VERSLAG | 21-03-2023

Een laatste afscheid en daarna...?

Dinsdag 21 maart was het dan zo ver en werden wij welkom geheten bij crematorium Duin en Bollenstreek met een heerlijke kop koffie en een plakje …. petitfour. Deze bijzonder avond was mede mogelijk gemaakt door Monuta en Partiar en Crematorium Duin en Bollenstreek.
Vaak willen we niet nadenken over onze uitvaart of wat gebeurd er met het nalatenschap. Toch is het een belangrijk onderwerp die we soms beter bespreekbaar moeten maken. Hoe mooi is het als je tijdens een bijeenkomst goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden van een begrafenis en wat je vooraf allemaal kunt regelen.

Na de koffie werden de aanwezigen in 3 groepen verdeeld. De eerste groep kreeg een uitgebreide rondleiding door het crematorium Bollenstreek. Zo konden we achter de schermen kijken en het hele proces zien. Ook mochten we kijken in de persoonlijke opbaringswoonkamers die dag en nacht bereikbaar zijn als je daarvan gebruik wenst te maken. De tweede groep werd door Herma Pijfers van Monuta ontvangen in de grote zaal. Zij gaf een presentatie van de mogelijkheden die er zijn bij een overlijden. Van cremeren tot begraven maar ook de mogelijkheden van rouwstoet of zelfs de circulaire kist die je tegenwoordig kunt kiezen.
De derde groep werd welkom geheten door Hans den Braven van Partiar, executeur van nalatenschappen, Hij gaf een heldere presentatie van de mogelijkheden die je vooraf kunt regelen en ook de zaken die je vooraf eigenlijk moet regelen om de nabestaande een zorgeloze afscheid te gunnen. Heeft u het als ondernemer al goed geregeld?

Een heel interessante avond werd uiteraard afgesloten met een drankje en een hapje. Wij danken crematorium Duin en Bollenstreek voor het beschikbaar stellen van hun ruimte en de rondleiding door dit mooie bedrijf en wij willen Monuta en Partiar bedanken voor de waardevolle informatie en het organiseren van deze ONDB avond.

Tot 18 april bij het volgende event.
Bekijk hier het foto verslag Layer 1