AANKONDIGING | 19-04-2016

Kunstzinnig verblijven aan de Kaag!

Berma Los en Winny Burgers nodigen alle ONDB leden van harte uit voor de bijeenkomst op 19 april bij Kaag Resort in Warmond.
Kaag Resort is gelegen op een unieke plek direct aan het water, met een open vaarverbinding naar de Kagerplassen. De ideale plek voor mensen met een passie voor water!  De recreatieve appartementen zijn te koop en te huur.
Comfort, rust en privacy zijn de trefwoorden die de recreatieappartementen in Kaag Resort typeren. Alle appartementen hebben een schitterend uitzicht over de Leede.

De recreatieappartementen variëren qua indeling en grootte en beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein. Er is een ligplaats voor een boot te huur in de aanleghaven voor het complex.

Berma en Winny zullen een presentatie geven en hebben aan Van Wezel Accountants gevraagd ook een bijdrage te leveren door iets te vertellen over de fiscale voordelen van de koop en verhuur van een appartement in Kaagresort.

Vergeet niet je visitekaartje mee te nemen,  want na afloop wordt een gratis verblijf van twee nachten voor twee personen verloot.

Kunst & Kitsch

Maar dat is nog niet alles. Kijk thuis of je nog iets van waarde hebt op het gebied van glas, keramiek, schilder- of prentkunst. Neem dit mee zodat Kees en Marieke Noordermeer die avond kunnen taxeren of je al kunt gaan rentenieren tijdens een echte ONDB Kunst & Kitsch.

Noordermeer Kunst is een familiebedrijf. Vader en dochter geven bedrijven advies bij het aankopen van kunst om de unieke uitstraling van het specifieke bedrijf weer te geven aan klanten/gasten/patiënten. Ook taxeren zij voor musea, bedrijven en particulieren.

Noordermeer Kunst presenteert haar collectie van glaswerk, keramiek, porselein en schilderijen op internationale beurzen, via een online galerie en tijdens de bijeenkomst is een klein gedeelte van de collectie ook in het echt te bewonderen.

Bistro La Croute, net lid geworden, wil graag haar visitekaartje afgeven door de catering van de avond te verzorgen. De Bistro is gevestigd in het voormalige Hotel en Restaurant de Zon en serveert heerlijke internationale gerechten uit de speciaal gebouwde op hout gestookte steenoven.
Arjen en Kiki zijn de trotse eigenaren van dit Warmondse restaurant.

Het voorjaar wordt deze avond binnengehaald door de tulpen van Tulip Store. Eigenaar Michel de Bruine is eveneens lid geworden van de ONDB en voert in zijn webwinkel een assortiment van de beste kwaliteit bloembollen, gespecialiseerd in de nieuwste tulpensoorten, mixen en (relatie)geschenkverpakkingen.

Meld je aan en geniet weer van een bijzondere ONDB avond. Er kunnen geen introducees worden meegenomen.
De ontvangst is tussen 19.30 en 20.00 uur. De eindtijd is 22.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving . Het adres is Veerpolder 1  in Warmond.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

De weg naar de onsterfelijkheid . . . . Beste Lezer,

U zult het allemaal ongetwijfeld al lang meegekregen hebben, maar Johan Cruijff is ons onlangs ontvallen. Op Witte Donderdag kwam er op 68-jarige leeftijd een eigenlijk veel te vroeg einde aan het leven van “onze Verlosser” . . . . 
 
De dagen erna vielen alle “deskundigen” over elkaar om alle, veelal mooie, herinneringen op te halen en de vele roemrijke beelden werden tot in de treuren herhaald. Er moet zo her en der toch al heel wat van de diverse necrologieën in concept klaargelegen hebben, want de hoeveelheid info was overweldigend. Niet alleen in Nederland, maar tot ver daarbuiten waren de mensen geraakt, hetgeen tot nog niet veel eerder vertoonde beelden van collectieve herdenking leidde; op en rond de voetbalvelden en ook ver daarbuiten . . . .

Door al dat terugkijken op dit mensenleven kreeg je een nóg beter beeld van wat deze “eeuwige nr. 14” (die volgens mij in Barcelona toch eigenlijk vooral met nummer “9” speelde . . . . ?) allemaal voor de wereld betekent had; als voetballer, daarna als trainer, maar vooral ook als mens. Want juist in dat tot nu toe misschien wel meest onderbelichte deel van zijn leven was hij ook een héle grote. Altijd ook bezig om zichzelf en zijn bekendheid in te zetten voor de diverse groepen, die het minder goed hebben en die dat (sportieve) steuntje in de rug goed konden gebruiken. Een fantastische verbinder met oog voor (zijn invloed in) de maatschappij. En met een heerlijk Cruijffiaans jargon, waardoor de stellingen die hij innam nog decennialang zullen beklijven.  

Een veel te vroeg overlijden van een prachtig mens. Want hoewel je zijn sterfleeftijd 68 dan zou kunnen lezen als 6 + 8 = 14 (“zijn” rugnummer), had dat natuurlijk ook gewoon met het getal 95 gekund (9 + 5 is immers ook gewoon 14). En dan had hij gewoon nog 27 jaar langer mee kunnen gaan . . . .

Zo’n terugkijken op een mensenleven zet je vanzelf ook weer eens aan het mijmeren over het leven dat je zelf leidt. Hoe sta jij in het leven, heb jij ook voldoende oog voor je (directe) omgeving, wat doe jij goed, wat kun jij beter, waar kun jij het verschil maken of waar kun jij een steentje bijdragen. Allemaal vragen die je vooral aan jezelf zou moeten stellen en waar je daarna ook zelf mee aan de slag kunt. Uiteindelijk dien je “de verantwoording over je eigen leven” toch vooral aan jezelf af te leggen . . . .

Men roept wel eens dat het af en toe goed is om te visualiseren wat men op je begrafenis allemaal over je zal gaan vertellen. Als dat verhaal je eigenlijk (nog) niet aanstaat, dan heb je nu nog alle tijd om dat verhaal te doen veranderen. Hoe lang die kans nog zal duren, daar zijn geen enkele garanties op te geven, maar grijp die kans zo snel mogelijk. Daar heb je dan zelf, bij leven, uiteindelijk ook nog heel veel plezier van.

Hoewel ik me realiseer dat er slechts weinigen zullen zijn die de “onsterfelijkheid” van Johan zullen benaderen, gun ik iedereen op termijn zijn eigen onsterfelijkheid. Zorg ervoor dat je positief herinnerd wordt, vooral door je meest dierbaren en daarnaast ook door zoveel mogelijk andere mensen. Want als men straks niet meer aan je denkt of over je praat ben je pas echt dood . . . .

Dus veel succes op jouw weg naar de onsterfelijkheid. En doe er vooral nog lekker lang over . . . .
           
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)