VERSLAG | 18-07-2023

Even de jeu-de-boule de boel laten?

Op dinsdag 18 juli kwamen meer dan 60 leden bijeen bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout. De ontvangst vond plaats op het vernieuwde, overkapte terras.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter heette directeur Peter Duivenvoorde de aanwezige leden eveneens van harte welkom, waarna hij in vogelvlucht het ontstaan en de geschiedenis van het familiebedrijf schetste. Ook vertelde Peter over de recente verbouwing en de herinrichting van het restaurant, waar onder andere de eerdere rechte bar is vervangen door een stijlvol ovaal exemplaar, waar je gemakkelijker bij aanschuift. Ook vermeldde Peter terloops dat Tespelduyn opnieuw een plek had verworven in de Terras Top 100 van vakorganisatie Misset Horeca.

Aansluitend werd er op de nieuw aangelegde banen tegenover het terras een vrolijke Jeu-de-Boules clinic verzorgd door deskundige instructeurs van Les Boules Fleuries. Dit is met bijna 250 leden één van de grootste Jeu-de-Boules verenigingen van Nederland, gesitueerd in Lisse. Na een korte uitleg en demonstratie van de basistechniek, werden de leden met behulp van een deck speelkaarten verdeeld in teams. Er ontstond een sportieve competitie, waarbij bleek dat de ONDB zowel ongeoefende spelers als schijnbare semiprofs onder de gelederen telt. De sfeer was optimaal, waar een paar regendruppels niets aan af konden doen.

Het team van Tespelduyn zorgde voor de nodige drankjes, die met dienbladen werden rondgebracht  vanaf een mobiele bar tussen beide hoofdvelden. Na afloop van de clinic verplaatste men zich terug naar het terras waar de borrel werd voortgezet, begeleid door smakelijke hartige versnaperingen. De meest verdienstelijke mannelijke en vrouwelijke speler werden verrast met een gloednieuw setje Jeu-de-Boules ballen, in een tasje met het nieuwe ONDB-logo. 

 

Bekijk hier het foto verslag Layer 1