AANKONDIGING | 17-03-2020

Annulering ONDB event


 
Annulering ONDB event


Beste ONDB-er,
 
In verband met de actuele ontwikkelingen rondom het Corona-virus hebben wij vanuit het ONDB helaas moeten besluiten om het komende ONDB-event op dinsdag 17 maart a.s. (bij Create by Mos in Katwijk) alsnog te annuleren. Dit alles is in goed overleg met Linda Mos van het gastbedrijf. 
 
Uiteraard zal dit event alsnog op een later tijdstip opnieuw georganiseerd gaan worden.
Wij zullen u hier tegen die tijd vanzelf weer via de nieuwsbrief van op de hoogte brengen.
 
We vertrouwen op uw begrip voor dit besluit en hopen u graag op het eerstvolgende ONDB-event wel weer te mogen verwelkomen. Het zou daarbij fantastisch zijn als dat de volgende maand alweer zou kunnen, want dat zou dan ook betekenen dat we hier in Nederland (en liefst ook in de rest van de wereld) de boel qua gezondheidsrisico’s weer wat meer onder controle zouden hebben.
 
We wensen iedereen vanaf deze plaats veel sterkte voor de komende tijd.

 
Bestuur en activiteitencommissie ONDB.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Even voorstellen . . . . . .


Beste Lezer,

Op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van het ONDB hebben we gezamenlijk een nieuw bestuurslid gekozen, Hans van Klaveren, die we vervolgens binnen het bestuur gelijk tot penningmeester benoemd hebben. Hij volgt Wilbert Star op, die ruim 5 jaar op voortreffelijke wijze "onze schatkist" bewaakt heeft. Bij deze geef ik Hans graag de ruimte om zich nader aan jullie voor te stellen . . . .

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)
 
Nieuwe Penningmeester ONDB:
Mijn naam is Hans van Klaveren, 60 jaar jong, geboren en getogen in Noordwijk en sinds 2018 actief als zelfstandig bemiddelaar in bedrijfs- en vastgoedfinancieringen bij Credion Bollenstreek. Daarvoor 25 jaar actief als accountmanager, manager en directeur zakelijke dienst- en kredietverlening bij Rabobank en vanaf 2010 als zelfstandig interim manager en consultant in diverse opdrachten door heel Nederland. 

De vele reisuren een beetje moe heb ik in 2018 besloten het dichter bij huis te zoeken en dan vooral in een werkveld waarin ik mij in het verleden het meest prettig heb gevoeld: ondernemingen ondersteunen in hun zoektocht naar financiële middelen, die nodig zijn om hun ambities waar te maken. Of het nu gaat om aanschaf of nieuwbouw van onroerend goed, voor eigen gebruik of als belegging, om overname van of inkopen in andere ondernemingen, om groei van een onderneming te financieren met werkkapitaal of gewoon de investering in objecten als rollend materieel, machines, of andere bedrijfsmiddelen met een vast karakter. Voor de meeste vraagstukken wordt een oplossing gevonden, als er maar voldoende wordt verdiend om de financiering terug te kunnen betalen. 

De mogelijkheid deed zich voor dat ik dat vanuit de Bollenstreek kon invullen, de eerste keer dat ik mag werken in mijn eigen woonplaats. Ik heb me aangesloten bij Credion, een landelijke franchiseorganisatie die met ruim 90 verschillende financieringspartners afspraken heeft gemaakt om financieringsaanvragen te stroomlijnen. Ook staat een groot netwerk van particuliere investeerders ter beschikking. Feitelijk ontzorgen wij daarmee iedere ondernemer met een investerings- en financieringsvraagstuk. De praktijk leert dat de communicatie tussen ondernemers en hun bank steeds moeizamer verloopt. Als adviseur van Credion kan ik daar een positieve bijdrage in leveren. 

En om mijn zakelijke netwerk uit te breiden heb ik mij aangesloten bij Ondernemers Netwerk Duin- en Bollenstreek. Een netwerk waar ik mij vanaf het begin goed heb thuis gevoeld en waar ik met een aantal ondernemers contacten heb kunnen leggen die tot zaken hebben geleid. Een club die ik elke ondernemer in de Bollenstreek kan aanraden. 

Ik heb dan ook niet lang na hoeven denken, toen mij afgelopen winter is gevraagd de rol als penningmeester in het bestuur op me te willen nemen. Deze functie is mij niet vreemd, in het verleden heb ik bij verschillende verenigingen en grote vrijwilligersprojecten ook dergelijke functies met veel plezier uitgevoerd.      

Er is nog veel meer te vertellen over mijn achtergronden en wat ik voor jou kan betekenen. Wil je meer weten, aarzel dan niet om mij bij een volgende bijeenkomst van de ONDB aan te spreken. Bellen mag natuurlijk ook.Met vriendelijke groet,
Hans van Klaveren