AANKONDIGING | 15-03-2022

Provalu - Meerwaarde door werk

In september 2021 zijn MareGroep en Servicepunt Werk samengevoegd tot één organisatie: Provalu. Provalu werkt aan een inclusievere arbeidsmarkt door werk, ontwikkeling en re-integratie mogelijk te maken. Directeur Rinco Knoop nodigt ONDB-leden uit om op dinsdag 15 maart 2022 het bedrijf in Voorhout te bezoeken. We kunnen dan onder andere zien hoe Provalu mensen begeleid naar werk en wat de productieafdelingen kunnen betekenen voor ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.
‘Meerwaarde door werk’ is het motto van Provalu. Dat werkt meerdere kanten op. Werk is belangrijk voor mensen. Het verschaft je een inkomen, structuur en eigenwaarde. Voor ondernemers is het meer dan ooit ingewikkeld om gemotiveerde medewerkers te vinden. Provalu begeleidt mensen die om welke reden dan ook aan de kant staan naar duurzaam werk. Meerwaarde voor zowel de werknemer als de werkgever.
Provalu heeft een productieruimte van 5500 vierkante meter. De ongeveer 300 medewerkers werken op verschillende afdelingen, van inpakwerk tot complexe elektrotechniek. Wil je weten wat Provalu voor jouw bedrijf kan betekenen? En na de meest recente lockdown eindelijk weer eens bijpraten met mede-ondernemers? Dan mag je deze ONDB-bijeenkomst niet missen. We krijgen onder meer een rondleiding door het bedrijf en presentaties van mensen die een baan zoeken.

Provalu, Nijverheidsweg 22, 2215 MH Voorhout. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid op het grote parkeerterrein naast het hoofdgebouw.
 
Waardemakers

Waardemakers, dat is de term die Provalu gebruikt voor mensen en organisaties die de waarde van werk in praktijk brengen. Sociaal, betrokken en vol passie. Dat zijn de mensen die werken op de productieafdelingen in Voorhout of gedetacheerd bij bedrijven in de regio. Maar ook de ondernemers die hun bedrijf openstellen voor medewerkers die een nieuwe start maken op de arbeidsmarkt.

Wie via Provalu een nieuwe medewerker in dienst neemt, krijgt een gemotiveerde arbeidskracht die trouw zal zijn aan de organisatie. De medewerkers werken met enthousiasme en voldoening, omdat ze meedoen en er weer toe doen. Adviseurs van Provalu begeleiden indien gewenst de nieuwe medewerker op de werkvloer.

Uitbesteden
Provalu heeft diverse afdelingen waar zo’n 300 medewerkers dagelijks aan het werk zijn. Meestal in opdracht van bedrijven uit de wijde omtrek die werk uitbesteden. Soms structureel, soms tijdelijk omdat ze zelf onvoldoende capaciteit hebben.

De werkzaamheden van Provalu zijn heel divers:
  • Verpakken, groot- en kleinverpakking, verpakking op maat, sealen van producten
  • Elektromontage
  • Kabelbewerkingen
  • Assemblage, van eenvoudig vastzetten van onderdelen tot het in elkaar zetten van complete apparaten
  • Postbezorging
  • Schoonmaak
  • Groenonderhoud

Een stapje extra
Directeur Rinco Knoop legde het bij de start van Provalu zo uit: “Werkgevers kampen met krapte op de arbeidsmarkt en denken niet direct aan de mogelijkheden van onze medewerkers. Met de juiste zorg en begeleiding kunnen we hen vaak wél succesvol koppelen met werkgevers. Door breder te kijken dan functieprofielen alleen of door de inzet van een grote diversiteit aan opleidingen, trainingen of andere trajecten.

“We doen net dat stapje extra omdat we weten wat het betekent om weer mee te doen in de maatschappij. Dit levert niet alleen perspectief op voor de betreffende medewerker, maar ook een werkgever is over het algemeen enthousiast. Waarom? Naast een dankbare medewerker wordt concreet invulling gegeven aan de maatschappelijke rol als werkgever. Dubbele winst dus eigenlijk.”

(bron citaat: INTO business)
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

 

We mogen eindelijk weer . . . .Beste Lezer,

Dinsdag 15 maart a.s. is het dan gelukkig toch weer eens zo ver. We kunnen elkaar dan eindelijk weer eens in levenden lijve bij een ONDB-event gaan ontmoeten om weer eens uitgebreid te kunnen bijpraten. En daar heb ik echt zin in, want we hebben elkaar inmiddels al weer sinds oktober moeten missen en er is in de tussentijd bij iedereen ongetwijfeld al weer het nodige gebeurd. Dus niets houdt ons meer tegen . . . .
Hoewel niets. Daarbij ga ik er voor het gemak toch even aan voorbij, dat er op Covid-gebied altijd zomaar nog zoiets als een “Carnavals-golf” of een “Wintersport-golf zou kunnen ontstaan, die onverwachts nog roet in het eten zou kunnen gooien. Net zoals er inmiddels ook nog iemand in Rusland met een cursus “oorlogsmisdadiger” bezig is, wat ook nog tot hele onverwachte en vervelende toestanden zou kunnen gaan leiden. Maar laten we daar vooralsnog niet vanuit gaan; dus ijs en weder dienende zien we elkaar binnenkort weer bij Provalu in Voorhout . . . . .

In het verleden zijn we met het ONDB al eens eerder bij de MareGroep op bezoek geweest zijn. Na hun samengaan met Servicepunt Werk gaan beide organisaties nu als Provalu door het leven. Op zich dan wel een nieuwe naam, maar ongetwijfeld dezelfde mensen, dezelfde betrokkenheid én dezelfde bevlogenheid om ook de soms wat minder makkelijk bemiddelbare mensen aan een duurzame arbeidsrelatie te helpen. Dit in de regel tot wederzijds genoegen van werknemer én werkgever. Dus dat moet ook dit keer weer een inspirerend verhaal over een toch wat minder bekend onderwerp gaan worden. Altijd interessant om daar iets van te kunnen meepikken . . . .

Met het vanaf nu weer kunnen opstarten van de reguliere ONDB-events (elke derde dinsdag van de maand) komen we toch ook weer een beetje uit onze “winterslaap”, die, op een paar events eind vorig jaar na, nu toch bijna zo’n twee jaar geduurd heeft. Tijd dus om er weer vol gas en met veel elan tegen aan te gaan. En wat is er dan leuker om niet alleen zelf te komen, maar ook weer eens een keer een introducee mee te nemen. Want ook dat kan nu weer. Dus kijk eens rond in je (werk)omgeving of je iemand kent, die naar jouw oordeel ook goed bij het ONDB zou passen. Dan zorgen wij er wel voor dat het ONDB ook bij hen past; we trachten tenslotte dé regionale ontmoetingsplaats voor ondernemers te zijn waar men elkaar in ontspannen sfeer kan ontmoeten en wat een uniek platform biedt om het eigen bedrijf te presenteren . . . .

En dat dan het liefst fysiek bij elkaar en op wisselende locaties en dus niet digitaal, zoals we dat de afgelopen maand helaas bij de ALV nog hebben moeten doen. Laten we vooral hopen dat dat dan minimaal voor de komende tien jaar onze laatste digitale meeting geweest is . . . .

Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar het komende ONDB-event bij Provalu en ik hoop jullie ook. Wat mij betreft wordt het weer de juiste combinatie van informatief én gezellig; dus tot dan . . . .

    
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)