AANKONDIGING | 16-08-2022

Schuitje varen op het IJsselmeer

Na het grote succes in 2017, gaan we deze zomer weer! Op 16 augustus a.s. gaan we met het ONDB zeilen op het IJsselmeer. Met de Koftjalk de Schuttevaer varen we om 15:00 uur vanaf de haven in Enkhuizen het IJsselmeer op om te genieten van de golven en de wind en de schitterende natuur. Wie wil hier niet bij zijn!
Onno en Trudy zijn de trotse eigenaren en schippers van de Schuttevaer. Zij zullen er alles aan doen om ons een geweldige dag te bezorgen. Voor de sportievelingen onder ons is er deze dag genoeg uitdaging. Van ons wordt namelijk verwacht dat we Onno en Trudy gaan helpen met het zeilen. Aan het begin van de avond zal de Schuttevaer voor anker gaan liggen op het IJsselmeer zodat wij met elkaar kunnen genieten van een heerlijke BBQ aan boord. Daarna zullen we terugkeren naar de haven in Enkhuizen, waar we om ongeveer 20:00 uur worden verwacht.
Wij gaan deze dag om 13.00 uur verzamelen bij Koninklijke Beuk Touringcars in Noordwijk (alwaar voldoende parkeergelegenheid is) om vervolgens om 13:15 uur met de luxe touringcar naar Enkhuizen af te reizen. In Enkhuizen ligt de Schuttevaer voor ons klaar. Na het nuttigen van een heerlijke kop koffie met versnapering steken wij van wal. Deze bijzondere dag mag je gewoonweg niet missen.

Hieronder tref je het programma van deze dag aan, met de uitdrukkelijke vermelding dat de tijden richttijden zijn:

13:00    verzamelen bij Koninklijke Beuk Touringcars, Van Berckelweg 32 in Noordwijk

13:15    vertrek touringcar

14:45     aankomst in Enkhuizen

15:00     afvaart richting IJsselmeer

20:00     retour in haven Enkhuizen

20:15    touringcar retour naar Koninklijke Beuk Touringcars

21:45    einde programma

Voor de inwendige mens wordt deze dag goed gezorgd. Aan boord van de Schuttevaer zal voldoende eten en drinken aanwezig zijn. Ook gaan we genieten van een heerlijke BBQ aan boord.

 

Let op!

Vol is vol
Er zijn voor dit event maximaal plaatsen beschikbaar. Geef je dus snel op, want vol-is-vol. Plaatsing gaat op volgorde van binnenkomst van inschrijving. Dit event vindt plaats zonder introducees.


No-show-fee
Gezien de kosten van de organisatie van deze bijzondere bijeenkomst zijn wij genoodzaakt een no-show-fee in rekening te brengen van € 100,- als je zonder tijdige afmelding wegblijft. Indien je na inschrijving toch onverhoopt niet kan, vragen wij je uiterlijk 48 uur voor aanvang van deze bijeenkomst af te melden bij één van onderstaande projectleiders, zodat er dan eventueel nog een ander ONDB-lid meekan.

Meld je tijdig af
Heb je je ingeschreven, maar kun je toch niet komen? Meld je dan uiterlijk vóór aanvang van het event af bij een van onderstaande projectleiders. Dan is er mogelijk plek vrij voor een ander ONDB-lid.

 
Aan- en afmeldprocedure
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen zich aanmelden voor een ONDB-event en niet komen opdagen. Of zich niet aanmelden en onaangekondigd naar de bijeenkomst komen. Beide gevallen zijn vervelend voor de organisatie. De capaciteit is soms beperkt en we maken afspraken met de locatie over het aantal deelnemers. Voor elke deelnemer maken we kosten.

Meld je vooral aan als je zeker weet dat je naar het event komt; we zien je graag komen - maar meld je vooral óók tijdig even af als je onverhoopt verhinderd bent. Dan kan er mogelijk een ander ONDB-lid in jouw plaats komen.

Afmelden kan via de uitnodiging of de reminder die je van ons krijgt of via www.ondb.nl. Mocht het event al 'gesloten' zijn, neem dan rechtstreeks contact op met een van de organisatoren die onder de betreffende uitnodiging staan.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Heerlijk alle hens aan dek . . . .

Beste Lezer,

Twee keer eerder hebben we het al eens gedaan. Een soort “schoolreisje voor ondernemers”; met zijn allen in de bus naar een haven aan het IJsselmeer om van daaruit het “ruime sop” te kiezen. Heerlijk met een grote tweemaster al zeilend de (Zuider)zee op . . . . .
En ongetwijfeld wordt het die dag weer fantastisch weer, want dat is ons de afgelopen maand aan het Katwijkse strand immers ook al gelukt. Alleen hopen we dit keer op iets meer wind, want het moet natuurlijk wel op “net werken” blijven lijken . . . .

En dat “net werken” kan dit keer op meerdere manieren. Ofwel heerlijk met de kop vol in de wind en met de handen uit de mouwen om mee te sjorren aan het tuig om de wind zo vol mogelijk in de zeilen te trachten te krijgen. Samenwerking in optima forma. Ofwel anders gewoon lekker op het dek aan de praat met collega-ondernemers uit de streek. “Leren mensen leren kennen” (zoals Harrie Jekkers dat ooit zo mooi beschreef), onder het genot van een drankje en een hapje. En op allebei de manieren mag natuurlijk ook, want we zitten die dag immers lang genoeg met zijn allen in hetzelfde schuitje . . . .

Augustus is toch in de regel de laatste maand van de grote vakantie, dus de meesten van jullie zullen tegen die tijd inmiddels alweer met de nodige nieuwe belevenissen thuisgekomen zijn. En juist voor degenen, die dan nog niet weggeweest zijn, zit er mogelijk nog wel iets aan vakantieplannen in het nabije verschiet om over te kunnen verhalen. Genoeg om gezellig over te kletsen om vooral ook “de mens achter de ondernemer” te leren kennen. Het hoeft niet altijd over de zaak of over de zakelijke succesverhalen te gaan. Alhoewel daar natuurlijk ook gewoon alle ruimte voor is . . . .

Wij zijn met de zaak de laatste jaren altijd twee weken “verplicht” dicht. En dat werkt voor ons heel goed. Gewoon gelijk met de centrale vakantie van de meeste bouwers om ons heen. Daarmee zijn we gezamenlijk vrij op het moment dat de drukte vanuit de markt even wat minder is en voor ons als directie is het een ideale manier om bureaubreed een beetje synchroon van de vakantiedagen af te komen. En iedereen mag daar facultatief dan nog een of maximaal twee weken voor of na aan vastplakken . . . .

Met altijd vóór die vakantie weer die traditionele piek om nog net even allerlei plannen te kunnen indienen; dit vanuit de vaak ijdele hoop dat de gemeente dan in die tussentijd wel even die vergunning regelt. Maar die blijken dan vaak ook gewoon op vakantie te willen gaan . . . .

En met direct na de vakantie vervolgens standaard weer de volgende piek, omdat de hele bouw dan ineens weer vol op stoom komt en men gelijk weer zit te springen om allerlei nieuw tekenwerk. Maar daar staan we dan uiteraard helemaal uitgerust weer klaar voor . . . .

Dus eigenlijk is het gewoon altijd druk en dat is nog lekker ook. Het is daarbij wel vooral van belang om leuk werk te hebben, waar je het hele jaar een soort vakantiegevoel van krijgt. Gewoon omdat je werk ertoe doet en dat je van toegevoegde waarde kunt zijn voor anderen. En dat is bij ons gelukkig vrijwel altijd aan de orde. Juist dát geeft je elke dag weer die energie, waardoor je er steeds weer vol tegenaan kunt en je niet alleen van de vakantie afhankelijk bent om te kunnen uitrusten . . . .

Belangrijk daarom om elke dag opnieuw weer “alle hens aan dek” te kunnen hebben. Dus laten we daar het komende event op het IJsselmeer dan gelijk maar weer mee beginnen . . . .


Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)