AANKONDIGING | 16-12-2014

ONDB-Kerstgala: Diamonds & Pearls


Voor de 3e versie van ons ONDB-Kerstgala zijn wij wederom op zoek gegaan naar een unieke locatie. Met gepaste trots kunnen wij melden dat we deze locatie gevonden hebben in Heemstede. Het Oude Slot Heemstede behoort samen met diverse andere mooie locaties tot de Post Verkade Groep dat onder leiding staat van Saskia Post en René Verkade. Het Oude Slot Heemstede kenmerkt zich door de geweldige ambiance en de warme gastvrijheid.
 
Op 16 december vanaf 19.00 uur heten wij jullie samen met jullie partner van harte welkom. Na een bijzondere ontvangst genieten we met zijn allen van een feestelijke en culinaire avond. Uiteraard is de dresscode gala. Dit jaar hebben we daar, vanwege ons 15-jarig jubileum, een extra thema aan vastgekoppeld ‘Diamonds & Pearls’. Laat je fantasie de vrije loop en laat je van je creatieve kant zien in je persoonlijke uitstraling. Voor de meest originele uitvoering van het thema wacht er een leuke verrassing.  
Rond middernacht zullen wij het feest afsluiten. Voor het parkeren kunt u gebruik maken van het eigen parkeerterrein van Het Oude Slot Heemstede (gebruik bovenstaand adres voor je 'TOMTOM', dan kom je direct op de parkeerplaats).
 
Aanmelden voor deze unieke ONDB-avond kan alleen via deze nieuwsbrief, is uitsluitend voor leden met (privé) partner en kan tot uiterlijk vrijdag 12 december 12:00 uur!

LET OP! U dient uw keuze in het volgende scherm nog wel te bevestigen. U ziet dan direct dat u zich heeft ingeschreven voor deze bijeenkomst. 


(mocht er onverhoopt iets mis gaan met aanmelden of twijfelt u of het goed gegaan is met uw aanmelding, stuur dan een mail naar activiteiten@ondb.nl)

In verband met de kosten voor dit feest behoudt het bestuur van de ONDB zich het recht voor om de zogenaamde ‘no-shows’ te belasten voor € 50,- per persoon.

Graag tot ziens op 16 december.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Het ONDB-Kerstgala: Diamonds & Pearls.
Een wéreldavond met het ultieme James Bond-gevoel...Beste Lezer,

Ik zie iedereen nóg binnenkomen, vorig jaar bij het ONDB-Kerstgala in de Beukenhof. Alle mannen strak in het zwarte pak, veelal op creatieve wijze aangevuld met een rood accent, en alle dames in schitterende galajurken met subtiele of soms zelfs hele uitbundige rode details, stralend als echte diva’s...
 
Alom glamour ten top; mijn voorafgaande oproep was daarmee volledig geslaagd: in twee jaar tijd naar de ultieme “gala-score” van 100% van de bezoekers in gala-kleding. En dat dan ook nog eens in de stijl van het overkoepelende thema; destijds “rood”. Dat moeten we koesteren en dus ook zeker blijven vasthouden; kijk desnoods nog eens terug via de bijgaande link ONDB-Kerstgala 2013

Daar wil je toch gewoon bij zijn . . . . 

Voor de mensen die er toen in de Beukenhof bij waren hoef ik al lang geen reclame meer voor het komende ONDB-Kerstgala in Het Oude Slot Heemstede te maken; die hebben al lang geleden de 16e december in hun agenda afgeblokt. Voor de mensen die zich inmiddels gerealiseerd hebben dat ze destijds iets unieks gemist hebben ook niet; daar geldt uiteraard hetzelfde voor. Maar het mag wat mij betreft nóg drukker worden; we gaan dit keer voor een bezoekersaantal van ver boven de 200 !!

Ik wil me daarom dit keer speciaal richten tot al dié ONDB-leden, die nog nooit een ONDB-gala-avond meegemaakt hebben. Gewoon omdat “dat ze niet leuk lijkt”, omdat ze “het overdreven gedoe vinden”, omdat ze “bang zijn om voor lul te lopen in zo’n apenpakkie” of omdat ze “geen partner hebben om mee te nemen”...

Een excuus om niet te komen is zo gevonden, maar het zou veel leuker zijn als je juist nu eens een excuus zou zoeken om wél te komen... en die zijn er legio:
 • de normale ONDB-events zijn ook altijd leuk, dan kan ons grootste event toch ook nooit “tegenvallen”
 • voor alles is er “een eerste keer”, dus ook voor een gala; wat is er dan drempellozer dan het ONDB-Kerstgala
 • zwart kleedt juist altijd zo lekker af
 • juist leuk die ene avond per jaar dat je ook je eigen partner mee mag nemen naar het ONDB
 • en ook zónder partner mag je erin; ter geruststelling: ook daar zul je dan echt niet de enige mee zijn
 • een perfect verzorgd avondje uit; heerlijk eten in een sfeervolle ambiance met leuke mensen
 • wanneer krijg je anders die unieke kans om in Het Oude Slot Heemstede te komen
 • er is helemaal geen tafelindeling; sterker nog, we eten niet eens aan tafels (walking dinner)
 • mooi om juist al die vrouwen weer eens te zien stralen
 • Diamonds & Pearls; de speciale ONDB-Kerstgala-uitnodiging via de post belooft ook al veel goeds
 • een smoking of galajurk is zo geregeld; op elke straathoek te koop/te huur (en echt niet te duur)
 • mocht het wat later worden; je kunt ook altijd nog iets later beginnen op woensdagochtend
 • kom nou maar gelijk; dan hoef je nooit achteraf te beseffen dat je het eigenlijk tóch had willen meemaken
 • doe het dan desnoods voor je partner: wat is er mooier om je partner een wereldavond te bezorgen
 • altijd al eens een James Bond-gevoel willen hebben
 • wij zijn er allemaal ook...

Dit allemaal overwegende en wetende dat een beetje ondernemer juist in kansen zou moeten denken in plaats van in belemmeringen heb ik er alle vertrouwen in dat ik jullie allemaal de 16e persoonlijk zal mogen verwelkomen...
 
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)


.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  

Nieuwe bestuursleden gezocht!

Bij de komende Algemene Leden Vergadering (ALV) in februari zijn er twee bestuursleden statutair aftreedbaar: namelijk Johanna Snel (bestuurslid Goede Doelen) en ikzelf (Voorzitter + bestuurslid Communicatie); beiden in 2009 aangetreden. Daarnaast heeft ook Harry Graman (Penningmeester) in een eerder stadium al aangegeven dat ook hij de komende ALV, één jaartje eerder dan gepland (hij zou namelijk pas in 2016 statutair aftreedbaar zijn), al als bestuurslid zou willen stoppen; dit in verband met zijn eigen “pensionering” bij het inmiddels door hem verkochte Grayvis Logistics.

Harry is daarmee dus niet herkiesbaar en dat geldt ook voor Johanna. Haar bedrijf (QuickWorks) krijgt het, vooral nu na de recente verhuizing, steeds maar drukker en drukker, dus dat vergt op dit moment alle aandacht. Zelf ben ik wel voor een nieuwe termijn beschikbaar en ben ik daarmee dus als enige van deze drie herkiesbaar. We zoeken daarom dus nieuwe kandidaat-bestuursleden.

Inmiddels hebben we al één nieuw kandidaat-bestuurslid mogen optekenen, die we de komende ALV  zouden willen voordragen voor een bestuursfunctie, namelijk Wilbert Star (van Wezel accountants en adviseurs), maar er is daarnaast zeker nog ruimte voor één of twee nieuwe bestuursleden om het ONDB-bestuur, dat verder nog uit Noëlla van Dijk (Secretaris + Vicevoorzitter) en Peter Vonk (Voorzitter Activiteitencommissie) bestaat, weer op sterkte te krijgen.

Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe kandidaat-bestuursleden, die samen met ons aan zowel de dagelijkse gang van zaken als aan de toekomst van het ONDB zouden willen werken (voor een statutaire bestuursperiode van in beginsel zes jaar). Bij voorkeur zijn dat dan mensen die al een aantal jaar lid van het ONDB zijn, waardoor ze juist uit eigen ervaring al bekend zijn met een stukje van ons verenigingsverleden. Bestuurlijke ervaring is op zich geen noodzaak; teamgeest, betrokkenheid en slagvaardigheid des te meer.

Mocht je je in dit profiel herkennen en heb je zin in deze uitdaging, dan verzoeken we je om dat uiterlijk vóór 31 december a.s. middels een mailtje aan ons door te geven via voorzitter@ondb.nl. Gelieve daar dan gelijk ook iets bij te vermelden over jezelf als persoon en over je motivatie.   

De “sollicitanten” zullen wij dan in januari uitnodigen voor een gesprek met het huidige bestuur; dit om elkaar beter te leren kennen, om uit te leggen wat wij zoal doen en om aan te geven wat wij van elkaar verwachten. Op basis hiervan zal de definitieve kandidatenlijst worden samengesteld die in februari 2015 aan de ALV zal worden voorgelegd.

Voor eventuele extra informatie kun je me natuurlijk altijd nog even bellen op (06) 53 57 83 87.

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)