VERSLAG | 16-07-2013

Sloepentocht 2.0

Sloeptocht 2.0 was een groot succes!

De traditionele sloepentocht van het ONDB is ongetwijfeld één van de hoogte punten van het jaar. De opkomst is altijd hoog en de sfeer top. Maar dit jaar overtrof het een ieders verwachting, de aankondiging '2.0' vermoede al dat er dit jaar iets anders zou gaan gebeuren.
De ingrediënten zijn bekend de prachtige sloepen van Olympia Charters een club enthousiaste ondernemers, hapjes en drankjes. Maar dit jaar had de organisatie i.s.m. Patrick Kerkvliet en Game Events er een extra dimensie aan toegevoegd.

Kaag ipv Leiden

De ruim honderd aanwezige leden werden keurig bij aankomst verdeeld in 16 groepen. Binnen elke groep werd er een schipper, stuurman en navigator aangewezen, die middels een mobiel en gps een route met opdrachten moesten gaan uitvoeren. Na enige uitleg ging elke groep zijn eigen route varen en moesten tijdens de vaartocht over de Kagerplassen  enkele opdrachten uitvoeren en foto's maken. Naast de route en de opdrachten moesten er ook enkele vragen worden beantwoord die via de mobiel werden toegezonden. De interactie tussen de mobiel en de gps was verbluffend en gaf de sloepentocht echt een hele andere dimensie dan de vorige '1.0' edities. Iedereen was super enthousiast over deze aanpak, natuurlijk is een tocht door Leiden ook leuk, maar deze actieve manier van sloep varen is toch net iets spannender.
Ook anders dan andere jaren was de BBQ bij terugkomst in de haven verzorgd door Frank Borst van cateringbedrijf BonAppetit, uiteraard was de verzorging aan boord - drankjes en hapjes - wederom goed verzorgd, maar er was duidelijk rekening gehouden met de BBQ na afloop. Ondanks de zeer gunstige weersvoorspellingen bleek het weer toch iets minder mee te werken dan verwacht. Uiteraard goed genoeg voor een zeer geslaagd evenement het bleef dan ook lang gezellig druk op het terras aan de haven bij Olympia.
 
Onze grote dank gaat uiteraard weer naar Patrick en zijn gastvrije team voor het gebruik van zijn vloot. Game Events alle lof voor de super georganiseerde tocht en .... voor de heerlijke hapjes, drankjes en BBQ en last but not least Henriette van den Anker voor de heerlijke koffie! Onze inspanningen als organisatie is rijkelijke beloond door de vele enthousiaste reacties en complimenten aan ons adres. "Echt iedereen bedankte ons voor de perfecte avond, hier doen we het voor," aldus een zeer tevreden Marieke en Henk.
 
Op onze Facebook fan pagina staan diverse foto's om nog even na te genieten van deze geweldige avond.
 
Bekijk hier het foto verslag Layer 1