AANKONDIGING | 18-10-2021

That's Lease... zo is leasen bedoeld

That’s Lease bestond begin 2021 tien jaar. In april vorig jaar verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie aan de Madame Curiestraat op bedrijventerrein Sassenheim-Zuid. Een groot jubileumfeest was vanwege corona niet mogelijk. Maar oprichter Henk Griffioen en directieleden Herman Brinkman en Paul Rurup nodigen de ONDB-leden uit om op 16 november een kijkje te komen nemen bij het bedrijf.
Henk Griffioen werkt sinds 2001 in de leasesector en begon in 2011 zijn eigen bedrijf. Het bleek een goede zet en de persoonlijke aanpak en het motto ‘Het kan ons wat schelen’ sloeg aan bij veel klanten. Al in september 2011 sloot That’s Lease het 100ste leasecontact af. De groei zette zich in de jaren die volgende gestaag door. In 2014 ging de teller door de 500, in 2017 had het bedrijf 1.000 klanten. En anno 2021 heeft That’s Lease ruim 1.700 actieve leasecontracten.
De afgelopen jaren heeft That’s Lease steeds meer elektrische auto’s ingezet bij haar klanten. Eind 2019 haalde het bedrijf zelfs de krant omdat het per dag gemiddeld 3 Tesla’s Model 3 ophaalde bij de afleverlocatie. Tijdens de ONDB-bijeenkomst zal de directie ons onder meer informeren over de voordelen van leasen en de ontwikkelingen in de markt, met name waar het gaat om elektrisch rijden. Kom dus vooral naar de bijeenkomst.

That’s Lease, Madame Curiestraat 20, Sassenheim.
Inloop vanaf 19:30 uur, start programma 20:00 uur.
Er is voldoende parkeergelegenheid.LET OP !
Bij binnenkomst wordt u gechecked
met de Corona Check App.


We hanteren voor de ONDB-bijeenkomsten de richtlijnen van het RIVM. Toegang tot een ONDB-event is daarom alléén mogelijk mits vooraf via de nieuwsbrief aangemeld én op vertoon van een geldig corona-toegangsbewijs (CTB).

 
ANNULERING ONDB-EVENT november 2021Beste ONDB’ers,
 
Het voor komende dinsdag geplande ONDB-event bij That’s Lease gaat helaas NIET DOOR !!
 
Wij als bestuur vinden het, in de gegeven omstandigheden rondom Corona, maatschappelijk onverantwoord om op dit moment met een grote groep mensen bijeen te komen. We rekenen erop dat jullie dit net zo’n verstandig besluit vinden en daar dus begrip voor hebben.
 
We hopen daarbij van harte dat het hier voorlopig alleen om “uitstel” en zeker niet om “afstel” gaat. Dan kan That’s Lease in een later stadium alsnog die exposure krijgen, die het als prachtig en jubilerend bedrijf zonder meer verdient.
Maar dat bespreken we eerdaags nog wel met hen, als er op enig moment weer wat meer zicht op “verantwoord versoepelen” is.
 
Komende dinsdag dus helaas geen That’s Lease. Maar ja, zo gaat dat nu eenmaal: “That’s Life” . . . .
 
 
Namens het ONDB-bestuur.
 
Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)
 

N.B.:
Voorlopig gaat (de voorbereiding voor) het ONDB-gala in december nog wel gewoon door.
Ten aanzien van het eventueel cancellen van dat event nemen wij op dit moment nog geen standpunt in.
Dat bekijken we tegen die tijd nog wel als er eenmaal zicht is op de dan geldende “spelregels”.

De activiteitencommissie. 

Namens de activiteitencommissie

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Is onze vrijheid nog wel te koop voor een “prikkie” . . . . ?


Gisteravond was er sinds tijden weer een nieuw “optreden” van het befaamde duo “Mark en Hugo”, die ons, met een hevig gesticulerende doventolk op de achtergrond, de nieuwe spelregels voor de komende tijd kwamen meedelen en kwamen toelichten . . . .

Het meeste zaken daarvan kenden we al en waren zeker niet nieuw, want die hadden we in een eerder stadium ook al eens “mogen” (of juist “niet mogen”) doen. Nieuw is vooral hoe de QR-code steeds meer een rol in ons leven gaat spelen. Inmiddels op een steeds maar groeiend aantal locaties en binnenkort mogelijk zelfs ook nog op de werkvloer. Want daar wordt inmiddels al steeds meer bestuurlijk op voorgesorteerd . . . .

Voor de meeste mensen maakt dat op zich niet zoveel uit, want die hebben al hun “prikkies” al te pakken of die hebben al corona gehad. En die hebben daarmee, net als ikzelf, al lang die geldige QR-code binnen. Hoewel dat mogelijk toch ook weer niet zo’n heel duurzame zekerheid op “vrije toegang” lijkt te gaan bieden, want bij die “prikkies” dreigen inmiddels op termijn ook alweer mogelijke problemen met de (of met mijn?) “houdbaarheidsdatum” te ontstaan. Zo ben ik voor de komende vakantie naar Italië straks waarschijnlijk alweer “te lang geleden” geprikt . . . .

Maar toch is er ook nog steeds een vrij grote groep van zo’n 13% van de bevolking, die niet-gevaccineerd is. Bewust (“ik wil dat per se niet”), onbewust (“ja, het kwam er gewoon nog even niet van”) of om medische redenen (“het mag (helaas) niet van de dokter”). En vooral die eerste groep krijgt daarbij steeds meer de schuld van de ontwrichting in de samenleving, met als “enige” eenvoudige oplossing voor hen het advies (van al die anderen . . . .) om zich alsnog laten vaccineren. Maar dat is nou precies de “oplossing” waar ze niet op zitten te wachten en die tot steeds maar meer verzet van hun kant en tot steeds meer scheiding in de maatschappij leidt . . . .

Toch krijgen we onze gemeenschappelijke vrijheid echt niet zomaar even door dat “prikkie” (en daarmee vóór een “prikkie”) terug. Corona is er nu eenmaal en zal er waarschijnlijk ook wel altijd blijven. Het belangrijkste is daarom dat we het als maatschappij wel moeten kunnen blijven hendelen, waarbij onze groepsimmuniteit straks standaard onze beste “verdediging” zal moeten zijn. Ofwel kunstmatig opgebouwd middels vaccins, ofwel verkregen vanuit de ziekte zelf. Kijkend naar alle nu weer sterk oplopende cijfers, die almaar dagelijks over ons uitgestort worden, dan ben ik daar (vanuit een klein beetje “boerenlogica”) gelukkig toch ook niet zo heel pessimistisch meer over . . . .

Gelet op de enorme hoeveelheid testen, die er per dag uitgevoerd worden en op de hoeveelheid positieve gevallen, die daaruit naar voren komen (zo’n ruim 8.000 per dag) valt de ziekenhuisopname relatief gezien op zich nog best wel mee. Want die (7 x 8.000 =) 56.000 gevallen hebben de afgelopen week uiteindelijk toch “maar” tot een netto toename van de ziekenhuisbed-bezetting van zo’n 100 stuks geleid. Daaruit zou je dan simpelweg kunnen concluderen, dat er diezelfde week dus eigenlijk ook bijna 56.000 mensen corona zonder ziekenhuisopname zullen gaan “overleven”. Gewoon thuisblijven, gewoon uitzieken en daarna gewoon weer terug de maatschappij in. Wel of niet gevaccineerd maakt daarbij dan niet meer uit, want ook die eventuele niet-gevaccineerden, die erbij zaten, hebben daarmee vanaf dat moment ook hun recht op die, door hen daarvoor zo vervloekte, QR-code bereikt. En nog zonder “prikkie” ook . . . .

En op die manier zal onze gezamenlijke groepsimmuniteit gelukkig ook week na week almaar maar blijven groeien, waarbij die op enig moment echt wel “groot” genoeg zal worden om het corona-virus uiteindelijk wel maatschappelijk aanvaardbaar het hoofd te kunnen bieden.

En tot die tijd hoop ik van harte dat iedereen zich wat meer binnen de “spelregels” gedraagt dan dat we dat wellicht de afgelopen (vakantie)weken allemaal gedaan hebben. Iets minder losbandig en iets meer respect voor de onderlinge afstand, dat hoeft toch echt niet zo moeilijk te zijn. Gewoon omdat we ons er gezamenlijk nog eventjes doorheen zullen moeten slaan, waarbij de keuze voor iedereen om zich wel of niet te laten vaccineren wat mij betreft gewoon vrij blijft. En waarbij de QR-regels gewoon kunnen blijven gelden en deze wat beter begrepen en gerespecteerd worden . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)