AANKONDIGING | 21-09-2021

Zand, zee en nazomerzon...

Op de Derde Dinsdag van september is het tijd voor de traditionele strandbijeenkomst van het ONDB. Vorig jaar kon het helaas niet doorgaan, maar dit jaar is Dirk Schipper van ZAND grandcafé aan zee in Katwijk opnieuw onze gastheer. Hij gaat ons laten ervaren wat hij onder gastheerschap verstaat. Een gezellige sfeer, hapjes en drankjes, kortom, een ideale gelegenheid om bij te praten en te netwerken.
Een eeuw geleden begon Dirks overgrootvader met de verhuur van tenten, stoelen en ligbedden. Honderd jaar later staat op dezelfde locatie een prachtig strandpaviljoen. Het is in juni 2018 open gegaan en je kunt er jaarrond terecht voor ontbijt, lunch, diner, streetfood of een drankje. Van een hapje eten met je gezin tot een bruiloft of bedrijfsfeest, hier moet je zijn. Het ONDB keert er na de goede ervaring in 2019 met veel plezier terug.

No-show en surprise-show
Vanwege de coronabepalingen vragen we je om je tijdig aan te melden voor deze avond. Helaas komt het nog wel eens voor dat mensen zich wel digitaal aanmelden voor een ONDB-evenement en dan toch zomaar niet op komen dagen. Of dat ze zich niet aanmelden, maar dat ze juist wel onaangekondigd naar de bijeenkomst komen.

Beide gevallen zijn uiterst vervelend voor de organisatie. De capaciteit is soms beperkt en we maken afspraken met de locatie over het aantal deelnemers. Meld je dus vooral pas aan als je ook echt weet dat je komt, we zien je graag komen - maar meld je ook even tijdig af als je na een eerdere aanmelding ineens onverhoopt toch verhinderd bent. Dan kan een ander eventueel nog in jouw plaats komen. Afmelden kan via de mail die van ons krijgt of via www.ondb.nl.


Wacht niet tot het laatste moment met aanmelden. Anders loop je het risico dat we vol zitten. En vol is vol.
En heb je gezondheidsklachten, blijf dan uit voorzorg thuis!


Het adres: ZAND, Boulevard Zeezijde 35, Katwijk aan Zee (recht tegenover de vuurtoren). Parkeren kun je in de Parkeergarage onder de Boulevard, € 1,70 per uur.
De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang programma 20 uur. Je kunt natuurlijk óók vooraf een hapje komen eten. Reserveer dan even bij Dirk en zijn team: (071) 401 23 14.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Het ONDB zet het feest bij ZAND voort . . . .


Beste Lezer,

Dit weekend heb ik onophoudelijk genoten van het epische race-feest in Zandvoort. Drie dagen achtereen “in file” op de fiets door de duinen naar Zandvoort, om een nu al historisch stukje sportgeschiedenis van heel dichtbij (met direct zicht op start/finish) te mogen meebeleven. We hebben er een jaartje langer naar mogen (of eigenlijk moeten) uitkijken, maar het was het allemaal zonder meer waard. Waarbij Max, met de snelste tijd in de kwalificatie op zaterdag én met de souvereine overwinning op zondag, dit gigantische “oranje-festijn” natuurlijk helemaal tot euforische hoogte heeft gebracht, waarbij de Koning “kwam en zag”, maar Max “kwam, zag en overwon” . . . .   
Iets op een dergelijke schaal en zonder overheidssteun organiseren (behalve dan misschien “een behoorlijk stukje meewind” in de diverse vergunningsprocedures), het evenement op het laatst moeten terugschalen naar 2/3e van de toeschouwers-capaciteit, het moeten doorstaan van allerlei rechtszaken tot zelfs in de allerlaatste week en dan toch dóórzetten. En dan na afloop internationaal zoveel complimenten krijgen voor “het grootste race-feest”, dat in de F1-geschiedenis zijn weerga nog nooit gekend heeft. Dat is toch het Hollandse ondernemerschap ten top . . . .

Onze eigen uitdagingen zullen in de regel op een wat minder grote schaal liggen, maar laat het Zandvoort-verhaal vooral een inspiratie zijn, dat er, ondanks de vaak vele obstakels en de soms belemmerende “regeltjes”, nog steeds héél veel mogelijk is. Waar een “wil” is, is in de regel altijd wel weer een “weg” te vinden. Dus waar een “sterke wil” is zal het dan veelal ook een “nóg mooiere weg” opleveren. Dit met het inmiddels behoorlijk aangepaste en compleet gemoderniseerde “Max-Verstappen-circuit” (ik geef ze bij deze alvast het idee voor de nieuwe naam . . . .) als ultiem hoogtepunt . . . .

Het komende ONDB-event is bij ZAND in Katwijk. Het speelt zich ook af op of aan het strand, het is ook in de buitenlucht, het is ook één dorp verwijderd van Noordwijk (nu alleen naar het zuiden “fietsen”) en we gaan er vanzelfsprekend vanuit dat er ook hier alleen maar gezellige mensen komen. Gelet op het afgelopen weekend op zich dus al genoeg ingrediënten voor een geslaagde happening. Maar wij gaan daarbij, zelfs zonder mobiliteitsplan, gewoon voor de volle 100%-bezetting, waarbij introducees dit keer ook weer van harte welkom zijn. En bovendien hoef je bij ons niet eens het liefst in oranje gekleed te zijn . . . .

De vakanties zullen er bij de meesten inmiddels al weer op zitten en vrijwel iedereen zal in de regel “weer een jaartje te gaan” hebben. Mooie herinneringen, belevenissen en vooruitzichten te over zou je zo zeggen, dus aan gespreksstof zal het dit keer zeker niet ontbreken. Wij hebben er in ieder geval weer enorme zin in en kijken er naar uit jullie de 21e allemaal weer te zien . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)