AANKONDIGING | 19-06-2018

ONDB Sloepentocht


Dinsdag 19 juni a.s. staat weer in het teken van ons jaarlijks druk bezochte ONDB sloepentocht bij Olympia Charters in Warmond. 
Vanaf 18.00u zullen wij jullie welkom heten bij Olympia om vervolgens culinair verwend te worden door Bon Appetit Catering o.l.v. Frank Borst.
 
Vervolgens zullen we vanaf 19.30u richting de Leidse grachten vertrekken. Tussentijds zullen wij bij Café l'Espérance in Leiden een kleine stop maken.
 
 
Na ongeveer 2 uur gevaren te hebben, om ca 22.00uur, zullen we weer in Warmond arriveren waar we onder het genot van een drankje verder kunnen netwerken. Net als andere jaren zal het ongetwijfeld weer tot laat gezellig blijven. Schrijf je snel in, want er is slechts plaats voor maximaal 100 mensen: vol is vol!

Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Tot slot zijn er twee huishoudelijke regels van kracht: In verband met het maximaal aantal plaatsen is er voor gekozen om geen introduceés toe te staan bij deze bijeenkomst. Diegene die zich wél heeft aangemeld maar niet komt opdagen zullen wij een no show fee à € 30,- (ex BTW) doorbelasten. Natuurlijk gaan we ervan uit dat dit niet nodig zal zijn.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

We gaan met zijn allen weer het schip in . . . .


Beste Lezer,

Het is weer juni en dat betekent traditiegetrouw dat op de ONDB-kalender weer de ONDB-sloepentocht op het programma staat; een duidelijk gevalletje van "Eenmaal wat goeds, nóóit meer wat anders" . . . .
Het is elk jaar weer één van de drukst bezochte ONDB-events; en dat met reden! Eerst met zijn allen lekker en gezellig eten van het altijd goedverzorgde buffet en/of de barbecue. Dan groepsgewijs inschepen in de schitterende sloepen van Olympia Charters om daarmee, via de Kagerplassen, een ontspannende rondvaart door de singels en de grachten van de Leidse binnenstad te maken; vaak nog met een (waar nodig ook sanitaire) tussenstop halverwege in "onze vaste" kroeg aan het Rapenburg. Om uiteindelijk tegen de schemering via de Haarlemmertrekvaart weer terug in Warmond te komen, om daar de avond nog gezellig nakeuvelend met iedereen af te sluiten. En dan wordt het altijd weer nét iets later dan gedacht . . . .

Wat maakt dit ONDB-event dan juist zo speciaal? Ik denk dat dat in een aantal zaken zit. Allereerst het programma zelf, dat garant staat voor een heerlijke ontspannen avond. Eigenlijk hebben we alleen het weer niet in de hand, maar dat gaat de laatste jaren in juni altijd wel goed. Daarnaast heeft het een hoog reünie-gehalte, omdat dit event, juist vanwege de drukte, altijd "alleen voor leden" is. Dat maakt de avond altijd weer leuk en verrassend, waarbij het fijn is om weer eens met die vele "oude bekenden" te kunnen bijpraten. En tenslotte is het ook mooi om te zien, dat het willekeurig bij elkaar stoppen van een aantal mensen in een bootje voor "een gedeelde ervaring" zorgt, die maakt dat er juist ook weer leuke nieuwe contacten ontstaan, met mensen die je misschien dan wel van gezicht kent, maar die je soms nog nooit gesproken hebt. Dat is toch netwerken ten top . . . .

Juist dit soort events maakt dat ik, als voorzitter, altijd weer met veel trots naar "ons ONDB" kan kijken. Vooral trots op de mensen waarmee we het allemaal doen en dan met name de mensen van de Activiteitencommissie, die zich elke keer weer met hart en ziel inzetten om er steeds weer iets geweldigs van te maken. En die alles vervolgens dan ook nog weer eens evalueren, om te kijken hoe we het de volgende keer eventueel nóg weer iets beter zouden kunnen doen. Een continu proces van eeuwig optimaliseren. Voor al hun inzet neem ik dan ook graag mijn "kapiteinspet" af; chapeau . . . .

Toch zouden ze daar best ook nog wat hulp bij kunnen gebruiken, want ze zijn altijd maar weer op zoek naar nieuwe en leuke dingen. Of het nu gaat om bijzondere, interessante of informatieve bedrijfsbezoeken, om nieuwe "wow-events" of om een onderhoudende spreker, dat maakt daarbij niet uit. En ook jullie inbreng wordt daarbij zeer gewaardeerd, dus kom gerust met ideeën en deel die met één van hen. Dan kijken zij daarna gezamenlijk wel of er vanuit het ONDB iets mee te doen is . . . .

Daar hoeven we wat mij betreft dan verder helemaal geen uitgebreide enquêtes voor op te stellen, waar in de regel toch niet iedereen om staat te springen om ze in te "mogen" vullen. Het is veel mooier om iedereen gewoon even vanuit de eigen ondernemersgeest na te laten denken, wat er allemaal eventueel nog meer en eventueel ook nóg beter zou kunnen bij het ONDB. Wellicht is dat een mooi gespreksonderwerp om eens over te brainstormen als jullie straks toch allemaal in jullie bootje zitten. Juist vanuit dat soort bredere discussies komen in de regel vaak de mooiste ideeën. We zijn erg benieuwd naar de resultaten ervan . . . .

Graag zie ik jullie dan ook allemaal weer op dinsdag de 19e bij Olympia Charters. Dan gaan we er met zijn allen weer een fantastisch ONDB-event van maken. Zowel de mensen van onze Activiteitencommissie als ikzelf zijn erg benieuwd naar wat jullie ons die avond allemaal nog te vertellen hebben. Ik wens jullie daarbij alvast een inspirerende tocht en een behouden vaart . . . .


Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)