AANKONDIGING | 16-05-2023

'Praat' en 'Braad' bij NWH Jobs

15 jaar geleden begonnen Dennis en Jacco van Wieringen Uitzendbureau NWH Jobs om internationale medewerkers uit Oost-Europa en werkgevers in de Bollenstreek bij elkaar te brengen. Het uitzendbureau groeide uit tot een bedrijf dat inmiddels zo’n 450 mensen aan het werk heeft. 
Op 16 mei is NWH Jobs gastheer voor het ONDB. Vleesboerderij Dorrepaal uit Leiderdorp verzorgt een BBQ-clinic, zodat je voor eens en voor altijd weet hoe je een goed stuk vlees klaarmaakt. Dit wil je meemaken! 

Broers Jacco en Dennis van Wieringen zagen als bloemenkwekers hoe lastig het was om goede medewerkers te vinden, vooral omdat het vaak om seizoenswerk ging. Als ze die mensen ook buiten het bloemenseizoen werk zouden kunnen bieden, zou het veel aantrekkelijker worden. Ze begonnen met een samenwerkingsverband met collega-kwekers en bouwden dat uit tot een succesvol uitzendbureau.
Inmiddels werkt ook Lars van Wieringen, zoon van Jacco, in het bedrijf. Hij begon op zijn zestiende met vakantiewerk heeft inmiddels door zijn HBO studie werken/leren op alle afdelingen binnen het bedrijf ervaring opgedaan. Sinds maart dit jaar heeft hij samen met Dennis, Jacco en een Argentijnse compagnon “Latam Recruitment” opgezet. Een nieuwe tak van sport waarin Zuid-Amerikaanse medewerkers met een EU paspoort worden uitgezonden. Graag vertelt hij hier wat meer over op deze avond.

We zien je graag op 16 mei bij NWH Jobs in Noordwijkerhout. Inloop vanaf 19:30 uur. Start programma om 20:00 uur.
Een mooi stuk vlees
Eind 2020 ging het ONDB Kerstgala niet door vanwege corona. ONDB-leden konden kiezen tussen vlees of vis. Een vispakket uit Katwijk, of een vleespakket van Vleesboerderij Dorrepaal in Leiderdorp. Wie toen voor vlees koos, kent de kwaliteit van de vleesboerderij. Tijdens het ONDB-evenement van 16 mei kun je ook zien hoe je een mooi stuk vlees het lekkerst klaarmaakt op de barbecue. En uiteraard ga je het ook proeven!

Robbert Dorrepaal volgde de vakopleiding en werkte enkele jaren bij diverse slagerijen. In 2019 is hij Vleesboerderij Dorrepaal gestart. De slagerij van de vleesboerderij bevindt zich in een historische boerderij in de polder Achthoven in Leiderdorp. De hoeve heeft in de afgelopen eeuwen allerlei veranderingen ondergaan.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Regeren is vooruitzien . . . .


Beste Lezer,

In deze nieuwsbrief dit keer maar een kort voorwoord, omdat er deze maand ook nog een tweede nieuwsbrief volgt . . . .
De belangrijkste mededeling voor nu is daarom om de “eigenlijke boodschappen” van deze beide nieuwsbrieven, namelijk de “uitnodigingen” zelf, de juiste aandacht te geven die ze verdienen. En dat betekent dit keer deze maand dus gewoon twee dinsdagen in de agenda afblokken voor het ONDB. Want dit keer gaan we niet alleen op de gebruikelijke 3e dinsdag (16 mei a.s.) een mooi event verzorgen, maar dan doen we op de 4e dinsdag (23 mei a.s.) gewoon nóg een keer. En die beide events zou je nu eenmaal niet moeten willen missen . . . .

De gebruikelijke 3e dinsdag gaan we dit keer lekker bakken en braden op de BBQ bij NWH Jobs in Noordwijkerhout (zie voor alle verdere info de uitnodiging hierboven).

En de 4e dinsdag hebben we Theater “’t Onderdak” in Sassenheim exclusief afgehuurd voor het ONDB voor de voorstelling “De Gravin van Holland”. Een adembenemend verhaal over Jacoba van Beieren, die in een mannenwereld vol intriges en geweld vaak voor moeilijke dilemma’s geplaatst werd. Gespeeld door een cast van 14 acteurs, met ijzersterke hedendaagse muziek van Giovanni Caminita. Zie daarvoor desnoods ook nog even de website www.degravinvanholland.nl. Maar wie vorige week bij het bloemencorso haar “eigen praalwagen” heeft zien (en dit keer ook horen) langstrekken heeft daar inmiddels ook al een mooi klein voorproefje van mogen meekrijgen . . . .

Bij het eerste event (op 16 mei a.s. bij NWH Jobs) is het mogelijk om zakelijke introducees mee te nemen; zie hiervoor ook even de spelregels rondom introducees op de ONDB-website www.ondb.nl.

Het tweede event (op 23 mei a.s. in “’t Onderdak”) betreft de hele theaterzaal en is daarom toegankelijk voor maximaal 180 mensen. Daar zijn geen zakelijke introducees mogelijk, want dat event doen we exclusief voor ONDB-leden, waar mogelijk (als we na de eerste inschrijfronde nog plekken overhouden) nog aan te vullen met eigen gezinsleden. Eigenlijk zoals we dat destijds bij het event met André Kuipers ook al eens hebben gedaan. Over de spelregels voor dat event meer in de volgende nieuwsbrief, dus hou ook die in de gaten . . . .

Belangrijkste boodschap voor nu is vooral om deze maand de agenda alvast af te blokken voor het ONDB op de beide dinsdagen, zowel de 3e als de 4e. En als je daar dan toch mee bezig bent, blok dan gelijk al die overige “3e dinsdagen” van het hele resterende jaar ook alvast maar af voor het ONDB . . . .    

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)