VERSLAG | 18-10-2016

Kookworkshop

Op 18 oktober zijn we met het ONDB te gast geweest bij de Kookerij in Noordwijkerhout. Niet om een bedrijfsbezoek aan dit prachtige bedrijf te brengen, maar om met elkaar eens flink de handen uit de mouwen te steken. 
Na binnenkomst met een glas Cava was het eigenaresse Judith Booij die alle gasten welkom heette en het hele team van chefs, bediening en niet te vergeten de afwassers aan een ieder voorstelde. Meteen was duidelijk dat het een bijzondere avond zou worden, want het enthousiasme bij dit team straalde er vanaf.

Na de introductie van Judith zochten alle aanwezige leden hun ‘eigen’ kookeiland op. Hier werden vervolgens de taken verdeeld met betrekking tot het voor-,hoofd- en nagerecht. Onder leiding van de diverse chefs kon iedereen aan de slag met zijn of haar gerecht. Wat te denken van gerechten als Gerookte Zalm met bloemkoolcrème, Parelhoen met bospaddenstoelen en koolraap, Zeewolf met kerrie couscous en als toetje een Sinaasappelparfait met flexibele pure chocolade.  Al snel werd duidelijk dat vrijwel alle ondernemers, al wisten ze het zelf niet, bijzonder veel talent in de keuken hadden (we zullen het thuis niet verder vertellen ;) ).

Na het voorbereiden van alle gerechten liet chefkok Klaas van Winsen zien hoe het voorgerecht op het bord moest worden ‘gepresenteerd’. Daarna mochten de makers van het voorgerecht dit gaan afmaken en uitserveren naar de tafels. Daar kon het genieten beginnen.
Vervolgens werden deze sessies herhaald voor het hoofd- en het nagerecht, waarbij Klaas van Winsen gepassioneerd liet zien hoe de gerechten gepresenteerd moesten worden. Ook van het hoofd-, en nagerecht zat iedereen hoorbaar te genieten. Voor veel leden was het de eerste kennismaking met de Kookerij maar, gegeven hun positieve reacties, zal het zeker niet de laatste keer zijn.

Van onze gastvrouw Judith kregen we te horen dat het een van de leukste groepen was die zij ooit in haar zaak heeft gehad. Gezellig, iedereen deed heel actief mee en zorgde voor een opgeruimde werkplek. Een mooi compliment voor de aanwezige ONDB leden. Na het nagerecht  en de koffie werd de avond afgesloten. Al met al kijken we terug op weer een bijzonder nieuw event voor het ONDB en wie weet… smaakt dit naar meer ;)!

Volgende maand gaan we op Kaageiland weer iets bijzonders doen, maar daarover lezen jullie meer in onze uitnodiging die jullie volgende week gaan ontvangen.

Het fotoverslag van deze bijeenkomst vinden jullie op de ONDB-website alsmede de ONDB Facebook-pagina. Daar zijn ook de recepten terug te vinden. 
Bekijk hier het foto verslag Layer 1