AANKONDIGING | 17-01-2017

We starten 2017 met lekker proeven!

 
17 januari a.s. starten we het jaar - alsof we nog niet genoeg culinair zijn verwend - met een gezellige proeverij. En hoe toepasselijk gaan we dit doen bij De Proeverij in Lisse. 
Medio 2016 opende Ad Baaij aan de Bondstaat 1 in Lisse een prachtige evenementenlocatie. De Proeverij is een multifunctionele gelegenheid waarbij je een intiem diner, High tea, kookworkshop, bruiloft en een condoleance met 200 gasten kunt laten verzorgen. Ad en zijn professionele team nemen de gehele organisatie rondom je evenement uit handen en maken er een onvergetelijke ervaring van. 
Baaij is in de regio een gerenommeerde naam als het om vis gaat, maar wie de mooie winkel aan de Kanaalstraat bezoekt zal zien dat het assortiment veel breder is dan alleen maar vis. Naast de vertrouwde vis en visspecialiteiten hebben zij zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het bereiden en verzorgen van luxe hapjesschalen, uitgebreide warme en koude buffetten, kant-en-klaar maaltijden, menu’s en heerlijke afsluiters.
 
We laten ons dus graag verrassen, we worden om 19.30 uur in De Proeverij aan de Bondstaat 1 in Lisse verwacht, waarna we omstreeks 20.00 uur zullen worden verwelkomd door Ad Baaij.
 
Graag tot dan!
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Klaar voor het nieuwe jaar . . . . . .


De champagne en de oliebollen zijn inmiddels al weer verteerd en de meeste vuurwerkresten zijn ook al weer van de straat geraapt. We zijn daarnaast, al of niet via de gebruikelijke file, ook al weer een keer op ons werk beland. En het mooie is: “We hebben er zin in, laat 2017 maar komen !” 
Wie dat gevoel herkent heeft op voorhand al een voorsprong. Juist die bruisende energie en die positieve blik vooruit kenmerkt de ware ondernemer. Er is nu tenminste weer een lange periode in het vooruitzicht waarin er weer volop aan nieuwe kansen en uitdagingen gewerkt kan gaan worden.

Kijk, het moet natuurlijk niet zo zijn dat de kerstvakantie als een hinderlijke onderbreking van de eigenlijke hobby (het werk) wordt ervaren, want dat zou niet goed zijn. Juist de kerstperiode is, in ieder geval voor de niet-horeca-ondernemers, vaak hét moment van bezinning en van samenzijn met vrienden en familie. Twee dingen waar je juist ook energie van zou moeten krijgen. Zelfs met “Driving home for Christmas” op de achtergrond ! Als je daarvan weg zou willen vluchten moet je je toch lichtelijk zorgen beginnen te maken.

Voor mij is het altijd het ideale moment om het lijf (en vooral ook de geest) weer even tot rust te laten komen, waardoor ook vaak nieuwe inzichten ontstaan. Alle deadlines van eind december zijn dan net gehaald en de maatschappij staat dan altijd even een dikke week bijna stil.

Het is als na een tussensprint in een wielerkoers, de snelheid is er even uit en het peloton waaiert weer breed uit. Even genietend en krachteloos pedalerend uitrijden, klaar voor de nieuwe tempoversnelling. En zelfs als je iets zou achterlopen kun je juist op zo’n moment weer vrij gemakkelijk inlopen om weer bij de rest aan te haken, maar dan moet je alleen wel nog even iets langer doortrappen. En ook dat zou nog niet eens zo erg moeten zijn omdat je uiteindelijk toch ooit vanuit liefhebberij bent gaan "fietsen".

Dat betekent niet dat ik in die kerstperiode niets doe en alleen maar in de luie stoel hang. Nee, dat zeker niet. Ik slaap wel uit, maar ook dan ben ik er zonder wekker nog voor zevenen uit. Nee, ik doe dan vooral die “andere” dingen. Juist die (vaak huiselijke) dingen die er in de hectiek van het werk in de regel altijd maar bij inschieten, omdat ze dan juist hinderlijk verstorend in de flow zijn. De ziektekosten van de afgelopen jaren declareren, de computer opschonen, dat schilderijtje ophangen, het dakraam zemen, de schuur opruimen, je kent het wel.

En achteraf blijken ze, als je er dan eenmaal gefocust aan begonnen bent, dan vaak maar heel weinig tijd te vergen en na afronding ook nog grote voldoening te geven. Dit niet in de laatste plaats omdat ze dan ook maar gedaan zijn en dus in de komende periode niet meer storend “voor de voeten” kunnen liggen.

Of ik werk mijn (eeuwige) “leesachterstand” van vakbladen en (ondernemers)magazines weg of ik pak gewoon een vijfsterrencryptogram. Allemaal input die de geest prikkelt en die inspiratie geeft op alle vlakken. De fysieke en de mentale batterij raken zo vanzelf opgeladen en ook de route wordt zo automatisch heroverwogen en waar nodig bijgesteld; klaar voor de volgende etappe.

En zo heb je eigenlijk geen goede voornemens meer nodig voor het nieuwe jaar en is het gewoon weer tijd geworden voor de hobby en kunnen we weer volop gaan “koersen”, waarbij we vooral uit moet gaan van eigen kracht en ook goed op de hoogte moeten zijn van de te rijden route. Dus de neus in de wind en vol op de pedalen demarreren; dan kijken we van de zomer wel weer een keer achterom waar het peloton gebleven is.

Ik wens u allen ook voor het komende jaar weer veel “fietsplezier” !!  
           
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)