AANKONDIGING | 20-07-2021

ONDB trapt af met FootGolf en BBQ

Dinsdag 20 juli houdt het ONDB zijn eerste post-coronabijeenkomst. We zien je dan graag vanaf 17.00 uur bij Landgoed en Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout voor een potje FootGolf en aansluitend een heerlijke barbecue. Een uitgelezen kans om kennis te maken met deze nieuwe sport en om bij te praten met collega-ondernemers. Zorg dat je erbij bent! 
Op 18 februari 2020 was in Cheers in Voorhout de laatste bijeenkomst van het ONDB met Jan Lammers. Daarna moesten we helaas alle bijeenkomsten schrappen. Nu het ergste achter ons lijkt te liggen, pakt ook het ONDB de draad weer op. En wel met een fantastisch evenement op Landgoed Tespelduyn. 
Ga nu het nog kan alvast maar oefenen met een voetbal om de perfecte pass te geven. Trek een polo uit de kast en een korte broek en zoek bijpassende kniekousen. Want we gaan ons storten in een sport die snel aan populariteit wint: FootGolf. Voor hem en haar! Daarna verzorgt Tespelduyn een heerlijke BBQ voor ons.

We zien je graag op 20 juli 2021 om 17:00 uur bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, Tespellaan 53 in Noordwijkerhout. Bij Tespelduyn is voldoende parkeergelegenheid. En, let op met alcohol in het verkeer. Heb je vragen neem dan even contact op met Marieke de Geus.
Over FootGolf
FootGolf is een combinatie van voetbal en golf. De bedoeling is dat je de bal in zo min mogelijk trappen in de hole krijgt. FootGolfen doe je op de golfbaan. In plaats van met een golfbal en golfclubs speel je met een voetbal en je voeten. Om het je gemakkelijk te maken zijn de holes aangepast aan de grootte van de voetbal. Jong of oud, ervaring of niet, man of vrouw; iedereen kan FootGolfen.

Golfbaan Tespelduyn heeft in samenwerking met Jim Kuipers van The FootGolf Motion een officiële 18-holes FootGolf baan aangelegd. Jim Kuipers is drievoudig Nederlands Kampioen en in 2016 werd hij Europees FootGolf kampioen. 

Voordat we aan onze kick-off toe zijn, krijgen we uitleg over het spel en de regels van ervaren FootGolf-pro’s. Tespelduyn verzekert ons dat zij tot de Nederlandse top behoren. Luister dus goed naar hun tips, want zij kennen de baan als geen ander. 

De FootGolfbaan van Tespelduyn is uniek in zijn soort. Veel ervaren FootGolfers beoordelen hem als een van de mooiste banen ter wereld. De FootGolfbaan heeft 18 uitdagende holes met een totale lengte van 2.120 meter en een hoogteverschil van maar liefst 23 meter. 

FootGolf-outfit
FootGolf heeft een eigen uitstraling. Wedstrijdspelers spelen in deze outfit; cap, polo, nette korte broek (geen sportbroek) en kousen tot aan de knie. In de koudere maanden speelt men vaak met maillot of trainingsbroek. We gaan ervan uit dat dit in juli niet nodig zal zijn. Het is mooi als je je kleedt FootGolf-stijl, maar het is niet verplicht. Voetbalschoenen met noppen zijn niet toegestaan; je kunt het beste sportschoenen of kunstgrasschoenen dragen.

Rond 19.30 uur zijn we weer terug bij ’t Landhuys voor de barbecue. Als je wilt, kun je je na de sportieve inspanning nog even omkleden en opfrissen in de kleedkamers in ’t Landhuys. Vanaf 20:00 uur gaan we genieten van het barbecuebuffet dat de medewerkers van Tespelduyn voor ons bereiden. Met een drankje en een hapje kunnen we dan na ruim een jaar even bijpraten.

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Weg met die winterslaap . . . .


Beste Lezer,

Na de ALV van februari vorig jaar zijn we met het ONDB eigenlijk in een soort “winterslaap” gegaan. Vanwege de corona-beperkingen was het niet meer mogelijk om op verantwoorde wijze een ONDB-event te kunnen organiseren. Inmiddels lijkt het weer “hartje zomer” en is die “winterslaap” nu dan toch eindelijk ten einde. Tijd dus om weer wakker te worden en om de natuur weer in te trekken. En dat is nou precies wat we deze maand met het ONDB gaan doen . . . .
In de dierenwereld wordt door een groot aantal dieren elk jaar opnieuw weer een winterslaap gehouden. Daarbij trekken ze zich, met zoveel mogelijk vet op de botten, op een veilige plek terug om daar in alle rust en op een zo zuinig mogelijke wijze de vaak barre winter door te komen. En als in het nieuwe jaar de kou dan eenmaal weer uit de lucht is komen ze allemaal weer tot leven om met nieuw elan aan de volgende levenscyclus te beginnen. Alles met steeds weer het belangrijkste doel van hun bestaan voor ogen: “continuïteit” . . . .      

Wij hebben dat nu noodgedwongen zelf ook eens een keer “geprobeerd”, zo’n winterslaap, en ik moet zeggen het is me slecht bevallen. Zakelijk gezien is het ons dan gelukkig nog wel heel goed gegaan, maar het structurele gebrek aan persoonlijk contact maakte het er helemaal niet leuker op. Dus laten we vooral hopen dat dit voor ons allen gelijk ook de laatste keer was dat dit nodig was. Hoewel, als ik de actuele besmettingscijfers zo zie, dan kan ik me niet helemaal aan de indruk onttrekken, dat er ons eerdaags nog wel weer een nieuw “golfje” te wachten staat. Maar als het goed is hebben de meesten van jullie inmiddels allemaal hun “spuitje(s)” gehad en zouden de gevolgen van een eventuele besmetting dan waarschijnlijk wel een stukje minder erg kunnen zijn . . . .   

Dus blijf vooral niet in je “hol” of in je “nest”, maar kom van die zolderkamer af. De laptop kan nu veilig uitgezet worden, want we stoppen voorlopig even met “Teams” en “Zoom”. Dus trek wat leuks aan en kom je nieuwe “zomervacht” tonen. Het zonnetje komt weer voorzichtig door en laten we hopen dat dat vooral zo blijft. Trek met zijn allen weer de wijde wereld in en geniet weer van al het moois en van de mensen om je heen. De tijd van “spaarzaam leven” is voorbij, vanaf nu is er weer royaal de tijd om “nieuw vet op de botten” te gaan krijgen . . . .   

De komende “derde dinsdag” gaan we elkaar dus eindelijk weer eens in levenden lijve zien en geloof me, dat zal best wennen worden. Geen handen schudden, geen omhelzingen, geen grote groepjes bij elkaar. Nee, voorlopig zal het nog echt wel even het “nieuwe normaal” zijn en nog niet gelijk het “oude normaal”. Dus ook al hebben we elkaar ongetwijfeld hééééél veel te vertellen, laten we vooral ook de “anderhalve meter” blijven respecteren. Al doe je het niet voor jezelf, doe het dan vooral toch voor die ander . . . .

We kijken er als ONDB met zijn allen naar uit om jullie straks allemaal weer te zien. Dus tot de 20e juli bij Tespelduyn . . . .

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)