat vroeger veelvuldig gebeurde, met een bloedige strijd die er eerst aan vooraf ging. En dan bedoel ik niet de krakersrellen van de vorige keer . . . . .
 
De komende  ONDB-bijeenkomst op 21 mei a.s. gaan we met zijn allen een stuk terug in de vaderlandse historie en dat brengt ons dit keer bij Keukenhof in Lisse. Niet bij die "moderne" bloemententoonstelling, maar juist aan de overkant van de (toen nog niet eens aangelegde) Stationsweg, bij het historische Landgoed Keukenhof met zijn eeuwenoude kasteel. In deze lommerrijke omgeving, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, gaan we ons op Middeleeuwse wijze culinair laten verwennen. Aansluitend binden ook wij onderling de (hopelijk niet al te bloedige) strijd aan, dit keer met zwaard en kruisboog. Het volk wil tenslotte "brood en spelen" en ook wij hebben daarna weer een nieuwe "koning" te kronen. Misschien wel "Willem IV", want over "Willem-Alexander" werd in die tijd nog niet gesproken en over "Bertha 38" al helemaal niet !.

Dus komt allen en schrijf mee aan onze eigen roemruchte ONDB-geschiedenis en meld je aan middels de knoppen onderaan deze nieuwsbrief.

Weer terug in de moderne tijd kunnen we daarna op 5 juni a.s. nóg een keer met het ONDB de wei in. Ook daar komen we hopelijk "Bertha 38" niet tegen, want dat zou de gesteldheid van de GCN-golfbaan zeker niet ten goede komen (want dat golfspelletje is op zich vaak al lastig zat). We gaan dan namelijk golfen voor de BizzGolf-voorronde van het ONDB. En ook hier is weer een nieuwe "koning" te verwachten, want ook de kolossale "ONDB-bokaal" staat daar op het spel. Dit keer strijden we met clubs in plaats van met zwaarden, maar ook die zullen weer manmoedig moeten worden gekruist.

Voor verdere info over de BizzGolf-voorronde zie de website bollenstreek.bizzgolf.nl, waar je je ook gelijk kunt aanmelden voor ofwel de wedstrijd (voor de golfers) ofwel de golfclinic (voor hen die het wel eens willen leren). En mocht je niet kunnen of niet willen golfen ben je altijd nog van harte welkom op het, naar wij hopen zonnige, terras van de GCN voor de altijd gezellige "afterparty".

Al met al weer een tweetal leuke events, die het inmiddels verloren gaande "Koninginnedag-gevoel" nog wat langer zullen rekken. Dus wees erbij en trek samen met ons ten strijde . . .