VERSLAG | 21-02-2023

Bijzondere jaarvergadering met Edwin de Wolf

Tijdens de goedbezochte ONDB-jaarvergadering in De Muze hebben we uiteraard eerst het officiële vergadergedeelte behandeld; dit qua actuele stand van zaken met betrekking tot o.a.: financiën, ledenbestand, activiteiten, goede doelen en communicatie.
Aan het einde daarvan hebben we met alle egards afscheid genomen van Nicole Oude Veldhuis als secretaris en daarnaast ook van Marlies Spoormaker, Ingrid Kuijt en Marieke de Geus, die gedrieën afscheid hebben genomen van de Activiteitencommissie. Gezamenlijk hebben zij zich 35 jaar lang ingezet om fraaie events te organiseren voor het ONDB. Zij kregen een mooie bos bloemen, een dinercheque en een daverend applaus voor al hun inzet.
Daarna was het tijd voor de eigenlijke “hoofdact” van de avond; dit keer in de vorm van een hele interessante spreker: Edwin de Wolf. Het indrukwekkende verhaal van Edwin, die als beroepsmilitair in het voormalige Joegoslavië op een bermbom stapte en daarbij zijn been (en bijna zijn leven) verloor, hebben we allemaal ademloos beluisterd en zijn verhaal heeft denk ik alle aanwezigen zeker aan het denken gezet. Om iets in je leven te bereiken groot of klein zal je altijd zelf ‘de eerste stap’ moeten doen en dit liet Edwin ons duidelijk zien in zijn verhaal. Om uit zijn enorme dal te komen moest hij om volledig te revalideren alle eerste stappen zelf doen. Met als resultaat dat hij persoonlijke triomfen behaalde zoals o.a. een bronzen medaille op de Invictus Games in Toronto, maar ook de drie-na-laatste plaats in een wielerwedstrijd voor valide sporters. 
 
Na afloop is er nog veel over nagepraat in de foyer en waar we met elkaar nog lang en gezellig een drankje hebben gedronken. Al met al weer een uitermate geslaagd ONDB-event.

 

Een afscheid na 35 jaar inzet met passie

"Met veel plezier kijken wij terug op het laatste ONDB-event. Na gezamenlijk ruim 35 jaar Activiteitencommissie hebben wij - Marlies, Ingrid en Marieke - besloten om ruimte te maken voor nieuw elan. De afgelopen jaren hebben wij met enorm veel plezier heel veel leuke activiteiten mogen ontwikkelen. De samenwerking met de mede-commissieleden was altijd erg prettig en zeer leerzaam. Wij hebben hierdoor veel geleerd, veel gezien en ontzettend veel leuke mensen leren kennen. 

Maar bovenal willen wij jullie - als leden van het ONDB in het bijzonder - bedanken voor al die jaren dat jullie met groot enthousiasme de bijeenkomsten hebben bezocht. De vele bedankjes, appjes en mailtjes na afloop heeft ons altijd geïnspireerd om met veel plezier weer het volgende event te organiseren. Wij kijken terug op een fantastische tijd en vertrouwen erop dat de Activiteitencommissie weer snel aangevuld gaat worden met nieuwe mensen en dito ideeën. 
 
Enorm bedankt voor alle support de afgelopen jaren. We hebben het met heel veel plezier en toewijding gedaan. 
 
Helemaal stoppen? Nee, dat dan weer niet. Want Ingrid en Marieke gaan samen een duo-functie in het bestuur bekleden. Waar Ingrid het secretariële gedeelte voor haar rekening neemt zal Marieke zich juist bezig houden met de communicatie. En waar nodig zijn we elkaars achtervanger. De vele persoonlijke bedankjes waren hartverwarmend. 
 
Wij blijven jullie dus gewoon maandelijks ontmoeten bij de leukste netwerkclub van de Duin- en Bollenstreek.
 
Dus snel tot ziens”.
 
Marlies, Ingrid en Marieke.
 
Bekijk hier het foto verslag Layer 1