AANKONDIGING | 15-04-2014

Geknipt en geschoren!

Na de enerverende bijeenkomst vorige maand bij Tuincentrum De Mooij, zijn we deze maand te gast bij een van de ‘oudste leden’ van het ONDB. Nou ja, ‘oudste’..., bij Peter Romijn kun je nooit echt inschatten hoe oud hij nu echt precies is, want hij blijft toch altijd nog een beetje die dartele ‘jonge hond’ uithangen.

Peter is een lid van het eerste uur en behoort zeker tot één van de trouwste leden. Het werd dan ook de hoogste tijd om eens een bezoek te gaan brengen bij deze ondernemende kapper. Wie Peter Romijn zegt, denkt ook gelijk aan gezelligheid, dus dat gaat wel goed komen de 15e.
 
15 april nodigt Peter ons uit in zijn vestiging in Sassenheim aan het Voorhavenkwartier 49, om ons kennis te laten maken met het dynamische kappersvak. 29 jaar geleden is hij als ondernemer begonnen en is ondanks zijn behoorlijke staat van dienst nog zeker niet van plan om het rustiger aan te gaan doen. Sterker nog, binnenkort opent hij zelfs zijn derde vestiging!
 
De avond begint alleen niet bij Peter zelf, maar bij zijn buren Ilona en John van Brasserie Hemels, die ook gevestigd is aan datzelfde Voorhavenkwartier. Zij zullen ons verwelkomen met een heerlijke kop koffie met een door Sven van der Vlugt Fotografie (die 20 jaar bestaat) gesponsorde lekkernij.
Na de koffie nodigt Peter ons uit om - geflankeerd door prachtige bloemen van Bloemen-atelier 'Capri' - via de rode loper naar zijn kapsalon te komen, alwaar wij gaande de avond geknipt en geschoren kunnen worden. Als je vragen hebt of benieuwd bent naar de laatste trends dan kan je deze op Peter afvuren. Je kunt je haar op voorhand dus gewoon nog even laten groeien en je mag je baard gewoon laten staan.

Peter heeft daarnaast ook nog schoonheidsspecialiste Zanya en nagelspecialiste Shirley uitgenodigd en ook zij zullen hun kunsten aan jullie tonen. Deze avond heb je dus alle gelegenheid om je een volledige make-over te laten aanmeten. Dus wie durft?

Rond 21:30 uur gaan we weer terug naar Hemels voor een lekkere borrel. Wie nog advies wil hebben kan nog even in de salon nablijven en napraten. Wie Peter een beetje kent weet dat het zeker een gezellige en vooral ook speciale avond zal worden. Dus we kijken uit naar je komst.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
0252-216962
Beste Lezer,

Afgelopen jaarvergadering nam ons aller Tobias Idzerda afscheid van zijn actieve rol in de Activiteiten Commissie van het ONDB. Hij had zich in afgelopen bijna negen jaar toch minimaal zo'n 1.000 uur (!) met ziel en zaligheid ingezet voor onze vereniging. Hij zou het zo nog jaren willen doen, maar zijn bedrijfsmatige activiteiten vergen op dit moment gewoon teveel tijd en aandacht. Wel blijft hij gewoon lid van het ONDB, dus hij blijft gewoon zichtbaar. En hopelijk door dit verhaal nóg zichtbaarder dan voorheen. Want dát is veel belangrijker dan die bos bloemen en dat kistje wijn die hem ten deel vielen.
Het ONDB wordt vaak gezien als een "goed geoliede machine" en is daarmee een voorbeeld voor veel andere ondernemersverenigingen. Nou hebben wij het als ONDB op zich wel iets makkelijker dan de plaatselijke ondernemersverenigingen, omdat wij niet echt aan belangenbehartiging doen, maar dat maakt niet dat we lekker achterover kunnen leunen. Nee, ook wij zullen onszelf steeds opnieuw weer moeten blijven verbeteren. En ook daar zijn de afgelopen jaren weer grote stappen in gemaakt. Groeiende professionaliteit, maar dan op vrijwillige basis.
Toch gaat dat ook bij het ONDB zeker niet allemaal vanzelf, hoewel het soms wel zo lijkt. Daar is vooral achter de schermen heel veel inzet voor nodig van mensen die dat gelukkig heel graag doen. Want juist dat is de basis voor "hard werken"; op een leuke wijze met leuke mensen aan leuke dingen werken. Dat schept een band, werkt steeds weer naar een nieuw doel toe en geeft juist energie. Altijd weer trachten de vorige keer te overtreffen; eeuwig optimaliseren.

Ik heb het al vaker gezegd, maar de feitelijke motor van het ONDB is eigenlijk de Activiteiten Commissie; wij als bestuur faciliteren en ontzorgen ze vooral. Juist doordat zij alle bijeenkomsten zo zorgvuldig en vooral ook creatief en enthousiast organiseren hebben wij met z'n allen steeds weer die leuke en vaak niet alledaagse ONDB-events.
Lid zijn van de Activiteiten Commissie is eigenlijk een soort roeping, want het vergt een grote hoeveelheid (vrije) tijd. Maandelijks zitten de leden van de Activiteiten Commissie bijeen, meestal de vierde dinsdag van de maand. Terugkijken en evalueren van de vorige keer en vooruitkijken naar hoe het staat met de eerstvolgende events. Samen meedenken met de diverse projectteams om steeds weer die "optimale bijeenkomst" te verzorgen en dan liefst nog tegen zo min mogelijk kosten. Aandacht voor de organisatie van het event op zich, maar ook aandacht voor het verslag en voor de komende uitnodiging. Teamwerk pur sang en dan ook nog eens voor ons allemaal. Alle hulde aan hen daarvoor.

Wij als bestuur zijn in de regel genoeg in beeld, maar toch mag ook de zichtbaarheid van de leden van de Activiteiten Commissie best wel eens wat extra aandacht krijgen. Je kunt hun foto's dan wel op de website bekijken en je kunt de namen van de verschillende projectteamleden altijd onderaan de uitnodiging vinden, maar ook voor hen mogen de schijnwerpers wel eens gehanteerd worden. Om die reden hebben we in het komende nummer van Bollenstreek IntoBusiness een mooi artikel over het ONDB en over de mensen erachter geplaatst. Het 15-jarige jubileum van het ONDB en de daarmee samenhangende jubileumveiling waren daar een mooie aanleiding toe. Mij vervult het met trots om met al die kanjers binnen het ONDB te mogen samenwerken.

Toch is zichtbaarheid geen doel op zich voor ieders inzet voor het ONDB, want ook (of juist) in de schaduw kan met veel enthousiasme en voldoening gewerkt worden. En da's misschien maar goed ook. Maar dat maakt deze zichtbaarheid juist extra leuk: een gemeende schouderklop als bedankje voor alle inzet van onze ONDB-vrijwilligers. En voor jou leuk om te weten wie het allemaal samen voor je doen...

Ik wens jullie dus nog veel leesplezier met het artikel in Bollenstreek IntoBusiness!
     
      
Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB).