AANKONDIGING | 22-01-2019

Topavond bij de Kersverse Europees Kampioen korfbal KV Top!

Het ONDB is op dinsdag 22 januari 2019 (dus deze keer de vierde dinsdag van de maand!) te gast bij korfbalvereniging TOP/SolarCompleet in Sassenheim. Je kunt genieten van de wedstrijd TOP-PKC, de Ajax-Feyenoord van het korfbal. Bovendien vertelt TOP-coach Jan Niebeek over het succes van goede coaching voor het korfbalteam, maar ook voor jouw organisatie. Verder trakteert de businessclub van TOP ons op een heerlijk Surinaams-Indisch buffet.
TOP Sassenheim (Tot Ons Plezier) doet zijn naam eer aan. Het eerste team staat al jarenlang aan de top en werd in de Korfbal League landskampioen in 2011, 2014, 2016, 2017 en 2018. Het enige team dat in de buurt komt van de Sassemmers is PKC uit Papendrecht, dat in 2015 de nationale titel veroverde. In 2012, 2015, 2017 en 2018 won TOP ook de Europa Cup. Begin januari 2019 doet TOP opnieuw mee aan de Europa Cup in België, het resultaat daarvan horen we op 22 januari 2019.

Balsponsor
Als ONDB’er kun je je niet alleen aanmelden voor deze spannende wedstrijdavond, je kunt als je dat zou willen ook een bal sponsoren voor 150 euro per bal (maximaal 4 balsponsoren). Daarmee steun je de club in de kosten voor deelname aan de Europa Cup en wordt je bedrijf genoemd in het online programmaboekje en bij aanvang van de wedstrijd.
Ook word je dan genoemd tijdens de live-stream van de wedstrijd op YouTube. Het bereik van het YouTube kanaal van TOP heeft inmiddels de grens van 1 miljoen views over de hele wereld gepasseerd. En het kan zomaar zijn dat NOS of Ziggo een verslag komt maken van deze topwedstrijd.
Heb je hier eventueel interesse in, neem dan even contact op met Paul of Casper, die je hiervoor dan wel in contact kan brengen met de juiste mensen binnen TOP.

Voldoende parkeerplaatsen
De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Korf in Sassenheim, Sportdreef 8a. Er is voldoende parkeergelegenheid, zowel bij de Korf als bij het nabij gelegen parkeerterrein bij zwembad de Wasbeek. Ontvangst vanaf 18.30, start programma 19:00 uur. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Lees onder de column van Hans Zwetsloot meer over korfbal en TOP Sassenheim.
TOP | 90 jaar oud
TOP werd in 1928 opgericht. Vanaf de jaren 70 groeide het ledenaantal een ook de prestaties. In 1976 werd het hoogste juniorenteam tweede bij de Nederlandse kampioenschappen en in 1979 presteerde het hoogste aspirantenteam hetzelfde. De seniorenselectie speelt in de hoogste klasse. TOP heeft circa 500 spelende leden. Ongeveer 40 teams zijn elke zaterdag met hun sport bezig.

Topper in de Korfbal League
Het korfbal van TOP is onvergelijkbaar met het spel dat je misschien speelde op de middelbare school. Het is veel sneller, en ook spannender. TOP is een van de 10 teams die in de Korfbal League spelen. TOP en PKC vechten meestal onder elkaar uit welk team zich kampioen van Nederland mag noemen. Dat maakt de topper tussen TOP en PKC extra interessant om mee te maken. Van alle spelers die deze avond op het veld staan, spelen er maar liefst 9 in TeamNl.

De Korfbal League-finale wordt sinds 2016 in Ziggo Dome gespeeld. Meer dan 12.000 bezoekers zien hier de absolute top van korfbal in Nederland. Klik voor de samenvatting van de finale in april 2018 tussen Fortuna en TOP: https://www.youtube.com/watch?v=WDS2h186xTs


 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Met recht een TOP-avond . . . . 


Beste Lezer,

Zoals in de eerdere nieuwsbrief van deze maand al aangekondigd hebben we deze maand nog een extra event; en dat wordt dit keer ongetwijfeld ook weer een TOP-event . . . .
Bij ons in de regio is er best veel topsport te beleven, van regionaal tot soms zelfs landelijk (en eigenlijk ook internationaal) niveau. En dat laatste kunnen we dit keer live meemaken, TOP tegen PKC; oftewel het Ajax-Feijenoord van het korfbal. Kortom een sportief en (ont)spannend avondje op TOP-niveau . . . .   

Het is daarbij natuurlijk wel onze insteek om het die avond (dit keer de 4e dinsdag van de maand) veel meer dan alleen maar het “kijken-naar-een-wedstrijd” te laten zijn. Dus na het sportieve deel van de avond gaan we gewoon verder met het tweede deel van het programma. Daarbij zal niet alleen goed gezorgd worden voor de inwendige mens, qua eten en drinken, maar zal er daarnaast ook nog informatieve kost aangeboden worden.  Bij het reilen en zeilen van een topsportvereniging als TOP komt namelijk veel meer kijken dan bij de organisatie van bijvoorbeeld de plaatselijke bejaardenbiljartclub . . . .

Vandaar dit keer ook nog een presentatie vanuit TOP over dat kijkje achter de schermen, waarbij ze zichzelf dan gelijk nog eens mooi in de kijker kunnen zetten. En omdat er altijd veel parallellen te trekken zijn tussen bedrijfsleven en de (top)sport (denk maar aan al die topsporters, die overal lezingen geven), zal dat ongetwijfeld een inspirerend verhaal zijn waar altijd wel iets van lering uit te trekken zal zijn voor ons als ondernemers. Het is aan TOP hoe ze dat verder invullen, maar ik ga er vanuit dat ze daarbij zeker niet door de mand zullen vallen . . . .

De naam TOP staat in dit kader voor “Tot Ons Plezier”, hetgeen voor die avond een mooie belofte inhoudt van een vereniging, waar 3 belangrijke P’s de boventoon schijnen te voeren. Maar dat zijn in dit geval niet de standaard P’s, die we in de regel bij al die marketingverhalen over ons heen gestort krijgen: “Prijs”, “Product”, “Plaats”, “Promotie” en “Personeel” (en eventueel zelfs ook nog “Proces” en “Physical Evidence” daarbij). Bij TOP gaat het vooral om “Prestatie”, “Plezier” en “Passie”. Op zich een perfecte basis voor “een gezonde geest in een gezond lichaam” en daarmee misschien ook wel een mooie basis voor een “gezond bedrijf” . . . .

Resteert eigenlijk maar één klein aandachtspuntje voor de avond: Korfbal doe je nu eenmaal in een “mand” en niet in een ”netje”, dus daarom regelen wij er voor de compleetheid als ONDB die avond zelf het “netwerk” wel bij . . . . 

Hans Zwetsloot


(voorzitter ONDB)