VERSLAG | 15-10-2013

Co-creatie: hype of trend?

Op 15 oktober j.l. werd er een leuke en leerzame ONDB avond georganiseerd door Aan Zee Communicatie. De bijeenkomst bij KidsZoo werd, als vanouds, goed bezocht met meer dan 110 leden. Een goed gevulde zaal met veel potentie om nieuwe mensen te leren kennen en dat gebeurde zeker aan de 11 tafels die waren ingedeeld voor een co-creatie. 
Tijdens deze bijeenkomst gaf Steven de Bruijne, Creatief Directeur bij Aan Zee Communicatie, een uitgebreide uitleg over co-creatie. In een hoog tempo liet Steven enkele vormen van co-creatie de revue passeren en gaf hij inzicht in de voor- en nadelen van de aanpak. Ervaren is geloven, daarmee werd de presentatie besloten met een co-creatie-uitdaging. In verschillende groepen kon er nagedacht worden over de toekomst van het ONDB. 

Voor het ONDB dus een spannend thema “Wat willen wij de komende jaren veranderen en verbeteren bij het ONDB”. Met de groei van de huidige club zullen we in de toekomst rekening moeten houden met de locaties, aanmeldingen en alle wensen die daar bij komen kijken. Hoe ziet de ideale ONDB bijeenkomst er eigenlijk uit?

De uitkomsten zijn zeker verhelderend en soms zelfs erg verrassend te noemen. Een aantal heldere en opmerkelijk punten die tijdens de co-creatie naar voren kwamen waren:
         • Meer interactie via social media
         • Sessie met kleinere groepen of koppels
         • Speeddaten met ondernemers
         • Maandelijks voorstellen van nieuwe leden
         • Oprichten van een Jong ONDB
         • Meer pitches kleine bedrijven
 
Aan bestuur en activiteitencommissie de verdere taak om te kijken wat er wel/niet met al deze punten gedaan kan worden. Iedereen bedankt voor de inbreng, we komen er te zijner tijd nog op terug.

Na de co-creatie was er uiteraard genoeg tijd om verder te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje. Onze dank gaat uit naar Krijn van Dijk (Aan Zee Factory/KidsZoo) die het evenement samen met de ONDB activiteitencommissie in goede banen heeft weten te leiden. Op onze ONDB Facebook pagina staan diverse foto's om nog even na te genieten van deze avond. Mocht je nog geen lid zijn van de Facebook ONDB groep meld je dan direct even aan (http://on.fb.me/1bfm8Jb).
Bekijk hier het foto verslag Layer 1