AANKONDIGING | 21-02-2017

Ledenvergadering

Als bestuur van het ONDB willen we je, mede namens de Activiteitencommissie, graag van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van het ONDB. De “ALV” wordt dit jaar gehouden bij Restaurant Cheers aan de Herenstraat 106 te Voorhout (recht tegenover de H. Bartholomeuskerk). 

Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang vergadering 20:00 uur.

Na afloop van het formele gedeelte is er uiteraard weer alle gelegenheid om nog te kunnen netwerken en om gezellig met elkaar te blijven napraten.

Dus tot de 21e, namens bestuur en mede namens de Activiteitencommissie,
 
Hans Zwetsloot / voorzitter
Joyce Lustberg / secretaris
Wilbert Star / penningmeester
Annemieke Stoop / bestuurslid goede doelen
Peter Vonk / coördinator Activiteitencommissie
 

N.B.:  De bijbehorende vergaderstukken zullen je ergens in de komende weken per mail worden toegestuurd.

 
Losse nieuwsbrief
Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog.Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog.Testbericht. The quick brown fox jumps over the lazy dog. 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Stemmen als een ezel . . . . .


Beste Daniel,

De komende maand komen de Tweede Kamer-verkiezingen er weer aan. Hét moment dat we met zijn allen weer aan de beurt zijn om onze nieuwe volksvertegenwoordiging voor de komende vier jaar te kiezen. Op zich is dat altijd al belangrijk geweest, maar dit keer is het misschien nog wel het allerbelangrijkst. Het gaat immers over onze eigen nabije toekomst en resultaten uit het verleden bieden hierbij nu eenmaal geen garantie voor die toekomst . . . . 
Kijken we naar de peilingen dan dreigt er ook hier een "Trumpiaans" resultaat, met Donald's Nederlandse equivalent Geert Wilders voorlopig op pole-position. En of dát nu helemaal de bedoeling van ons, als ondernemend volk, zou moeten zijn, dat vraag ik me sterk af. Maar ja, dat hebben we uiteindelijk gelukkig toch nog gewoon met zijn allen in de hand. Dus laat uw stem niet alleen horen, maar kruis hem in ieder geval ook even aan op 15 maart.

De laatste tijd zijn we best wel overvallen door verrassingen. Veel onverwachte gevalletjes van "wie het laatst lacht . . . .", met de Brexit en het presidentschap van Donald Trump als lichtende voorbeelden. Aan de ene kant misschien leuk, interessant en vernieuwend, maar aan de andere kant behoorlijk riskant vanwege de grote impact en de aanzienlijke risico's die met dergelijke “haakse veranderingen” gepaard gaan. En dat zou niet echt lekker moeten voelen voor iemand, die er aan gehecht is om de risico’s zoveel mogelijk zelf in eigen hand te houden. Zeker niet, nu we met zijn allen net pas weer uit de crisis zijn gekomen.

Willen we als Nederland op de internationale kaart blijven staan, dan oogt een nationalistische isolatie niet echt de juiste oplossing. Zeker niet voor zo’n klein en (gemiddeld gezien) hoogopgeleid land als Nederland. Zo’n “landje” heeft die grote buitenwereld hard nodig, al is het maar om daar ook geld aan te kunnen verdienen. Dus wat mij betreft hier dus liever toch maar geen “muren” opwerpen aan de landsgrenzen. Als wij het met zijn allen voornamelijk mét en binnen ons eigen land zouden moeten doen, dan is het faillissement van het land snel nabij. En dan gaat het ons echt niet lukken om dat met het simpel verhogen van wat importheffingen weer op te lossen. Daar zijn we veel te klein voor, ze lachen ons uit; dan slaat men ons land gewoon over.  

Mocht de PVV, op basis van dat ene populistische programma-A4’tje, uiteindelijk toch de grootste partij worden dan hebben de meeste partijen op voorhand al uitgesproken niet met hen te willen regeren. Maar dat zou dan toch eigenlijk ook weer een schande zijn. Dan wordt het grootste gelijkgestemde deel van de bevolking (die PVV-stemmers) achteraf alsnog buitenspel gezet. Dat motiveert hen ongetwijfeld nóg meer om op zeker op hun geblondeerde held te kiezen. Vaak zelfs alleen maar puur vanuit de emotie. 

Mooier zou het zijn als het de andere partijen op het allerlaatste moment voor de verkiezingen tóch nog lukt om alsnog weer het werkelijke contact met al die kiezers te herstellen en hen toch zou kunnen overhalen om dit keer juist niet met emotie maar met verstand te kiezen. Het lijkt haast onmogelijk, maar ook de enorme achterstand van de New England Patriots in de Super Bowl-finale leek onoverbrugbaar te zijn (ze stonden in het derde kwart nog met 28-3 achter), maar ze wonnen uiteindelijk in de verlenging. En ook na 200 km. schaatsen op de Weissensee leek op twintig meter voor de finish niemand meer te geloven in de uiteindelijke winst van Lisa van der Geest (maar Elma de Vries ging ineens onderuit). Dus wie weet struikelt Geert ook nog vlak voor de streep, dat hebben we zelfs gezamenlijk nog in eigen hand . . . .

Ezels worden vaak ten onrechte als dom gezien, maar ezels zijn juist hardwerkende en vooral ook slimme dieren. Iedereen weet immers dat een ezel zich geen twee keer aan dezelfde steen zal stoten. Die leert dus kennelijk direct van zijn eerder gemaakte fouten. Daar zouden we in dit geval met zijn allen een goed voorbeeld aan kunnen nemen.

Het “stoten aan de stenen” hebben we inmiddels al in Engeland en in Amerika kunnen zien. Ik hoop daarom van harte dat we volgende maand als ezels stemmen, want anders zijn we écht in de aap gelogeerd . . . .

Hans Zwetsloot 

Voorzitter ONDB