AANKONDIGING | 17-09-2013

Brandend zand bij Hotels van Oranje

Netwerk-BBQ in ’t Elfde Gebod (Hotels van Oranje) in Noordwijk

Helaas zijn wij genoodzaakt om het eerste ONDB Beach-volleybaltoernooi AF TE GELASTEN in verband met de weersvoorspellingen. De combinatie van de lage temperatuur, de grote kans op buien alsmede de harde wind maken beach-volleybal redelijk onmogelijk en in ieder geval niet plezierig. Uiteraard gaan wij wel gezellig netwerken onder het genot van een uitstekend verzorgde BBQ in ‘T Elfde Gebod. 

Op dinsdag 17 september heten wij jullie vanaf 19.00 uur van harte welkom bij één van de mooiste hotels van Nederland.
 

Over Hotels van Oranje
Dit 'Luxury' Hotel is een unieke mix van warme charme en modern interieur dankzij de recente renovaties door het hele hotel. In Grand Cafe 't Elfde Gebod zwaait chef Maurice de scepter. ’t Elfde gebod betekent ‘Gij zult genieten’. Hiervoor bent u bij Hotels van Oranje aan het juiste adres. De authentieke inrichting zorgen voor de sfeervolle ambiance. Lekker uit eten in Noordwijk? Kom naar de Restaurants van Oranje.

Het herziene programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur Ontvangst in ’t Elfde Gebod
19.15 uur Openingswoord voorzitter ONDB en aansluitend BBQ
22.00 uur Afsluiting avond


Er is nog voldoende ruimte om je aan te melden voor deze avond. Het excuus van niet kunnen/willen volleyballen is er nu niet meer, dus meld je nog snel even aan, dan zien we je graag aanstaande dinsdag in Noordwijk. 

Parkeren
Voor het parkeren van de auto´s staat de parkeerplaats van Hotels van Oranje tot onze beschikking. Aan het eind van de avond worden uitrijkaarten uitgereikt.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Een kinderhand is gauw gevuld...Beste Lezer,

De afgelopen vijf jaar hebben we als ONDB steeds een uitgaansdag georganiseerd voor de kinderen van de ouders die gebruik maken van één van de verschillende Voedselbanken in de regio.
We nemen ze aan het einde van de zomervakantie elk jaar een volledige dag mee op een goed verzorgd en onvergetelijk “schoolreisje”. Zo ook weer op 28 augustus jl. en wederom was het een daverend succes, waarbij de weergoden ook dit keer weer fantastisch hebben meegewerkt. Dat smaakt naar meer en dat gaat dan ook zeker volgend jaar weer een vervolg krijgen, dat hebben we in februari op de ALV al met elkaar afgesproken.

Bijgaand treffen jullie de bedankbrief aan die we vanuit de Voedselbanken mochten ontvangen. Hulde aan al onze vrijwilligers en sponsoren, maar vooral ook alle lof voor Johanna Snel, die álle keren de organisatie vanuit het ONDB verzorgd heeft. Ze plande zelfs haar beide zwangerschappen er omheen.

Maar daarnaast ook bedankt aan jullie allen, want gezamenlijk hebben we destijds in het kader van ons 10-jarige bestaan voor die fantastische veilingopbrengst van ruim € 30.000,-- gezorgd waar we dit allemaal van hebben kunnen doen.

Mocht u nu denken dat deze laatste dank u eigenlijk niet zou mogen treffen, omdat u nog geen vijf jaar lid bent van het ONDB, dan komt er het komende jaar ook voor u gewoon een nieuwe kans. Want ook in het kader van ons 15-jarige bestaan in 2014 hebben we ervoor gekozen om een nieuwe veiling te organiseren en wederom zijn de bovengenoemde kinderen het goede doel. Gewoon iets goeds doen voor een groep medemensen in de Duin- en Bollenstreek die het goed kunnen gebruiken. En dat op een wijze dat we er gelijk voor zorgen dat die kinderen ook iets niet-alledaags “beleefd” hebben als ze na de zomervakantie weer op school komen. We hopen alleen wel dat we het volgend jaar dan weer voor andere kinderen zullen mogen doen, want dat zou betekenen dat de ouders van de huidige deelnemers inmiddels weer wat uit de financiële narigheid gekomen zijn.

Dus denk voor straks alvast na over een in te brengen kavel. Praktisch, leerzaam, nuttig of ludiek, alles is straks weer welkom; we zullen ons er eerdaags nog wel voor melden. En begin desnoods ook alvast een beetje te sparen om straks ook lekker enthousiast de koper uit te kunnen hangen. Want ook bij de nieuwe veiling hebben we jullie uiteraard weer in beide rollen nodig.

Juist dan kunnen we als ONDB ook de komende vijf jaar weer kinderhanden blijven vullen . . . 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

N.B.:
Afgelopen maand is de voorzittershamer van de Activiteitencommissie door Rolf Drost doorgegeven aan Peter Vonk. Rolf heeft op dit moment al zijn tijd nodig voor zijn net geopende nieuwe Subway-winkel in Sassenheim. We wensen zowel Rolf als Peter veel succes met hun nieuwe uitdaging.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Uitgaansdag voor de kinderen van de Voedselbank op 28 augustus 2013,
georganiseerd door het Ondernemersnetwerk Duin- en  Bollenstreek (ONDB).

Eindelijk het was zover, een dagje uit met de kinderen van de Voedselbanken uit Duin- en Bollenstreek.
Ook wij als vrijwilligers die zich hiervoor inzetten vinden het een gave dag. Het is een genot om te zien hoe de kinderen genieten en opbloeien.

Nadat we met de bus waren opgehaald reden we naar de Kaag, waar we werden opgewacht om naar ’t eilandje gebracht te worden waar allerlei spelletjes op ons stonden te wachten. Je kon er voetballen, jeu de boules spelen, tennissen en volleyballen en er stond een trampoline. Ook de zwemmers konden hun hart ophalen en het buikschuiven op de schuimbaan was erg in trek.

Een heuse stroopwafelbakster, Daniëlle, was uren in de weer om iedereen van de lekkerste stroopwafels te laten genieten. Ze vlogen weg.

Om één uur werden we uitgenodigd op de pizzaboot waar voor de liefhebbers prachtige  pizza’s werden gebakken. Voor kinderen die niet van pizza hielden had de organisatie gezorgd voor lekkere kipnuggets.

Toen alle buikjes gevuld waren zijn we in de sloepen gegaan en gaan varen. Zeilboten en een speedboot lagen klaar om de kinderen te laten voelen hoe het is om zo over het water te glijden. “Vet cool” en “helemaal te gek” waren de meest gehoorde reacties.

Om half vijf voeren we richting Leiden naar de bussen, die bij het Haagsche Schouw op ons stonden te wachten. Na alle drank, het snoep én het heerlijke eten waarvan de kinderen deze dag konden genieten lag er in de bus ook nog een verrassing in de vorm van een “goody-bag” op ze te wachten.
We willen het ONDB heel hartelijk bedanken dat ze nu al voor de vijfde keer deze dag organiseren en hopen dat ze dit volgend jaar weer willen doen.

We weten dat niet alleen de kinderen uitkijken naar dit jaarlijks uitje, maar dat ook de ouders het fantastisch vinden dat jullie dit organiseren. Zelf hebben ze die mogelijkheid helaas niet  en ze vinden het fantastisch als ze de gelegenheid krijgen hun kinderen zo veel mogelijk mee te laten doen.


Namens de Voedselbanken

Bep van Dijk
Vrijwilligster bij voedselbank Noordwijk-Noordwijkhout en begeleidster.