AANKONDIGING | 18-07-2023

Even de jeu-de-boule de boel laten?

Op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn kun je heel prettig golfen, maar ook uitstekend lunchen, borrelen, dineren, feesten en vergaderen. Zeker na de recente verbouwing. 
De nieuwe bar is nog groter en uitnodigender, de zitjes nog comfortabeler en knusser. Het opgefriste terras is groter en kan naar believen worden overdekt of juist zonovergoten worden genoten. Alle ingrediënten voor aangename avonduren en lange nazomerdagen zijn aanwezig om er een mooie netwerkbijeenkomst van te maken.
Pal tegenover het terras is een aantal gloednieuwe jeu-de-boules banen aangelegd. Een perfecte plek voor een ontspannen zomerse krachtmeting. Wie blijkt het meest behendig en weet de concurrentie van de beste positie te houden? We gaan het zien en meemaken.
 
Het event-team van Tespelduyn staat garant voor een gastvrije ontvangst en verzorgt na afloop een gezellig borrel. 
Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid.
Over Landgoed & Golfbaan Tespelduyn
Zodra je de groene oprijlaan op komt rijden is het grote genieten begonnen. Ontdek het landgoed zelf met de vele bomen, groene velden, waterpartijen en de mooie weidse omgeving, de golfbaan en de mini-kunstwerkjes die de chef iedere dag weer op de borden tovert. Restaurant ’t Landhuys bestaat uit verschillende stijlkamers. De Heerenkamer bijvoorbeeld is ingericht in chique Engelse stijl en de hoge glas-in-loodramen geven De Huyskamer een lichte, romantische sfeer. De serre nodigt uit tot een gezellige high wine of intiem diner. Door de ongedwongen sfeer van het familiebedrijf voelt iedereen zich thuis.

De vergaderplek van de Bollenstreek
Landgoed Tespelduyn heeft de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze award voor de Beste Vergaderlocatie van Nederland. Vergaderdagen, teambuildingsessies, workshops, presentaties en congressen: tot 300 personen is bijna alles mogelijk. Alle ruimtes beschikken over daglicht, WiFi, klimaatbeheersing en zijn akoestisch geïsoleerd. Tespelduyn beschikt bovendien over volop gratis parkeerruimte, ook voor touringcars.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Je hoeft echt niet zelf alle ballen in de lucht te houden . . . .

Beste Lezer,

Het komende event gaan we met het ONDB weer eens actief (en uiteraard ook ontspannen) aan de slag; we gaan ons dit keer aan de jeu-de-boules wagen. En juist dat spel wekt bij mij in de regel altijd weer het ultieme vakantiegevoel op . . . .

Elk jaar achtereen stonden we ’s zomers met onze ouders weer met onze vouwwagen op ons vaste plekje (nr. 101) op Camping “de Achterste Hoef” in het Brabantse Bladel. En als kleine jongens gingen mijn broer en ik dan samen met onze campingvriendjes dagenlang achtereen, al “jeu-de-boulend” over de zandpaden, de hele camping in de rondte met onze felgekleurde kunststof ballen. Al met al nog steeds een warme herinnering aan maximale ontspanning . . . .

Jaren later ging ik met mijn vriendin op vakantie en stonden we op fietsvakantie in de Dordogne met ons kleine tunneltentje op de Franse camping in Sarlat. Inmiddels waren we, ongetwijfeld door een overbodige Makro-aanbieding, qua jeu-de-boules al “gepromoveerd” naar de echte stalen ballen. En tweemaal per week kwamen de dorpelingen daar meedoen aan het jeu-de-boules-toernooi op die camping. Iedere campinggast speelde daarbij dan met een Franse medespeler tegen de andere koppels. Met ruim voldoende stokbrood en wijn erbij waren dat fantastische avonden, waarbij het spel met dorps fanatisme gespeeld werd. Het ging er niet alleen om om je bal zo dicht mogelijk bij de “but” te gooien; nee, waar nodig werden de dichtstbij gelegen ballen van de tegenstanders ook gewoon professioneel weggeketst. Het ogenschijnlijk eenvoudige (kinder)spel werd daarbij gepromoveerd tot traditionele volkscultuur. En ook dat is nog steeds weer zo’n zelfde warme herinnering aan maximale ontspanning . . . . .

Maar de vakantieperiode geeft niet iedereen altijd maar die maximale ontspanning. Het levert bij een aantal ondernemers namelijk soms juist ook veel stress op. En soms leidt dat zelfs ook tot lichte paniek: “Kan ik die twee of drie weken eigenlijk wel weg van de zaak?” . . . . 

Nou wees gerust, in de regel zou dat geen enkel probleem moeten zijn. Belangrijk is het daarbij wel om jezelf vooral niet té belangrijk te maken. Zorg dat niet alles om jou draait en zorg ervoor dat jij niet steeds die “apenrots” bent (zo die voorkomt in het boekje: “de one-minute-manager en de apenrots”), die alle problemen altijd maar weer naar zich toetrekt. Dus werk aan daadkracht, initiatief en probleemoplossend vermogen bij je medewerkers en zorg er dus vooral voor dat jij niet zelf alle ballen in de lucht hoeft te houden . . . .

Want als je alle ballen zelf in de lucht moet houden heet dat volgens mij gewoon jongleren en je moet als ondernemer juist jong leren om dat niet te hoeven doen . . . .

Ik wens jullie allemaal een fijne en vooral ook ontspannen vakantie toe en laten we daarom vooruitlopend daarop vooral beginnen met een warm zomeravondje jeu-de-boules. Al is het maar voor een warme herinnering aan maximale ontspanning . . . .

 

Hans Zwetsloot  |  voorzitter ONDB