AANKONDIGING | 17-06-2014

Midsummer night catering


De zomer staat voor de deur en lonkt met haar zwoele avonden, waar we heerlijk in de tuin of op een terras kunnen genieten van (intieme) diners of van feesten en partijen. Maar voordat de zomer ingaat, gaan we eerst ideeën voor de meest smaakvolle gerechten opdoen bij Van Vliet Catering. 

Van Vliet Catering behoort tot de beste cateraars van de Bollenstreek. Menig feest hebben zij al voorzien van de meest heerlijke gerechten. Of het nu gaat om een ontvangst, bruiloft of gewoon een leuk feest, Van Vliet Catering zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt en dat je volop kunt genieten van het evenement.

Van Vliet Catering bestaat al sinds 1995 en heeft een uitstekende reputatie. Van Vliet Catering onderscheidt zich door klantgerichtheid, smaakvolle, gezonde en verse producten en een ‘niets is te veel’-mentaliteit. Catering gaat over heerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten die er prachtig uitzien. Dat begrijpen ze bij Van Vliet Catering als geen ander. Van Vliet Catering werkt samen met diverse andere professionele partijen waaronder B&J Services, Have Fun Events, De KoffieMeulen, Magic Culinairs en Het Groene Landhuis. Door Van Vliet Catering in te huren, kan je zorgeloos genieten van het evenement. Kijk eens op de website voor een aantal mogelijke menu’s: www.vanvlietcatering.nl. Of heb je zelf menu-ideeën? Neem dan contact op Van Vliet Catering. Zij zijn sterk in maatwerk. 
Op 17 juni 2014 zijn we te gast bij Van Vliet Catering aan de Teylingerlaan 92a in Voorhout, waar we zullen worden voorzien van diverse heerlijke hapjes en drankjes. Meerdere bedrijven zullen zich die avond presenteren. Zo zullen aanwezig zijn De KoffieMeulen, Have Fun Events en Magic Art Center uit Bennebroek met het thema Magic Culinair. Zij zullen voor ons een fantastisch optreden verzorgen. Het belooft weer een topavond te worden die je niet mag missen.

De ontvangst is tussen 19.30 uur en 20.00 uur. De parkeerwachters zullen ons voor het parkeren verwijzen naar het voormalig pand van Westerbeek (nu Fiorile), Teylingerlaan 13. Daar is voldoende parkeergelegenheid. 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Het is nu eindelijk weer tijd voor actie...


Beste Lezer,

We hebben er weer een paar maanden van verkiezingen op zitten. Eerst gemeentelijk en daarna ook nog eens Europees. Die laatste hebben hier in de streek dan op zich niet direct zo’n impact, maar ze zijn wel degelijk van invloed, want ook zij werken verstorend op de efficiency van het gemeentelijke apparaat. Maar het gaat bij deze oproep vooral om de eerste verkiezingen. Hierbij een oproep aan “onze nieuwe uitverkorenen” om nu eindelijk weer eens tot actie te komen !!
De gemeenteraadsverkiezingen hebben in de Bollenstreek zo her en der weer een aardverschuiving opgeleverd qua stemmenverdeling. Bestaande coalities kwamen in de regel chronisch zetels tekort en er moest in de meeste Bollengemeentes in nieuwe samenstellingen geformeerd worden. Zoeken naar nieuwe medestanders om gezamenlijk het gemeentelijk beleid voor de komende jaren mee vorm te kunnen geven en dan liefst met zo min mogelijk inleveren van het eigen verkiezingsprogramma. Maar het is en blijft natuurlijk wel compromissen sluiten.

Dit alles duurde in sommige gemeentes dan ook nog eens een stukje langer dan verwacht, maar uiteindelijk zijn ze er allemaal uitgekomen en kunnen ze, weliswaar soms met hagelnieuwe en dus nog enigszins onervaren bestuurders, eindelijk weer voortvarend aan de slag. Althans dat zou je denken, maar dan komen daar eerst nog even de “PAPI-weken”.

Hiermee bedoel ik de weken rondom Pasen en Pinksteren, die in de regel ook nooit zo productief blijken te zijn. Het wemelt in die tijd altijd van de verplichte vakantiedagen en de schoolvakanties blijken daarbij dan ook vaak niet geheel synchroon te lopen. Dus met een beetje creatief plannen vallen ons overal lange weekenden, weekjes weg en zelfs tweeweekse vakanties ten deel. En dan meestal niet voor onszelf, maar voor onze medewerkers en ook voor veel ambtenaren. En dat betekent dat de planvoorbereidingen stokken, dat de vergaderagenda weer chronisch verstoord wordt en dat besluiten uitgesteld worden of zelfs uitblijven. En dat is niet goed, want we moeten juist door met zijn allen, zeker nu ! Anders krijgen we die crisis er nooit onder.

Nog een klein weekje en dan is ook Tweede Pinksterdag gelukkig weer voorbij en zitten er voorlopig gewoon weer minimaal vijf werkdagen in elke week. Dus laten we die de komende weken keihard gebruiken om alle gemeentelijke projecten en de gemeentes zelf weer vlot te trekken. Pas dan hebben we straks die zomervakantie ook echt weer verdiend !!

Dus zorg ervoor dat al het enthousiasme waarmee aan de nieuwe (politieke) taak begonnen is nu vol ingezet wordt om alsnog de verloren gegane tijd zoveel mogelijk in te halen. Het is nu namelijk weer tijd voor actie. Dus toon daadkracht en bestuurlijke durf en zorg ervoor dat wij, als Bollenstreekbewoners, vanaf nu de komende drieënhalf jaar geen stilstand meer zullen kunnen ervaren. Want stilstand staat zoals we weten gelijk aan achteruitgang en dat kunnen we nu echt niet gebruiken.

Ik wens u allen heel veel succes met uw (nieuwe) taak en vertrouw erop dat we een mooie, slagvaardige en efficiënte tijd tegemoet gaan. Met zijn allen op weg naar een nóg mooiere Bollenstreek !!

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB).