VERSLAG | 23-05-2023

ONDB ontmoet De Gravin van Holland

Dinsdag 23 mei hebben we kunnen genieten van het filmisch theaterstuk De Gravin van Holland in Theater Teylingen, Sassenheim.
We werden ontvangen met koffie en na het woord van onze voorzitter, werden we door de Heraut naar de zaal geroepen met trompetgeschal.
Het stuk gaat over het leven van Jacoba van Beieren. Jacoba, Gravin van Holland, leidt een kort en turbulent leven. Al heel jong wordt zij in het diepe gegooid en moet zij als enige erfgenaam een omvangrijk nalatenschap verdedigen. Zij trouwt vier keer, blijft kinderloos en vindt maar zelden geluk.
 
De cast was formidabel, alles klopte, het licht, de kostuums, het haar, de grime, allemaal fantastisch. Na voorstelling was er tijd om na te praten en te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Willem Heemskerk - voorzitter van Stichting Bloemencorso Bollenstreek - heeft de Leo van der Zon Entertainment-prijs uitgereikt voor de bijzonder prestatie die de dames van het stuk hebben neergezet door het non stop zingen tijdens het bloemen corso afgelopen april.
De cast stond, met hun geweldige kostuums, klaar voor een Meet-and-Greet en de liefhebbers konden natuurlijk ook met ze op de foto.
Het was een zeer geslaagde avond met een mooi stukje culturele geschiedenis over de Duin- en Bollenstreek.
Bekijk hier het foto verslag Layer 1