AANKONDIGING | 17-07-2018

Voetjes in het zand bij SandCBar...

Op 17 juli is het ONDB in strandpaviljoen SandCBar in Katwijk aan Zee. Vanaf 19.30 kun je hier terecht voor een drankje en een hapje in Ibiza-sferen. 
Geen ingewikkelde toespraken (behalve dan misschien van onze voorzitter), maar gezellig met elkaar bijpraten en genieten. En als het mooi weer is kun je natuurlijk altijd even een duik in zee nemen.
 
De muzikale omlijsting van de bijeenkomst is in handen van de Noordwijkse DJ Bart van Liefland. Als je alvast een beetje in de stemming wilt komen, kun je diverse mixen van hem luisteren op soundcloud.

Parkeren kan heel eenvoudig op de boulevard (€ 2 per uur tot 22.00 uur).
Komt dus allen op 17 juli naar Katwijk aan Zee en we maken er een gezellige beachparty van.


NB.
Veilig achter het stuur
Het wordt vast weer een gezellige ONDB-avond. Wij vragen iedereen om niet met drank op in de auto te kruipen. Drink met mate. Probeer met iemand mee te rijden, regel een BOB of kom op de fiets. Voor je eigen veiligheid en die van anderen.


 
Strandpaviljoen SandCBar
SandCBar heette vroeger ‘De Zeester’. Op 1 januari 2017 nam Dominic Gardon het strandpaviljoen over. Hij verbouwde de boel ingrijpend en heropende het etablissement in maart 2017. In SandCBar vind je een gezellige sfeer en relaxte muziek. Je kunt er ook smakelijk ontbijten, lunchen en dineren. De gevarieerde kaart biedt keuze tussen gerechten uit verschillende windstreken. 

SandCSleep
Na een succesvol eerste seizoen breidde Dominic dit jaar uit met vijf strandhuisjes, SandCSleep, naast het paviljoen. 35 vierkante meter, een complete keuken en je kunt er met maximaal zes personen slapen. Mocht je er na het ONDB-feest willen slapen (op kruipafstand), dan moeten we je teleurstellen. De huisjes zijn lang van tevoren volgeboekt. 

Enkele meningen over SandCBar op Tripadvisor:
‘We verbleven een weekend in een van de bijbehorende strandhuisjes SandCSleep. (Ook aan te raden trouwens.) Wat een luxe om zo dichtbij zo goed te kunnen eten. Aanrader!’
‘Je kunt hier heerlijk op het terras genieten van een lekker wijntje met relaxte muziek op de achtergrond.’ 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Het verschil tussen mannen en vrouwen is niets . . . .


Beste Lezer,

Althans, zo zou het naar mijn stellige mening moeten zijn, want bij de geboorte is ieder mens immers nog gelijk. Maar helaas gaat het direct na die geboorte al vrijwel wereldwijd mis door de traditionele vooroordelen en de veelal historisch gevormde verwachtingspatronen, die de royale meerderheid van de maatschappij nog steeds ten aanzien van dat simpele geslachtsverschil meent te moeten hanteren. En dat niet alleen in de zogenaamde 'ontwikkelingslanden', maar zeker ook in bijna alle zichzelf juist als 'ontwikkelde landen' betitelende naties . . . .
Dat gaat nog wat worden in ons aanstaand genderneutrale tijdperk. Ik kijk er nu al naar uit om daarin samen met jullie allen het verschil te kunnen maken door juist het verschil niet meer te willen en vooral ook niet meer te hoeven zien . . . .

Opgelegde ongelijkheid, het zou toch niet meer moeten mogen bestaan; zeker niet negatief, maar zelfs ook niet positief. Om die reden ben ik dus ook tegen positieve discriminatie op basis van geslacht; niet alleen bij vrouwen (vaak in het bedrijfsleven of in de politiek), maar ook bij mannen (vaak in het onderwijs of in de verpleging). Het zou eigenlijk gewoon altijd om de beste kandidaat (lees: 'mens') op de beste plek moeten gaan. Het lijkt heel logisch, maar daarin hebben we met z'n allen nog een lange weg te gaan . . . .  

En om dan die beste 'mens' te kunnen worden, zouden we iedereen ook nog eens gelijke kansen moeten bieden. Niet alleen qua onderwijs, want daar zijn we gelukkig al een aardig eind mee op weg, maar vooral ook qua verwachtingspatronen en qua geboden mogelijkheden. Dus laat alle jongens als meisjes gewoon lekker samen spelen in zowel de bouwhoek als in de poppenhoek. Laat iedereen de vrije keuze krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Laat ze daarbij vooral doen wat ze écht leuk vinden en niet datgene wat ze denken dat anderen vinden dat ze leuk zouden moeten vinden. Want juist door die vrije keuze krijgen we de beste en ook de best gemotiveerde kandidaten. En daar profiteert dan uiteindelijk de hele maatschappij weer van . . . .  

Het zal echt nog wel een paar jaar duren, maar het begint vooral met dingen niet 'raar', maar (op termijn) vooral 'gewoon' te vinden. Het begin is er: van een vrouwelijke 'koning', 'rechter', 'chirurg', 'bewaker', 'buschauffeur' of zelfs 'boer' wordt al lang niet meer opgekeken. Dat zou toch ook zo moeten kunnen zijn bij een mannelijke 'kraamvrouw', 'violiste', 'schoonheidsspecialiste' of (wat al bijna gebeurde) 'First Lady' . . . .

Toch blijft er dan nog steeds één heel duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen en gek genoeg is dat ook: 'niets'. Vraag een man aan 'niets' te denken en hij valt binnen vijf minuten heerlijk in slaap. Vraag een vrouw datzelfde en je geeft haar een onmogelijke opdracht, waar ze de hele nacht van wakker kan liggen . . . . 

Wat mij betreft gaan we er dus met zijn allen hard aan werken om juist ook dat laatste verschil uit de wereld te helpen. En dat kan volgens mij het beste door vanaf nu gewoon geen verschil meer tussen man en vrouw te willen zien. Daar wordt de maatschappij alleen maar 'menselijker' van en dat is wel zo goed voor ieders nachtrust . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)