AANKONDIGING | 16-02-2016

Jaarvergadering


Als bestuur van het ONDB willen we je, mede namens de Activiteitencommissie, graag van harte uitnodigen voor de algemene jaarvergadering van het ONDB. 
De “ALV” wordt dit jaar gehouden in het onlangs deels herbouwde en totaal verbouwde Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in Sassenheim. De bijeenkomst vindt plaats in regiozaal 1 (op de 1e verdieping). Naast ons kijkt ook Ab de Bruijn, onze gastheer van deze avond, uit naar je komst om je daar van harte te kunnen verwelkomen. Dan kan hij jou met trots ook eens een kijkje “in zijn eigen keuken” geven en je bijpraten over zijn nieuwste plannen. De afsluitende borrel is in de OZZO bar. 

N.B. : De bijbehorende vergaderstukken zullen je deze week per mail worden toegestuurd.
 
Het Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt direct aan de A-44 bij de afslag Sassenheim/Warmond en is gevestigd aan de Warmonderweg 8. Parkeren is gratis en kan op het eigen parkeerterrein van het hotel.

Sinds eind 2015, na de verbouwing, beschikt het hotel over een modern congrescentrum met zestien multifunctionele zalen, geschikt voor 10 tot 600 personen. De zalen zijn voorzien van de nieuwste presentatiesystemen en kunnen ook gebruikt worden voor feesten of evenementen. In totaal telt het Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden nu 154 hotelkamers, waaronder sfeervolle Comfort kamers, gloednieuwe Deluxe kamers en vijf thema-suites. Hotelgasten kunnen heerlijk tot rust komen in de fitness & sauna ruimte.

In het hotel zijn twee restaurants gevestigd: 

OZZO Sushi & Lounge is een relaxte omgeving voor zowel zakelijke als gezellige familiediners. Laat u verrassen door authentieke sushigerechten, ‘live’ bereid door de Japanse chef-koks.

Ontdek daarnaast ook restaurant Nest: het nieuwe á la carte- en tevens live cooking buffet-restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door de ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom!

Dus tot de 16e, namens bestuur en mede namens de Activiteitencommissie

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62
Beste Lezer,

Het afgelopen ONDB-jaar, dat gekenmerkt werd door wel héél bijzondere events (denk aan André Kuipers en aan Sail 2015), hebben we uiteindelijk toch nog afgesloten met een "winst" van € 151,87. Bijna onmogelijk om nóg meer "op de nul" te sturen. Nét één lid teveel zou je dan zeggen, gelet op de contributie van € 150,--. Maar zo zien wij dat niet, want ieder lid is immers welkom. Het is gewoon aan ons om nóg meer uit te gaan geven . . . .
Vele jaren geleden is ooit de “Willem Vriend-norm” geïntroduceerd, genoemd naar de toenmalige penningmeester. Willem, net als onze huidige penningmeester Wilbert Star ook partner bij van Wezel accountants en adviseurs, vond dat de ondergrens van het eigen vermogen van het ONDB minimaal één jaar contributie zou moeten bedragen en het gehele bestuur, waartoe ikzelf toen ook al behoorde, was het daar grondig mee eens. Zo blijft "de club" financieel gezond en kan hij automatisch ook tegen een stootje. Inmiddels leven we al vele jaren ruimschoots boven die norm, want we bleven vrijwel elk jaar daarna ook gewoon weer winst maken, ondanks dat we toch ook elk jaar steeds meer uitgaven. Niet dat we het over de balk gooien, dat zeker niet, want alles wordt altijd zo zuinig mogelijk ingekocht (hulde hiervoor aan de Activiteitencommissie) en écht gekke dingen doen we niet. Dus ik moet jullie misschien teleurstellen, maar dat weekendje Barcelona of Dubai zit er dus echt niet aan te komen. Aan Wilbert de taak om het verhaal achter de cijfers die avond nog wat nader toe te lichten, alsmede ook de, voor 2016 wéér hogere, begroting. Desondanks zal, als het aan ons ligt, ook dit jaar de contributie wederom niet verhoogd worden.

Noëlla van Dijk, aftredend secretaris en bestuurslid Goede Doelen, zal samen met ons terugblikken op de stand van zaken van het ledenbestand en op de fantastische uitgaansdag die we ook dit jaar weer voor de "Kinderen van de Voedselbanken in de regio" hebben kunnen organiseren. Ruim 50 van deze kinderen zijn, ook in 2015, aan het einde van de zomervakantie weer een hele dag met onze vrijwilligers op pad geweest. Dit keer op de Amsterdamse wateren, om met sloepen tussen de majestueuze tallships van Sail 2015 door te varen. Dit alles nog steeds van die prachtige opbrengst (ruim € 30.000,--) van onze jubileumveiling uit 2014. Ook dit jaar (al voor de achtste keer !!) komt er wéér zo'n uitgaansdag en ook daar zijn weer vrijwilligers voor nodig. Dus denk er vooraf alvast over na of jij je daar ook voor beschikbaar zou willen stellen, want Noëlla zal het zeker vragen die avond. 

Ook in 2016 gaan we weer hele leuke dingen doen, met ongetwijfeld er ook weer enkele “specials” tussendoor. En ook dit jaar hebben we weer enkele bijzondere events in petto en sluiten we ook dit keer weer af met een minimaal nét zo fantastisch gala als onlangs in La France. Peter Vonk, voorzitter van de Activiteitencommissie, zal ons een terugblik op 2015 geven alsmede een vooruitblik op 2016. Kijken wat we gemist hebben én wat ons dit jaar maandelijks weer te wachten staat. Ik zou, zoals ik in het vorige voorwoord ook al aangeraden heb, die derde dinsdag van de maand maar vast standaard voor het hele jaar in je agenda reserveren.

Daarnaast hebben we ook nog de gebruikelijke formele zaken en komt de benoeming van twee nieuwe kandidaat-bestuursleden aan de orde, te weten: Annemieke Stoop (Lexam Advocaten) en Joyce Lustberg (RWV Advocaten). Op die manier hopen we het bestuur weer op vijf personen te kunnen brengen.

Tenslotte zetten we uiteraard ook Noëlla van Dijk en Mattijs Winnubst, die afscheid nemen van respectievelijk het bestuur en de Activiteitencommissie, nog even goed in het zonnetje. Beiden hebben zich vele jaren belangeloos ingezet voor het ONDB, waarvoor dank.

Een jaarvergadering van het ONDB is in de regel kort terugkijken, dan vanuit die historie een stukje vooruitkijken en daarna gezellig aan de borrel om elkaar nóg beter te leren kennen en om mooie verhalen te vertellen. En dat op zich is al een goede reden om te komen . . . . . .  

Dus tot de 16e in het Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden !

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)