AANKONDIGING | 15-09-2015

Speeddaten

Please to meet you, hope you guess my name

Leuk een avond netwerken….toch? Maar helpt het u ook bij uw business? Een belangrijke vraag blijft altijd: ‘kent u iedereen in uw netwerk en kennen ze u eigenlijk wel?’

Daar gaan wij de komende ONDB bijeenkomst verandering in brengen. “Hope you guess my name” moet vanaf dinsdag 15 september verleden tijd zijn. Wij gaan namelijk SPEEDDATEN!!!
 
Uiteraard hebben wij een spreker uitgenodigd die ons zal ondersteunen tijdens dit evenement. Fred van Zwieten, oprichter van BNI regio Den Haag, zal ons alles gaan vertellen over: ‘hoe introduceer ik mijzelf ?’ en ‘wat wil ik u graag vertellen over mijn bedrijf ?’. Wat wilt u graag horen van uw date??? Ja, ik wil?
Dit evenement gaat op dinsdag 15 september plaatsvinden in Villa Flora te Hillegom, bij Renate en Nick de Mon. Zij zullen jullie eerste date van de avond zijn en vertellen graag meer over hun schitterende locatie en hoe wij daar zakelijk veel plezier aan kunnen beleven. Villa Flora is voor veel personen ook wel bekend als Hotel Flora en is gevestigd aan de Hoofdstraat 55 te Hillegom.
 
De avond start om 19.30 uur met een heerlijk kopje koffie waarna wij om 20.00 uur gaan starten met de sprekers en het speeddaten.
 
Wij bieden een mooi nieuw evenement om uw netwerk uit te breiden. Daarnaast is er ook weer de gelegenheid om een relatie/introducee mee te nemen.

Graag tot de 15e. 
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Leren mensen leren kennen . . . .


Beste Lezer,

Afgelopen dinsdag was ik, net als heel veel andere ONDB’ers en nog véél meer andere ondernemers, op de Mosselparty 2015 bij Keukenhof. Een goed verzorgd, gezellig netwerkinitiatief, waar het in prettige sfeer onderhouden van bestaande en het leggen van nieuwe contacten hand in hand ging. Dat laatste juist ook door het feit dat het een ondernemersvereniging-overstijgend evenement was, waarbij ook talloze andere ondernemersverenigingen betrokken waren. Een mooie gelegenheid om juist ook nieuwe mensen te leren kennen . . . . 
“Mensen leren kennen” is eigenlijk de basis van het netwerken. Niet alleen een hand schudden en een naam kennen, maar wederzijds ook echt weten wat iemand doet, waar iemand goed in is en wat hij of zij eventueel voor jou of voor anderen zou kunnen betekenen. Om vanuit die kennis waar mogelijk (op termijn) ook zakelijk met elkaar aan de slag te kunnen. Op zich “simpel” zou je zeggen, maar de praktijk leert dat er ook een bepaald gemak insluipt om vaak steeds dezelfde mensen, waar je nu eenmaal een klik mee hebt, op te zoeken en in mindere mate aan de uitbreiding van het eigen netwerk te werken. Ofwel vanuit de veiligheid die die bekenden bieden tegen al die “vreemden”, ofwel vanuit de vaak té beperkte tijd om sowieso met iedereen te kunnen bijpraten. En juist de aanwezigheid van meerdere ondernemersverenigingen betekent dat er dan vaak veel meer onderlinge dwarsverbanden in relaties liggen en er dus vaak ook in andere, minder vanzelfsprekende, samenstellingen gepraat wordt. En dat leidt dan vaak toch weer iets gemakkelijker tot die nieuwe contacten. 

Leuk daarom om bij het ONDB ook eens aan die wat minder vanzelfsprekende contacten te gaan werken; dit keer gaan we namelijk speeddaten; dat kenden we nog niet bij het ONDB. Gewoon één-op-één aan tafel met een aantal, steeds weer verschillende en willekeurig gekozen, mede-ONDB’ers. Ik weet zeker dat ook dat verrassende nieuwe contacten oplevert. Gewoon een keer praten met mensen, die je eerder ofwel nog niet kende of ooit alleen even vluchtig de hand geschud had. En dat terwijl ze misschien ook al jaren lid zijn. Je weet nooit waar het toe leidt en zelfs in mijn geval zal dat ongetwijfeld wederzijds tot nieuwe kennis leiden.

Wel handig om jezelf op voorhand dan nog even af te vragen hoe je jezelf en je bedrijf nu het beste kort en bondig zou kunnen beschrijven. Want juist op die manier blijft de boodschap het beste hangen. Eigenlijk net als bij het gewone daten, hoewel ik zelf daar niet echt veel ervaring mee heb, want ik bleef op mijn zestiende al aan mijn eerste vriendin hangen en daar slaap ik nu nog steeds naast . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)


N.B.:
Toch begint het mensen leren kennen vaak wel met het schudden van een hand en het noemen van een naam. Daarom toch ook nog even deze “klassieker uit de oude doos” voor een mooie glimlach tot besluit. Klik even op bijgaande LINK voor het nummer “Leren mensen leren kenen” van Harrie Jekkers en geniet. Voor je het weet sta je ook bekend als iemand die bekend is . . . .