AANKONDIGING | 19-03-2013

Kennismaking met de schietsport

Het ONDB doet veel verschillende dingen, varen, gala, borrelen maar de maart bijeenkomst staat in het teken van de schietsport.
Schietsportvereniging Katwijk heeft ons uitgenodigd om kennis te maken met het schieten in Nederland. De schietvereniging bestaat dit jaar 30 jaar en heeft sinds 2011 de beschikking over een mooie, nieuwe locatie aan de rand van Katwijk, die wij mogen gebruiken. De vereniging heeft haar deuren speciaal geopend voor het ONDB.
Programma:
Op WOENSDAG 20 maart zijn we met z'n allen te gast op sportpark de Krom om onze scherpschutterkwaliteiten te laten zien/proberen. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom bij SSV Katwijk en net zoals anders is om 20.00 uur de start van de bijeenkomst. De voorzitter van SSV Katwijk zal ons eerst wat vertellen over de vereniging en daarna de gang van zaken tijdens de avond.

Er kan geschoten worden met een .22 kaliber geweer. Dit zal op de 25 meter baan plaats vinden, uiteraard onder leiding van een instructeur. Iedereen komt aan de beurt om te schieten, verspreidt over de avond. Van elke schutter worden de punten genoteerd en daar is een leuke prijs mee te winnen, beschikbaar gesteld door Schietsportvereniging Katwijk. De uitreiking hiervan zal aan het einde van de avond plaatsvinden.

Mede door de wettelijke regelgeving zijn er enkele spelregels waar iedereen zich vooraf en tijdens de avond aan dient te houden.

1. Bij binnenkomst zullen we iedereen vragen om een geldige legitimatie te laten zien.
(Paspoort, Rijbewijs of ID-kaart).
LET OP: GEEN ID-BEWIJS = GEEN TOEGANG.

2. Verder zien we graag iedereen nuchter verschijnen, het nuttigen van alcohol houdt helaas in dat er ook een "schietverbod" opgelegd wordt. DUS NIET SCHIETEN.

Om ongeveer 22.00 uur zal iedereen de schietbaan hebben bezocht en verwachten we de prijsuitreiking te kunnen houden.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62
Beste Lezer,

Bij het woord “HEINEKEN” dacht ik voorheen altijd aan het feit dat dat de afkorting was van: “Hij En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe”. En dus gedroeg ik me daar dan meestal ook maar naar. Maar dat is nu voorgoed voorbij, dat wordt voortaan: “Het Evenement Is Niet Echt Kansrijk, . . . Ergo Negeren”. Want met die hautaine houding en vernederende boodschap serveerden de botte managers van de landelijke biermagnaat het ONDB op het laatste moment af voor de komende bijeenkomst van maart. Dus niks geen "afspraak is afspraak", de oude Freddy zou zich omdraaien . . .
En dat terwijl we er toch met zijn allen erg veel zin in hadden, want ook “BOLS” doet ons nog altijd denken aan “Bij Ons Lekker Shaken” of “Beetje Ouderwets Langzaam Slobberen”. En iedereen die mee was die avond kan dat beamen; er zijn zelfs nog leuke filmpjes van in omloop op het internet.

Alle hulde dus voor de Activiteiten Commissie om op het allerlaatste moment tóch nog met een fantastisch alternatief te komen. We gaan met zijn allen schieten op de indoorschietbaan in Katwijk. Voorwaar een schot in de roos !! Aan ons allen om dat op die avond zelf ook minimaal te evenaren.

Maar let wel op, want we gaan het dit keer op WOENSDAG 20 MAART a.s. doen en daarmee wijken we bij hoge uitzondering af van onze vertrouwde "derde dinsdag"-avond.

Deze schietavond is overigens een mooie kans op revanche voor een groot aantal mensen. We hebben het een paar jaar geleden namelijk al een keer gedaan in Noordwijkerhout en dat was toen ook een groot succes. Zij het dat ik zelf toen beter met hagel had kunnen schieten om toch nog wat te raken.

Wie wel wat geraakt heeft is natuurlijk Heineken zelf. Maar dan wel onze gevoelige snaar !! En iedereen weet: “negatieve reclame blijft veel langer hangen dan positieve”. Nou, dat is ze dan bij deze gelukt. Maar of dát nou ook een schot in de roos is . . . ??

Nu maar hopen dat ze na afloop van het schieten geen Heineken maar “GROLSCH” schenken, want dat wordt dan voortaan: “Gelukkig Regelt ONDB Leukere Samenkomsten, . . . Ciao Heineken !!”.