AANKONDIGING | 21-01-2014

Het nieuwe jaar fit inluiden bij Healthclub ProLife


We hebben 2013 geheel in stijl afgesloten met een groots kerstgala in de Beukenhof. We hopen dat iedereen hiervan heeft genoten. Met de feestdagen nog in het geheugen en wellicht ook enkele pondjes zwaarder gaan we er in het nieuwe jaar op 21 januari 2014 gelijk maar eens wat aan doen. We zijn deze eerste bijeenkomst van 2014 te gast bij Healthclub ProLife aan de Veerpolder in Warmond. 

Healthclub ProLife is ruim 20 jaar dé premium Healthclub van de regio Teylingen.
ProLife biedt het grootste en meest veelzijdige sportaanbod van de regio. Sinds enkele maanden beschikt ProLife tevens over een unieke Milon Cirkel. Een volledige training op de Milon Cirkel duurt slechts 35 minuten en 2x per 10 dagen trainen volstaat! Tijdens onze bijeenkomst bij ProLife kunnen de leden van het ONDB en hun introducees de Milon Cirkel testen. 
 
Deze avond zal Barbara Straathof, zij is een voormalige finalist van The Voice of Holland, een daverend optreden van een half uur geven! Ook zijn door ProLife de leden van de aangrenzende ondernemersverenigingen uitgenodigd voor deze avond. Een mooie gelegenheid om nieuwe zakelijke relaties te ontmoeten. Duidelijk is dat deze avond een ware happening belooft te worden. Een avond die je niet mag missen!
 
De ontvangst is tussen 19.30 en 20.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 
Tot 21 januari 2014!

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Klaar voor het nieuwe jaar . . . Beste Lezer,

De champagne en de oliebollen zijn inmiddels al weer verteerd en de meeste vuurwerkresten zijn ook al weer van de straat geraapt. We zijn daarnaast, al of niet via de gebruikelijke file, ook al weer een keer op ons werk beland. En het mooie is: “We hebben er zin in, laat 2014 maar komen !”
Wie dat gevoel herkent heeft op voorhand al een voorsprong. Juist die bruisende energie en die positieve blik vooruit kenmerkt de ware ondernemer. Er is nu tenminste weer een lange periode in het vooruitzicht waarin er weer volop aan nieuwe kansen en uitdagingen gewerkt kan gaan worden.

Kijk, het moet natuurlijk niet zo zijn dat de kerstvakantie als een hinderlijke onderbreking van de eigenlijke hobby (het werk) wordt ervaren, want dat zou niet goed zijn. Juist de kerstperiode is, in ieder geval voor de niet-horeca-ondernemers, vaak hét moment van bezinning en van samenzijn met vrienden en familie. Twee dingen waar je juist ook energie van zou moeten krijgen. Zelfs met “Driving home for Christmas” op de achtergrond ! Als je daarvan weg zou willen vluchten moet je je toch lichtelijk zorgen beginnen te maken.

Voor mij is het altijd het ideale moment om het lijf (en vooral ook de geest) weer even tot rust te laten komen, waardoor ook vaak nieuwe inzichten ontstaan. Alle deadlines van eind december zijn dan net gehaald en de maatschappij staat dan altijd even een dikke week bijna stil.

Het is als na een tussensprint in een wielerkoers, de snelheid is er even uit en het peloton waaiert weer breed uit. Even genietend en krachteloos pedalerend uitrijden, klaar voor de nieuwe tempoversnelling. En zelfs als je iets zou achterlopen kun je juist op zo’n moment weer vrij gemakkelijk inlopen om weer bij de rest aan te haken, maar dan moet je alleen even nog iets langer doortrappen. En ook dat zou nog niet eens zo erg moeten zijn omdat je uiteindelijk toch ooit vanuit liefhebberij bent gaan fietsen.

Dat betekent niet dat ik in die kerstperiode niets doe en alleen maar in de luie stoel hang. Nee, dat zeker niet. Ik slaap wel uit, maar ook dan ben ik er zonder wekker nog voor zevenen uit. Nee, ik doe dan vooral die “andere” dingen. Juist die (vaak huiselijke) dingen die er in de hectiek van het werk in de regel altijd maar bij inschieten, omdat ze dan juist hinderlijk verstorend in de flow zijn. De ziektekosten van de afgelopen jaren declareren, de computer opschonen, dat schilderijtje ophangen, het dakraam zemen, de schuur opruimen, je kent het wel.

En achteraf blijken ze, als je er dan eenmaal gefocust aan begonnen bent, dan vaak maar heel weinig tijd te vergen en na afronding ook nog grote voldoening te geven. Dit niet in de laatste plaats omdat ze dan ook maar gedaan zijn en dus in de komende periode niet meer storend “voor de voeten” kunnen liggen.

Of ik werk mijn (eeuwige) “leesachterstand” van vakbladen en (ondernemers)magazines weg of ik pak gewoon een vijfsterrencryptogram. Allemaal input die de geest prikkelt en die inspiratie geeft op alle vlakken. De fysieke en de mentale batterij raken zo vanzelf opgeladen en ook de route wordt zo automatisch heroverwogen en waar nodig bijgesteld; klaar voor de volgende etappe.

En zo heb je eigenlijk geen goede voornemens meer nodig voor het nieuwe jaar en is het gewoon weer tijd geworden voor de hobby en kunnen we weer volop gaan “koersen”, waarbij we vooral uit moet gaan van eigen kracht en ook goed op de hoogte moeten zijn van de te rijden route. Dus de neus in de wind en vol op de pedalen demarreren; dan kijken we van de zomer wel weer een keer achterom waar het peloton gebleven is.

Ik wens u allen ook veel “fietsplezier” !
           
Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)