AANKONDIGING | 19-10-2021

De ruimte in met Oomen Opslag

Emile Oomen is een jonge, ambitieuze ondernemer met goede ideeën. In korte tijd groeide zijn bedrijf uit van pakketbezorging met één auto tot een verhuis- en opslagbedrijf met 35 medewerkers. In ’t Heen in Katwijk heeft hij een innovatief self-storageconcept gerealiseerd. Dinsdag 19 oktober laat hij graag aan ONDB-leden zien hoe het werkt en welke voordelen het biedt. Wil je meer weten over flexibele opslagmogelijkheden, kom dan ook. En neem gerust een introducee mee.
Het concept van Oomen Opslag is een combinatie van containers, een computergestuurde kraan om containers op aanvraag naar een van de gates van de opslaghal te verplaatsen, en een klantenportaal om via je smartphone te laten weten wanneer je toegang wilt hebben tot ‘jouw’ container. De software is door het bedrijf zelf ontwikkeld. Geen gesjouw met karretjes door schaars verlichte gangen; de container staat op je te wachten als je aan komt rijden en wordt weer opgeborgen als je klaar bent.
Concept slaat aan

Emile Oomen leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Stephanie en vader Frans Oomen. De laatste beëindigde vier jaar geleden zijn loopbaan bij een Big Four-kantoor om het wat rustiger aan te gaan doen, maar dat is er niet van gekomen. Begin dit jaar opende Oomen het nieuwbouwpand met ruimte voor 250 containers. Het concept sloeg zo aan, dat de capaciteit inmiddels is verdubbeld tot 500 containers, 8 hoog opgestapeld. De containers zijn ideaal om tijdelijk huisraad op te slaan, maar ook voor bijvoorbeeld de opslag van strandmeubilair of voorraad.

Oomen Opslag, bedrijventerrein ’t Heen, Taanderstraat 2, Katwijk. Inloop vanaf 19:30 uur, start programma en demonstratie 20:00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.


LET OP !
Bij binnenkomst wordt u gechecked
met de Corona Check App.


We hanteren vanaf nu voor de ONDB-bijeenkomsten de richtlijnen van het RIVM, zo die vanaf 25 september jl. gelden. Toegang tot een ONDB-event is alleen mogelijk mits vooraf via de nieuwsbrief aangemeld én op vertoon van een geldig corona-toegangsbewijs (CTB).


 
Presenteer je bedrijf en leg nieuwe contacten

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in januari biedt het ONDB een aantal een platform on hun bedrijf te presenteren. Zo kun je in 1 keer alle ondernemers vertellen wat je voor hen kunt doen en waarom zij met jou in gesprek moeten. Je krijgt daarvoor dan 5 minuten de tijd om jezelf en je bedrijf te presenteren. Na de corona-crisis en de lock-down kunnen veel bedrijven wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Dit is je kans! Je kunt je aanmelden om mee te doen door een mail te sturen naar info@ondb.nl. Als er heel veel animo is : deelname op basis van tijdstip aanmelding ;-)

- - -

No-show – wel kosten:
meld je alleen aan als je weet dat je komt
maar meld je tijdig af als je toch niet kunt...


Helaas komt het nog steeds voor dat mensen zich aanmelden voor een ONDB-event en uiteindelijk toch gewoon niet komen opdagen. Vaak nog zonder enig teken van leven ook. Zo bleven bij strandbijeenkomst in Zand wel 8 mensen weg zonder zich (tijdig) af te melden. Dit is uiterstvervelend voor de organisatie, omdat we vaak vooraf het aantal deelnemers moeten opgeven en per deelnemer kosten maken, bijvoorbeeld voor de catering.

Dus meld je sowieso pas aan als je zeker weet dat je ook kunt komen. Dan kan het nog natuurlijk altijd nog gebeuren dat je je aangemeld hebt en dat je later alsnog onverhoopt verhinderd bent.Maar meld je dan alsjeblieft alsnog weer even af. Dat is wel zo netjes en dan kunnen wij daar ookrekening mee houden.

Je kunt je afmelden via de bevestigingsmail die we je sturen als je je hebt aangemeld of viawww.ondb.nl in jouw eigen omgeving. En in het uiterste geval kan er natuurlijk ook altijd nog even met de betreffende projectleider gebeld worden (die betreffende persoon is vrij gemakkelijk te vinden; zowel in de nieuwsbrief van dat event als op de website bij de agenda).

Bij een gemaximaliseerde deelname kan er dan mogelijk nog een ander ONDB-lid op jouw dan vrijgekomen plaats ingedeeld worden. En het ONDB wordt dan hopelijk ook niet met onnodige kosten geconfronteerd.

We vertrouwen daarin op jullie medewerking.
Alvast bedankt.

De activiteitencommissie.

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62


Het eerste 'Corona-proef' ONDB-event na 25 september


Beste Lezer,

Het komende ONDB-event zijn we te gast in het gloednieuwe bedrijfspand van Oomen Opslag in Industrieterrein 't Heen te Katwijk. Een uniek pand van een uniek bedrijf op basis van een uniek concept; één grote 3D-schuifpuzzel van wel zo'n 500 opslagcontainers, in stapels van meer dan 20 meter hoog, met daarboven een volledig computergestuurde kraanbaan. Ik kan niet wachten om erheen te gaan en dat geldt waarschijnlijk ook voor jullie . . . .
Maar dit keer hebben we nu ook voor het eerst te maken met de nieuwe spelregels inzake corona, zo die vanaf 25 september jl. gelden. En los van het feit dat die regels op zich best wel ter discussie staan, zijn ze naar ons oordeel ook nog eens multi-interpretabel. Vandaar dat ik hierbij toch ook even om jullie aandacht daarvoor vraag . . . .

Als we heel strikt naar de nieuwe regels kijken, dan is er met het oog op een aantal limitatieve opsommingen waar wij niet per se onder zouden hoeven te vallen, best wel een redenering te verzinnen waarom wij als ONDB niet onder de inmiddels geldende regels voor horeca, sportkantines, bioscopen of gelijksoortige locaties zouden hoeven te vallen. Dit hooguit met het risico van een eventuele boete tot gevolg, als er op de avond zelf dan al onverhoopt een overtreding geconstateerd zou worden en als we onze vooraf bedachte redenering daaromtrent dan achteraf toch niet overeind zouden kunnen houden. Maar is dat het allemaal wel waard . . . . ?

Er zijn waarschijnlijk minimaal net zoveel redenen te verzinnen waarom die huidige corona-regels juist wel op onze ONDB-bedrijfsbezoeken van toepassing zouden zijn als waarom ze dat niet zouden zijn. Naar onze mening zouden we daar als bestuur gewoon ook vooraf een eenduidig standpunt over moeten kunnen innemen. Net zoals de meeste ondernemersverenigingen om ons heen dat inmiddels ook al doen of gedaan hebben. Dus daarom hebben wij dat, in goed overleg met het organiserende gastbedrijf, inmiddels ook gedaan en voor de komende bijeenkomst hebben we zodoende als ONDB-bestuur besloten om dit keer toch met de corona-check-app te gaan werken. Net zoals de KOV dat deze week, bij hun bedrijfsbezoek aan Oomen Opslag, ook al gedaan heeft en net zoals meerdere ondernemersverenigingen om ons heen dat inmiddels ook doen.

Dat betekent dat iedereen (zowel ONDB-leden als hun introducees) van harte welkom is bij het komende ONDB-event bij Oomen Verhuizers, mits die vooraf via de nieuwsbrief is aangemeld én mits die daarnaast bij binnenkomst ook een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kan tonen, in de vorm van een geldige QR-code (zie ook verderop). Dat is hoe het merendeel van Nederland op dit moment even functioneert, dat is helaas even niet anders . . . .

De daarop volgende ONDB-bijeenkomst van november (bij That's Lease in Sassenheim) en het daarop volgende ONDB-gala in december (bij een "nu nog geheime" horeca-locatie) zal dat naar verwachting niet veel anders zijn. Dit uiteraard tenzij de huidige corona-regels vóór die tijd niet alsnog afdoende verruimend aangepast zouden worden, want dan staan we uiteraard vooraan in de rij om dat zo snel mogelijk weer te omarmen . . . .

Wij als ONDB-bestuur zijn van mening dat we hier strikt genomen geen mensen mee uitsluiten, maar we beseffen daarbij wel dat we het onze niet-gevaccineerde ONDB-leden (en introducees) daarmee voor dit moment helaas wel een stukje moeilijker maken om te kunnen komen (men moet dan immers als alternatief over een geldig herstel- of testbewijs kunnen beschikken). We hopen van harte dat dat ons niet persoonlijk aangerekend wordt en dat men in de gegeven omstandigheden begrip voor ons standpunt kan opbrengen.

Tot slot nog het nadrukkelijke verzoek aan iedereen (zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde ONDB-leden en introducees) om niet naar een ONDB-event te komen, indien je zelf niet lekker bent of indien je vermoedens van een mogelijke corona-besmetting zou hebben. Dit om de kans op een eventuele corona-besmetting op een van de komende ONDB-events op voorhand al zoveel mogelijk te kunnen uitsluiten.

Ik hoop, ondanks al dit (hopelijk tijdelijke) gedoe, nog steeds van harte om jullie op de 19e oktober allemaal te mogen begroeten bij Oomen Opslag op het hoogste punt van Industrieterrein 't Heen in Katwijk. Het belangrijkste is immers dat we onze ONDB-events inmiddels weer kunnen en mogen organiseren. Dus graag tot dan . . . .

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)