AANKONDIGING | 27-06-2023

ONDB sloepentocht

Beste ONDB’ers,
 
Gezien de weersverwachtingen van morgen (dinsdag 20 juni 2023) hebben we moeten besluiten om de sloepentocht te verplaatsen naar dinsdag 27 Juni 2023.
Heb je al aangemeld en ben je erbij dan hoef je niets te doen, je bent na ontvangst van deze nieuwsbrief nog steeds aangemeld.

Kun je volgende week wél dan kan je jezelf dus alsnog aanmelden via de button in deze mail. Ben je volgende week helaas verhinderd dan graag even via deze nieuwsbrief afmelden.
 
Het weer ziet er volgende week een stuk beter uit en om morgen nou te varen met wind en regen en onweer leek ons geen goed idee ;-)
Excuses voor het ongemak. Nog een fijne dag en graag tot dinsdag 27 juni 2023.

 
Het voorjaar is weer in volle gang en dan is het weer tijd voor onze jaarlijkse sloepentocht. Zoals altijd weer in samenwerking met trouw lid van de ONDB, Patrick Kerkvliet van Olympia Charters uit Warmond.

Vanaf 17.30 uur heten wij jullie welkom bij Olympia Charters waar wij de indeling van de sloepen bekend zullen maken. Vanaf 18.00 uur beginnen wij met een korte vaartocht naar Restaurant Coazy (Warmond) waar wij een drankje en een kleine maaltijd zullen nuttigen zodat wij rond 1900 uur met een goed gevulde maag richting de Leidse grachten varen.
We zullen ongeveer 2,5 uur varen in Leiden waar wij uiteraard nog een stop maken voor een drankje/plaspauze. Rond 21.30 zullen we weer aanmeren bij Olympia waar de mogelijkheid is om nog verder te netwerken. Net als andere jaren zal het ongetwijfeld weer tot laat gezellig blijven. Schrijf je snel in, want er is slechts plaats voor maximaal 100 mensen: vol is vol!

Diegene die zich wél heeft aangemeld maar niet komt opdagen zullen wij een no show fee à €50,- (ex BTW) doorbelasten. 

Maar we gaan er natuurlijk van uit dat dit niet nodig zal zijn.

Graag tot ziens op dinsdag 20 juli bij Olympia Charters in Warmond.
 
Huur zelf ook eens een sloep bij Olympia Charters
Een sloep huren bij Olympia aan de rand van Leiden biedt veel mogelijkheden. Huur zelf ook eens een sloep huren en ga gezellig een dagje het water op. Vaar door het Unieke Hollandse Plassengebied, gelegen in het Groene Hart van Nederland. Lekker uitwaaien op de Kagerplassen, de Westeinderplassen of het Braassemermeer. Neem een goedgevulde picknickmand mee, of leg aan bij één van de vele restaurantjes onderweg.

Het centrum van Leiden leent zich bij uitstek voor een boeiende tocht door de Leidse grachten. Door de geringe doorvaarthoogte van de sloepen kunt u onder de meeste bruggen van het centrum van de stad doorvaren. De sloepen van Olympia zijn zeer eenvoudig te boeken via hun online boekingssysteem op https://www.olympia-charters.nl/nl/sloep-huren-kaag/ Reserveren voorkomt teleurstelling en bij slecht weer kunt u kosteloos afzeggen. Ervaring is niet noodzakelijk, u krijgt uitvoerige instructie en een proefvaart bij vertrek als dat gewenst is. Voor het huren van een sloep geldt een minimum leeftijd van 21 jaar. Legitimatiebewijs verplicht.

Speciaal voor ONDB-leden
Als jij je lidmaatschap kan aantonen ontvang je als ONDB-er 10% korting. Wél natuurlijk even vermelden bij jouw boeking ;-)

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

We gaan met zijn allen weer het schip in . . . .


Beste Lezer,

Het is weer juni en dat betekent traditiegetrouw dat op de ONDB-kalender weer de ONDB-sloepentocht op het programma staat; een duidelijk gevalletje van "Eenmaal wat goeds, nóóit meer wat anders" . . . .
Het is elk jaar weer één van de drukst bezochte ONDB-events; en dat met reden! Een avond met een heerlijk verzorgd rondje varen door onze prachtige streek. Met zijn allen groepsgewijs inschepen in de schitterende sloepen van Olympia Charters om daarmee, via de Kagerplassen, een ontspannende rondvaart door de singels en de grachten van de Leidse binnenstad te maken; vaak nog met een (waar nodig ook sanitaire) tussenstop halverwege in "onze vaste" kroeg aan het Rapenburg. Om uiteindelijk tegen de schemering via de Haarlemmertrekvaart weer terug in Warmond te komen, om daar de avond nog gezellig nakeuvelend met iedereen af te sluiten. En dan wordt het altijd weer nét iets later dan gedacht . . . .

Wat maakt dit ONDB-event dan juist zo speciaal? Ik denk dat dat in een aantal zaken zit. Allereerst het programma zelf, dat garant staat voor een heerlijke ontspannen avond. Eigenlijk hebben we alleen het weer niet in de hand, maar dat gaat de laatste jaren in juni altijd wel goed. Daarnaast heeft het een hoog reünie-gehalte, omdat dit event, juist vanwege de drukte, altijd "alleen voor leden" is. Dat maakt de avond altijd weer leuk en verrassend, waarbij het fijn is om weer eens met die vele "oude bekenden" te kunnen bijpraten. En tenslotte is het ook mooi om te zien, dat het willekeurig bij elkaar stoppen van een aantal mensen in een bootje voor "een gedeelde ervaring" zorgt, die maakt dat er juist ook weer leuke nieuwe contacten ontstaan, met mensen die je misschien dan wel van gezicht kent, maar die je soms nog nooit gesproken hebt. Dat is toch netwerken ten top . . . .

Juist dit soort events maakt dat ik, als voorzitter, altijd weer met veel trots naar "ons ONDB" kan kijken. Vooral trots op de mensen waarmee we het allemaal doen en dan met name de mensen van de Activiteitencommissie, die zich elke keer weer met hart en ziel inzetten om er steeds weer iets geweldigs van te maken. En die alles vervolgens dan ook nog weer eens evalueren, om te kijken hoe we het de volgende keer eventueel nóg weer iets beter zouden kunnen doen. Een continu proces van eeuwig optimaliseren. Voor al hun inzet neem ik dan ook graag mijn "kapiteinspet" af; chapeau . . . .

Toch zouden ze daar best ook nog wat hulp bij kunnen gebruiken, want ze zijn altijd maar weer op zoek naar nieuwe en leuke dingen. Of het nu gaat om bijzondere, interessante of informatieve bedrijfsbezoeken, om nieuwe "wow-events" of om een onderhoudende spreker, dat maakt daarbij niet uit. En ook jullie inbreng wordt daarbij zeer gewaardeerd, dus kom gerust met ideeën en deel die met één van hen. Dan kijken zij daarna gezamenlijk wel of er vanuit het ONDB iets mee te doen is . . . .

Daar hoeven we wat mij betreft dan verder helemaal geen uitgebreide enquêtes voor op te stellen, waar in de regel toch niet iedereen om staat te springen om ze in te "mogen" vullen. Het is veel mooier om iedereen gewoon even vanuit de eigen ondernemersgeest na te laten denken, wat er allemaal eventueel nog meer en eventueel ook nóg beter zou kunnen bij het ONDB. Wellicht is dat een mooi gespreksonderwerp om eens over te brainstormen als jullie straks toch allemaal in jullie bootje zitten. Juist vanuit dat soort bredere discussies komen in de regel vaak de mooiste ideeën. We zijn erg benieuwd naar de resultaten ervan . . . .

Graag zie ik jullie dan ook allemaal weer op dinsdag de 20e bij Olympia Charters. Dan gaan we er met zijn allen weer een fantastisch ONDB-event van maken. Zowel de mensen van onze Activiteitencommissie als ikzelf zijn erg benieuwd naar wat jullie ons die avond allemaal nog te vertellen hebben. Ik wens jullie daarbij alvast een inspirerende tocht en een behouden vaart . . . .

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)