AANKONDIGING | 18-06-2019

Floating Diner

Dinsdag 18 juni a.s. staat weer in het teken van ons jaarlijks druk bezochte ONDB sloepentocht bij Olympia Charters in Warmond. Jaarlijks één van de best bezochte ONDB bijeenkomsten. Het bijzondere is dat je anders dan bij de reguliere avonden met elkaar in een boot zit en rustig onder het genot van een heerlijk drankje en hapje elkaar beter leert kennen.
We ontvangen u met veel plezier om 18:00 uur bij Olympia Charters.Daar worden we vervolgens gedurende de gehele avond culinair verwend door Bon Appetit Catering o.l.v. Frank Borst.

Na het voorgerecht zullen we met de sloepen richting Leiden vertrekken. Ook dit jaar weten we tóch weer een andere twist eraan te geven. Het is onder meer de bedoeling om in Leiden een verrassende stop te maken.
Naar verwachting zijn we rond 21:45 uur weer terug bij Olympia Charters waar wij onder het genot van het dessert verder kunnen netwerken. Net als andere jaren zal het ongetwijfeld weer tot laat gezellig blijven. 

Dit jaar is het eventueel mogelijk een introducee uit te nodigen. Geen partner of collega maar een zakelijke relatie die nog nooit heeft kennis gemaakt met de ONDB. 

Wees er snel bij want het aantal boten is niet onbeperkt. We zullen daarom diegene die zich wél heeft aangemeld maar niet komt opdagen een no-show fee van € 50,- (ex BTW) doorbelasten. Maar natuurlijk gaan we ervan uit dat dit niet nodig zal zijn.

Wij hebben er zin in, jullie toch ook? Graag tot ziens op dinsdag 18 juni bij Olympia Charters, Veerpolder 61-67 in Warmond. 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Een introductie in de spelregels rondom de ONDB-introducee . . . .

Beste Lezer,

Het ONDB viert dit jaar haar 20-jarig jubileum op grootse wijze. En dat betekent dat we dit jaar iets meer evenementen hebben die "alleen voor leden" zijn. En daarmee is er dit jaar dus even wat minder ruimte voor introducees. Het is even niet anders . . . .
Maar niet getreurd, want bij het komende event, de befaamde ONDB-sloepentocht, is er, in afwijking van alle jaren daarvoor, nu juist wel een keer de ruimte om als ONDB-lid een introducee mee te kunnen nemen. Vandaar dat ik er, net zoals bij elke jaarvergadering, toch nog maar weer even de tijd voor neem om uit te leggen wat we bij het ONDB nu precies onder een "introducee" verstaan.

Onze website is er op zich wel duidelijk in, maar ja, die wordt niet altijd gelezen en op de jaarvergadering komt nu eenmaal ook niet iedereen. Dus bij deze een beknopte samenvatting. Op www.ondb.nl staat bij het kopje "Introducees": "Als introducee worden aangemerkt alle mensen die in basis voldoen aan de voorwaarden om lid te kunnen worden van het ONDB (zie boven bij: Leden). Het is dus niet de bedoeling om de eigen partner als introducee mee te nemen, tenzij deze wel onder de voorwaarden om lid te kunnen worden valt."

En bij "Leden" staat dan onder meer: "Het lidmaatschap van het ONDB staat in beginsel open voor alle ondernemers en leidinggevenden van bedrijven in de Duin- en Bollenstreek. Het betreft daarbij een persoonlijk lidmaatschap. Niet het bedrijf of de organisatie, maar de persoon zélf is dus op persoonlijke titel namens een bedrijf of organisatie lid van het ONDB. Zo komt het voor dat er meerdere personen van één bedrijf of organisatie tegelijkertijd lid kunnen zijn van het ONDB."

Tenslotte staat er dan ook nog bij "Introducees": "Een aantal bijeenkomsten zijn alleen voor leden (soms zelfs incl. hun eigen partners); dit wordt altijd vooraf in de uitnodiging aangegeven." en "Op de andere bijeenkomsten zijn introducees ter kennismaking met onze vereniging van harte welkom, mits zij vooraf door een lid zijn aangemeld (in beginsel max. één introducee per keer). Daarbij gaan we er vanuit dat introducees maximaal twee keer als introducee mogen meekomen. Daarna verwachten we dat de betreffende introducee zelf zou moeten kunnen beslissen om al of niet lid van het ONDB te worden."

Veel duidelijker dan dit kunnen wij het niet maken, lijkt me. Dus kijk gerust eens rond wie naar jouw oordeel goed bij het ONDB zou passen en wie je graag eens een keer als introducee zou meenemen. Want de komende keer, bij de altijd legendarische ONDB-sloepentocht, is ook jouw introducee van harte welkom. Een mooiere introductie bij het gezelligste ondernemersnetwerk van de Duin- en Bollenstreek kan die persoon bijna niet krijgen. Maar wees er wel op tijd bij, want op enig moment kan het ook hier toch "vol is vol" zijn. Maar ook dat zal in voorkomend geval duidelijk gecommuniceerd worden.

En wil je al dat gedoe over wel of niet als introducee mee mogen komen naar een event simpelweg en voorgoed vermijden; laat jouw introducee dan gelijk lid worden van het ONDB. Op www.ondb.nl kan dat per direct en wijst het zich vanzelf . . . .
           
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)