AANKONDIGING | 18-04-2017

Reiniging en onderhoud

Op 18 april zijn wij met het ONDB te gast bij Piet van Maris van Gromax Verhuur in Nieuw Vennep. Deze avond staat in het teken van bouwmachines, gereedschappen, steigers en nog veel meer bouw gerelateerde machines. 
Vanuit de wereld van de hoogwerkers belandde eigenaar Piet van Maris in 2004 in de gereedschapsverhuur met een vestiging in de Bollenstreek (Hillegom). In 2009 kwam daar een vestiging in Nieuw-Vennep bij. In 2014 heeft Van Maris samen met twee andere ondernemers, die ook in de verhuur zaten, Gromax opgezet.

Gromax heeft nu zes vestigingen: Hillegom, Nieuw-Vennep, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Bodegraven en Ter Aar. Piet van Maris is verantwoordelijk voor de vestigingen in Hillegom en Nieuw-Vennep. 
Op 18 april is vanaf 19.30 uur de inloop met koffie/thee op de vestiging in Nieuw Vennep (Markweg 51). Om 20.00 uur opent Hans Zwetsloot de avond waarna de gastheer Piet van Maris ons nader kennis laat maken met de diverse activiteiten van Gromax Verhuur.

Na het openingswoord is er de mogelijkheid om rond te lopen en vragen te stellen over de diversiteit aan machines welke zowel binnen als buiten opgesteld staan. Uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje De avond staat open voor introducees dus neem gerust iemand mee. De avond sluiten we af rond 23.00 uur.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
0252-216962

Lentekriebels . . . .Beste Lezer,

De zomertijd is inmiddels weer in het land. We zijn de bijbehorende jetlag al lang weer kwijt en de avonden zijn ineens weer heerlijk lang geworden. En ook om zes uur ’s ochtends is het al weer stilaan licht aan het worden. Kortom, we bruisen automatisch van de energie, dus het is weer de tijd van onze jaarlijkse lentekriebels . . . .
En met die veel langere dagen is het best wel eens goed om in alle hectiek eens wat beter om je heen te kijken. Gewoon onderweg in de auto, als je door de streek rijdt. Zie overal de narcissen weer in bloei staan en zie ook de hyacinten en de tulpen de kop al weer opsteken. Onze unieke streek, de Bollenstreek, verandert weer langzaamaan in dat bijzondere kleurenschilderij, dat wij zelf eigenlijk maar zo heel gewoon vinden. Gewoon, omdat we dat beeld nu eenmaal al jaren kennen en het daarom zo gewoon zijn gaan vinden. Maar dat is het natuurlijk helemaal niet, het is juist heel bijzonder . . . .

Gek eigenlijk, dat we zelf op vakantie in het buitenland onze auto, vaak onverwacht en op de meest onmogelijke plekken, aan de kant zetten voor die ene mooie en unieke foto van dat veld met zonnebloemen, lavendel, mais of graan, terwijl we de net zo unieke (kleuren)pracht hier zó voorbij rijden. En dat we daarnaast ook elke keer weer balen van al die toeristen, die hier voor ons rijden en die hier hun auto’s, ook onverwachts en op de meest onmogelijke plekken, steeds aan de kant zetten voor die ene mooie en unieke foto . . . .

Ik vind het juist heerlijk als de streek weer vol loopt met al die duizenden toeristen, die hier voor hun plezier naar toe komen. Die brengen namelijk een positieve vibe mee en dat brengt je zelf dus ook al in een vakantiestemming. En dat al vér voor de eigenlijke zomer . . . .

Wat mij betreft gaan we dan ook hard door op de inmiddels ingeslagen weg van het opruimen van de verrommeling van de streek en van het jaarrond aantrekkelijk maken van deze streek. Niet alleen door middel van die unieke bollen, maar juist ook met al het andere moois wat we hier te bieden hebben: de zee, de binnenwateren, de duinen, de omliggende steden, de musea, de horeca en uiteindelijk zelfs ook nog (een beetje) de zon . . . .

Dus kijk om je heen en zie de pracht van onze streek en zie vooral ook de mogelijkheden en gebruik je eigen lentekriebels vooral ook om nieuwe initiatieven in die richting te ondernemen. Want van een groeiend toerisme profiteren we hier uiteindelijk allemaal mee en dát maakt dan weer dat we uiteindelijk zelf ook weer (meer) op vakantie kunnen . . . .    

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)