AANKONDIGING | 18-02-2014

Jaarvergadering


Beste %voornaam%,

Als bestuur van het ONDB willen we je, mede namens de Activiteitencommissie, graag van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van het ONDB. Deze “ALV” wordt dit jaar in het verbouwde en gerenoveerde Hotel Flora in Hillegom gehouden. Naast ons kijken ook Renate en Nick de Mon, de gastvrouw en -heer van deze “Huiskamer van Hillegom”, uit naar je komst om je daar van harte te verwelkomen. Dan kunnen zij jou ook eens met trots een kijkje “in hun eigen keuken” geven en je bijpraten over hun nieuwste plannen.
Hotel Flora ligt midden in het centrum van Hillegom en is gevestigd aan de Hoofdstraat nr. 55.
Parkeren is gratis en kan of op het eigen parkeerterrein van het hotel, dat via het Floraplein te bereiken is, of op het Floraplein zelf of in één van de omliggende straten.

Dus tot de 18e, namens bestuur en mede namens de Activiteitencommissie.

Hans Zwetsloot • voorzitter
Noëlla van Dijk • secretaris/vice-voorzitter
Harry Graman • penningmeester
Johanna Snel • goede doelen
Peter Vonk • voorzitter Activiteitencommissie
Marieke de Geus • vice-voorzitter Activiteitencommissie


N.B.:  De bijbehorende vergaderstukken zullen je volgende week per mail worden toegestuurd.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62De winst voor 2013 is dat we verlies gemaakt hebben...

Het is dan toch eindelijk eens een keer gelukt! 2013 hebben we voor het eerst sinds lange tijd een ONDB-jaar in de min weten af te sluiten. Alleen financieel dan hoor, want alle andere “parameters” zijn juist positiever afgesloten. We hebben wéér meer leden (nu al bijna 300!), we hebben een schitterende nieuwe website, we hebben nóg meer aansprekende events georganiseerd en dat doen we nog steeds allemaal voor diezelfde, zondermeer laag te noemen, contributie. Dus eigenlijk hebben we het voor u allen fantastisch gedaan en dat is dan feitelijk toch weer “winst” te noemen...

Maar om van die winst te profiteren moet je natuurlijk zelf wel naar de ONDB-events komen.

Vele jaren geleden is ooit de “Willem Vriend-norm” geïntroduceerd. Onze toenmalige penningmeester, vond dat de ondergrens van het eigen vermogen van het ONDB minimaal één jaar contributie zou moeten bedragen en het gehele bestuur, waartoe ikzelf ook behoorde, was het daar grondig mee eens. Zo blijft "de club" financieel gezond en kan hij automatisch ook tegen een stootje. Inmiddels leven we al jaren ruimschoots boven die norm, want we bleven elk jaar opnieuw maar weer winst maken, ondanks dat we toch ook elk jaar steeds meer uitgaven. Niet dat we het over de balk gooien, dat zeker niet, want alles wordt altijd zo zuinig mogelijk ingekocht (hulde hiervoor aan de Activiteitencommissie) en écht gekke dingen doen we niet. Dus ik moet jullie misschien teleurstellen, maar dat weekendje Barcelona zit er dus echt niet aan te komen. Aan Harry de taak om het verhaal achter de cijfers die avond nog wat verder toe te lichten alsmede de, ook voor 2014, wéér hogere begroting. Desondanks zal, als het aan ons ligt, ook dit jaar de contributie wederom niet verhoogd worden.

Ook in 2014 gaan we weer hele leuke dingen doen, met soms ook nog enkele bijzondere “specials” er tussendoor, zoals vandaag ons ONDB-bezoek aan de Tweede Kamer. Gaan we Mark Rutte ook maar eens die “Willem Vriend-norm” uitleggen. En ook dit jaar hebben we nog de jubileumveiling en sluiten we ook weer af met een minimaal net zo fantastisch gala als onlangs in de Beukenhof. Marieke zal, als vervangster van Peter (die op de 18e met Kleintje Pils in Sochi zit), ons een terugblik op 2013 geven alsmede een vooruitblik op 2014. Kijken wat we gemist hebben én wat ons dit jaar maandelijks weer te wachten staat. Ik zou die derde dinsdag van de maand maar vast voor het hele jaar in je agenda reserveren.

Noëlla zal met ons vooruitkijken naar de jubileumveiling, die we ter gelegenheid van ons 15-jarige bestaan gaan houden die zij, naast haar secretariële taak, samen met de Activiteitencommissie organiseert. We hopen dat het ook dit keer weer een daverend succes wordt, net zoals vijf jaar geleden bij ons 10-jarig bestaan. Destijds hebben we ruim € 33.000,-- opgehaald, waarvan we de afgelopen vijf jaar elk jaar in de zomervakantie een fantastische uitgaansdag georganiseerd hebben voor de kinderen van de mensen die gebruik maken van de diverse Voedselbanken in de Duin- en Bollenstreek. Een uiterst dankbaar en ook tastbaar doel in de directe omgeving, waarover Johanna, die dat al die vijf jaren op superieure wijze verzorgd heeft, nog wat meer zal vertellen. Ze staat ook nu al weer te popelen om het nóg weer vijf jaar te kunnen en mogen doen. Laten we haar en vooral ook de kinderen dus niet teleurstellen. De één brengt het binnen en de ander geeft het uit; ’t is eigenlijk bijna net zo als bij mij thuis...

Daarnaast hebben we nog de gebruikelijke formele zaken en bedanken we Rolf en Tobias die afscheid nemen van bestuur en/of Activiteitencommissie. Heb ik tenminste zelf ook nog wat te doen, maar ik beloof het kort te houden.

Een jaarvergadering van het ONDB is in de regel kort terugkijken, dan vanuit die historie een stukje vooruitkijken en daarna gezellig aan de borrel om elkaar nóg beter te leren kennen en om mooie verhalen te vertellen. En dat op zich is al een goede reden om te komen...

Dus tot de 18e in Hotel Flora !