AANKONDIGING | 19-04-2022

Rollen langs de bollen

Rollen langs de bollen

Je hebt ze misschien wel eens in groepjes door de streek zien trekken: zachtjes pruttelende Solexen of geluidloos cruisende elektrische scooters. Dikke kans dat ze bij Have Fun Events van Rik Kentie vandaan komen. 19 april kun je als ONDB-lid ervaren hoe dat is. De Bollenstreek is dan op zijn mooist. En na de tourrit door de regio wacht bij Cheers! in Voorhout een heerlijke barbecue op ons. 
Rik Kentie begon in 1998 Have Fun Events in Lisse. Na zijn sportopleiding organiseerde hij sportieve evenementen voor groepen en bedrijven. Zoals sportdagen, mountainbiken, klootschieten en beachgolf. Al snel kwamen daar andere activiteiten bij. Zo heeft Rik een grote hoeveelheid springkussens die overal in de Bollenstreek worden ingezet.

Acht jaar geleden begon Rik met de verhuur van Solexen. Dat bleek een groot succes. Inmiddels heeft hij een voorraad van meer dan 80 originele fietsen met hulpmotor uit de jaren 60. Sinds 2019 kun je bij Have Fun Events ook elektrische FunScooters huren. Geruisloos door het landschap. En je mag er ook mee de duinen in. Als ONDB’er kun je, zolang de voorraad strekt, kiezen of je een Solex of een FunScooter wilt rijden. Rik zet een mooie route voor je uit. Maar voordat we vertrekken staat De Koffiemeulen klaar met koffie en wat lekkers!

Tip van Rik: Als je op een Solex wilt rijden, trek dan een broek en schoenen aan die vies mogen worden. Er kan nog wel eens een druppel olie of brandstof op komen. En kleed je warm aan! Beter een laagje te veel dan kou lijden!

BBQ bij Cheers!
Na onze tour en het grenzeloos genieten van de kleuren die je ziet, zakken we af naar Cheers! Daar hebben Kevin Pelt en zijn team de barbecue klaarstaan en kunnen we napraten over de tocht en bijpraten over wat ons zoal bezig houdt. Kortom, een heerlijk lente-evenement dat je niet mag missen. Bij slecht weer gaat ‘rollen langs de bollen’ misschien niet door. De BBQ wel.

Have Fun Events, Jacoba van Beierenweg 97A (tegenover ’t Soldaatje). Inloop vanaf 16 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. BBQ bij Cheers! vanaf 19 uur.

 

LET OP!

  • Je kunt je ook alleen opgeven voor de barbecue.
    Meld dit dan bij Mariska van der Hulst
    info@vanderhulstcatering.nl
  • Vrijdag 18.00 uur sluit de inschrijving
    i.v.m. de voorbereidingen
  • Introducees kunnen helaas niet mee bij dit event. 

 
Alleen de echte Solex bij Have Fun Events

Rond 2014 verhuisde Have Fun Events van Lisse naar de huidige locatie in Voorhout. In diezelfde periode kocht Rik Kentie ook de eerste Solexen. ‘Ik volgde de trends in de markt en zag dat mensen het leuk vonden om op een originele Solex een ritje door de streek te maken.’ 

Hij had het goed gezien. Steeds meer mensen wisten Have Fun Events te vinden. Bedrijven, vriendengroepen, families, dolle pret op een pruttelende Solex met een rustig gangetje door de streek. Rik speurde stad en land af om originele Solexen te vinden. ‘Je hebt ook Chinese imitaties, maar die wil ik niet. Alleen de echte Solex.’

De Solexverhuur liep zo goed, dat het de corebusiness van Have Fun Events werd. Rik heeft het materiaal voor andere activiteiten nog in de grote hal liggen, zoals springkussens en spullen voor boogschieten en beachgolf. Die worden nu regelmatig gehuurd door een collega-eventorganisator.

Zoemen langs de bloemen
Drie jaar geleden besloot Rik ook elektrische FunScooters te verhuren. Mede door corona was het eerste seizoen niet wat hij ervan verwachtte, maar vorig jaar liep het goed. ‘De hele evenementenbranche lag op zijn gat, maar mensen konden wel een Solex of FunScooter huren.’ Dit jaar ziet er ook goed uit. ‘Mensen gaan boeken als het mooi weer is’, zegt Rik. ‘Dan zie je jezelf wel door de Bollenstreek rijden. Dankzij het zonnige voorjaar hebben we al heel veel boekingen.’

De bloembollentijd is een goede periode voor Have Fun Events, maar de verhuur gaat door tot eind september. ‘Je kunt allerlei arrangementen kiezen, bijvoorbeeld een speurtocht, culinair of een toer met handige routekaart. We hebben diverse leuke routes voor onze gasten; door de duinen, langs de tulpen en door de Bollenstreekdorpen.’

Complete beleving
De kick voor Rik is wanneer klanten na een dag toeren enthousiast terugkomen en soms wel drie keer bedanken. ‘We proberen mensen een mooie dag te geven. Dat begint al bij aankomst. Veel mensen hebben een lange reis achter de rug. We begroeten ze, en in de hal hebben we allerlei attributen die herinneren aan de jaren 60, de hoogtijdagen van de Solex. Ik struin rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar mooie spulletjes. Zo komen bezoekers al direct in de juiste stemming en bieden we een complete beleving.’

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

We leven hier in een schilderij . . . .

Beste Lezer,

De lente is inmiddels weer begonnen en de bollenvelden beginnen weer langzaam te kleuren. De streek wordt weer op zijn mooist, de eerste bollentoeristen zijn inmiddels ook weer gearriveerd en dit jaar is Keukenhof ook gewoon weer open om daar van alle bloemen te kunnen genieten in hun complete kleurenpalet. Dit keer zat er zelfs "sneeuwwit" bij, al was dat uiteindelijk maar voor één dag; en nog op 1 april ook . . . .
Onze Bollenstreek is een uniek stukje van de wereld. Alleen staan we daar in de regel zelf niet meer zo vaak bij stil en vinden wij het allemaal maar doodnormaal hier. Maar dat is het natuurlijk niet. We zouden dus eigenlijk toch eens wat vaker de tijd voor moeten nemen om daar zelf ook weer eens bewust en volop van te genieten. Dus dat gaan we het komende ONDB-event gewoon doen. Lekker ouderwets met zijn allen op de Solex, omgeven door de nostalgische dampen van de knetterende 2-tact-motortjes die het voorwiel aandrijven, in een mooie tocht over de vergeten langweggetjes langs de dan volop in bloei staande bollenvelden. Gewoon omdat het zo mooi is en om dat zelf ook weer eens bewust te beseffen . . . .

We gaan er vanuit dat het die dag een stuk zonniger en warmer zal zijn dan de afgelopen dagen, maar zo niet dan zijn er altijd nog de karakteristieke lange leren Solex-jassen voorhanden, inclusief de witte dophelmpjes. Je zou er (vanwege het "Willempie-gevoel") eigenlijk niet mee gezien willen worden, maar het maakt de ervaring én het groepsgevoel natuurlijk wel hélemaal compleet . . . .

In één grote, indrukwekkende en vooral luid-pruttelende colonne zullen we die middag een groot deel van de Bollenstreek doorkruisen in een tocht langs al die in de regel voor ons zo "doodgewone" zaken, zoals: de kleurrijke bollenvelden (in al hun schakeringen), de vaak hoger gelegen (dus niet-afgegraven) landweggetjes, de trekvaart, de historische bosgebieden, de unieke zandduinen, het Witte Kerkje en ongetwijfeld nog véél meer . . . .

Een goede locatie is vaak belangrijker dan een goed huis. Het juiste huis op de verkeerde locatie zal op termijn altijd weer tot de wens om te vertrekken leiden. Bij het verkeerde huis op de juiste locatie is dat toch anders. Aan de locatie kun je in de regel namelijk zelf niet zo heel veel doen, aan het huis meestal wel. Dat is altijd nog uit te breiden of te verbouwen om dat, desnoods dan maar iets later, uiteindelijk ook helemaal naar de eigen zin te maken . . . .

Ik ga er dan ook vanuit dat jullie je na ons "Solex-ritje" allemaal weer helemaal thuis voelen in deze unieke streek en dat jullie gelijk als herboren en vol energie weer aan de slag willen om weer verder te bouwen aan jullie eigen "huis" (lees "bedrijf"). Gewoon omdat het nu eenmaal als een feestje zou moeten kunnen voelen om hier te wonen en te werken . . . .

Dus stop onderweg gewoon tussendoor op alle mooie plekjes waar je even wat extra tijd voor zou willen nemen en schiet daar dan snel een foto van. Het onderweg "even" schilderen van dat plaatje gaat nu eenmaal "iets" te lang duren. Mooie foto's als herinnering voor thuis aan de muur, om de schoonheid van de eigen streek helder in beeld te hebben en blijvend te herinneren, juist ook voor de trieste, regenachtige dagen . . . .

Want zeg nou zelf, we wonen en werken hier met zijn allen toch eigenlijk in een práchtig schilderij . . . .

Hans Zwetsloot