VERSLAG | 19-09-2017

Welkom op Landgoed De Olmenhorst


Na een korte wandeling over het landgoed, langs de appels- en perenbomen, werden we met een knapperend haardvuurtje en heerlijke appeltaart ontvangen door het enthousiaste team van Landgoed De Olmenhorst. 
Landgoedeigenaar Florian de Clercq heeft ons, staande op een appelkistje, verteld over zowel de historie, het heden, de diversiteit  en de vooruitstrevende rol op het gebied van biologische teelt van het landgoed, maar ook over de toekomst, de lastige periode die het landgoed achter de rug heeft en het belang van goede marketing, het ontwikkelen van nieuwe producten voor de toekomst.
 

Vervolgens namen de leden deel aan de diverse workshops die er georganiseerd werden. Raoul van ciderwinkel.nl vertelde vol passie over cider en uiteraard werden er diverse soorten, zeer uiteenlopende, ciders geproefd. Buiten op het grote veld werden wedstrijden houtzagen gehouden en geschoten met pijl en boog. Voor de creatievelingen was er gelegenheid een dienblad
met accessoires te beschilderen. 

Bij vertrek ontving iedereen een fris en fruitig aandenken.

Florian en team; hartelijk dank voor de gastvrijheid op jullie Landgoed en graag tot ziens. 

De weekenden in september en oktober zijn de boomgaarden geopend voor het grote publiek; iedereen is welkom om het plukrijpe fruit van de bomen te plukken!
 
Bekijk hier het foto verslag Layer 1