AANKONDIGING | 16-04-2013

Maregroep werkt!

Beste lezer,

MareGroep is als Re-integratie en Ontwikkelbedrijf één van de grootste werkgevers van de Kust-, Duin- en Bollenstreek. Het bedrijf verzorgt een zeer breed dienstenpakket voor een groot aantal gerenommeerde bedrijven en diverse gemeenten.
MareGroep helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij hun ontwikkeling en re-integratie, met waar mogelijk als einddoel een reguliere baan. Dit gebeurt onder meer door het bieden van aangepast werk, detachering, begeleid werken en het organiseren van leerwerkplekken. MareGroep kent ook postbezorging, groenvoorziening, (elektro-)montage, het verzorgen van mailings en in- en verpakken.
 

De nieuwe participatiewet, die volgend jaar ingaat, heeft gevolgen voor bedrijven en mensen in een uitkeringssituatie. MareGroep heeft iemand bereid gevonden deze avond op een geheel eigen wijze te presenteren. Hij gaat in op de nieuwe wet en legt de link met MareGroep en het bedrijfsleven. De avond wordt een eyeopener voor iedereen die aanwezig is. Meld je aan en neem gerust een introducé mee.

Locatie:
Nijverheidsweg 22
2215 MH Voorhout

We zien je graag op dinsdag 16 april om 19.30 uur bij MareGroep

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62
Beste Lezer,

In deze tijden van crisis gaat het credo "regeren is vooruitzien" nog veel meer op dan vroeger. Alleen de overheid zelf is er helaas niet zo goed in als we gehoopt hadden. Je zult dus vooral zelf de regie moeten nemen in een groot aantal zaken. Gelukkig heb je er daar nog een groot aantal zelf van in de hand.
Een actueel en vooral ook flexibel bedrijfsplan is (al of niet met externe hulp) zelf goed op te stellen en zou vooral ook zelf goed te bewaken moeten zijn. Dit geldt ook voor het formuleren van heldere doelstellingen en van het opstellen van een weldoordacht marketing- en acquisitiebeleid, het liefst gestoeld op een heldere visie en missie, die afgestemd zijn op de actuele klantbehoefte. Daarnaast heeft iedereen gelukkig ook nog zelf de klantgerichtheid en de klantvriendelijkheid in de hand. Dat zoiets dan af en toe een uurtje meer kost . . . . , nou, ook dat is helemaal niet erg, want er zitten veel meer dan 38 uur in een week. En iets wat leuk is mag toch best wel een beetje tijd extra kosten. Daar zou je juist energie van moeten krijgen.

Goed vooruitkijken met helder zicht en met een overzichtelijk dashboard aan actuele managementinformatie. Dan kun je ook in deze hectische tijden gewoon nog "veilig de weg op", want dan heb je de koers naar dat zelfgekozen doel nog steeds goed in eigen hand. En dat er dan af en toe een extra bochtje of een onverwacht hobbeltje in de route zit, ach, dat maakt de rit op zich wel spannend, maar nog niet gelijk vervelend. Als je maar weet waar je naar toe wil en daarbij is continuïteit al een mooi reisdoel op zich. Die eventuele groei kan waar mogelijk altijd later nog wel.

Maar weet je nu al dat je (op termijn) onderweg bent naar die "grotere auto" dan zou je ook op het punt van huisvesting nu al zelf verder vooruit moeten kijken. Want ook daar is de overheid op dit moment ronduit slecht in. Alle gemeentes hebben momenteel met een keiharde deadline te maken waarop ze alle bestemmingsplannen geactualiseerd danwel vernieuwd moeten hebben. Een race tegen de klok die ze oplossen door veelal de makkelijkste weg te nemen; namelijk heel conserverend "bestemmen wat er al bestemd was". Doordat ze dat echter meestal op verouderde kaarten doen, waarop alle net gerealiseerde plannen veelal nog niet meegenomen zijn, kan dat straks voor veel ondernemingen tot grote problemen leiden. Kom dus gelijk in actie !!

Kijk zo snel mogelijk op ruimtelijkeplannen.nl of er voor jouw bedrijfspand (of voor je eigen woning) op dit moment een nieuw bestemmingsplan ter visie ligt en tot wanneer er dan nog gereageerd kan worden. Check vervolgens eerst of alle bestaande bebouwing nog wel bestemd is (mijn eigen, keurig vergunde en nu zelfs nog in aanbouw zijnde woning is nu zelfs al weer "wegbestemd") en of alle eerdere bebouwingsmogelijkheden nog wel gehandhaafd zijn. Heb je daarnaast nog extra bebouwingswensen voor de (nabije) toekomst dan is dit hét moment om er voor te vechten om ze alsnog in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen te krijgen. Want als dat er eenmaal is dan zal het op een later moment alsnog willen afwijken van een dan inmiddels vastgestelde beperkende bestemming een stuk lastiger zijn. Want dan is gemeentelijke medewerking in de regel geen vanzelfsprekendheid en zeker ook geen recht meer. Dus reageer waar nodig en doe dat dan vooral ook op tijd.

Realiseer je wel dat er echt geen kwade opzet van de gemeentes in zit om het "fout" te doen. Ze willen het juist wel "goed" doen, maar zo'n bestemmingsplan omvat grote gebieden waarop elke kavel maar een speldenknop is. Ze worden meestal ook nog gemaakt door externe partijen die plaatselijk niet eens bekend zijn. Je zult dus echt zelf goed naar je eigen kavel(s) moeten kijken. Het ligt immers ter visie en je bent voor je eigen kavel(s) zelf de grootste en misschien wel enige belanghebbende. En wees vooral niet bang als je toch onverhoopt iets "verkeerds" mocht aantreffen, want voor een tijdige en goed onderbouwde reactie met redelijke bemerkingen en/of wensen staan de gemeentes in de regel open. Juist op dit moment in de procedure.

En waar bij ondernemen veelal de kosten voor de baat uitgaan geldt dat ook hier. Het kost je nu even tijd om zelf te kijken en waar nodig te reageren, maar dat laatste verdient zich later altijd en dan ook nog veelvuldig terug. Dus succes met "vooruit regeren".