AANKONDIGING | 15-08-2017

ONDB Sloepentocht

Dinsdag 15 augustus a.s. zal weer in het teken staan van de jaarlijks druk bezochte ONDB sloepentocht bij Olympia Charters in Warmond.
Vanaf 17.30 uur heten wij jullie welkom bij Olympia. We hebben er voor gekozen dit jaar weer eens een BBQ te organiseren, deze BBQ zal dit jaar verzorgt worden door Gerben van der Plas van Keurslagerij Nozeman. 

Vervolgens zal Patrick Kerkvliet van Olympia Charters er voor zorgen dat om 19.15 uur de boten klaarliggen om vervolgens om 19.30 te vertrekken richting de Leidse grachten. Na ongeveer 2 à 2,5 uur varen komen we weer terug in Warmond alwaar we onder het genot van een drankje verder kunnen netwerken.
Net als andere jaren zal het ongetwijfeld weer tot laat gezellig blijven. 
Schrijf je snel in, want er is slechts plaats voor maximaal 100 mensen: vol is vol!


Tot slot zijn er twee huishoudelijke regels van kracht: 
  • In verband met het maximaal aantal plaatsen is er voor gekozen om geen introduceés toe te staan bij deze bijeenkomst. 
  • Diegene die zich wél heeft aangemeld maar niet komt opdagen zullen wij een no show fee à € 30,- (ex BTW) doorbelasten. Natuurlijk gaan we ervan uit dat dit niet nodig zal zijn.


Graag tot ziens op dinsdag 15 augustus bij Olympia Charters in Warmond.
 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Oost, west, . . . .


Beste Lezer,

De vakantie zit er inmiddels al weer op. Voor ons ook dit keer weer een stadsvakantie; na eerst Londen, Berlijn en Barcelona, dit keer dertien dagen naar Rome. Met als 'uitvalsbasis' een bescheiden Airbnb-appartement, op een qua ligging strategisch gekozen plek midden in de stad, met een royaal en schitterend dakterras. Nou, dat was héél goed uit te houden . . . . 
Het leuke van vakantie vieren in een grote stad is voor ons dat er binnen een klein gebied toch altijd heel veel te zien en te beleven is. Juist vooral ook in een stad als Rome. En da's wel zo handig in het geval dat je vrouw qua mobiliteit niet over zo'n grote actieradius beschikt en dat hele dagen aan strand of zwembad liggen niet (meer) aan het gezin besteed is. En willen we dan een keer een dagje niet weg, dan blijven we gewoon 'thuis'; we zijn er immers toch lang zat. Niets 'moet' en alles 'mag'; het is tenslotte vakantie. En dan maakt het helemaal niet uit dat het ook nu weer een stad in Zuid-Europa was, want van de hitte krijg je eigenlijk niet eens zoveel mee. Ook in zo'n zuidelijke stad is er namelijk altijd nog schaduw genoeg te vinden, al is het veelal maar aan één kant van de straat . . . .     

Dus ook hier hebben we, naast alle 'verplichte nummers', toch ook nog weer heel veel extra 'facultatieve nummers' kunnen aflopen, waarbij de metro steeds meer overgeslagen werd ten gunste van de bus of de tram. Want boven de grond is er nu eenmaal veel meer te zien in zo'n stad en het scheelt bovendien ook nog heel veel (trappen) lopen. Je moet alleen eerst wel even doorhebben hoe het plaatselijke openbaar vervoer werkt, maar met een app als Citymapper op je telefoon is dat tegenwoordig een peulenschil. Dan heb je verder geen kaarten of gidsen meer nodig om ergens te komen. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar achter je eigen telefoon aan te lopen . . . .

Dat 'stadsleven' in zo'n grote stad boeit ons nu eenmaal ook omdat er altijd wel reuring op straat is. En dan bedoel ik niet alleen de (relatief geringe) drukte bij de toeristische attracties, de straatartiesten, de vele markten, de bedelaars of de straatverkopers, maar juist ook het 'stadse leven' zelf. Dat speelt zich in een zuidelijkere stad immers veel meer op straat af. Daar zitten ook de lokale mensen nog tot 's avonds laat op straat te eten of te drinken op de vele terrasjes en het is helemaal geen straf om daar dan tussen te 'moeten' zitten. En als je die reuring uiteindelijk dan toch nog zat bent, dan ontvlucht je die gewoon weer door 'thuis' op het dakterras te gaan zitten en nog even een wijntje te nemen en de sterren te tellen. Heerlijk toch om zó in een stad te kunnen leven . . . .    

Maar kom je dan eenmaal weer thuis, dan vallen er je ineens weer een heleboel dingen op, die je nog nét niet miste, maar waar je achteraf bezien toch wel héél erg aan gehecht blijkt te zijn. Geen nachtelijke herrie van de vele vuilophaaldiensten, er is weer plaats om je auto fatsoenlijk te kunnen parkeren, geen luide Italiaanse stemmen en slaande deuren in het hol klinkende trappenhuis, geen stinkende vuilnisbakken op straat, de ruimte en luxe van je eigen huis, geen gewapende militairen meer op straat, eindelijk weer een straatbeeld met 'normale' (eengezins)woningen met échte tuinen, etc. 

Wát een rust en wát een ruimte. En dan begint onze vakantie eigenlijk gewoon weer opnieuw. Gewoon voor de rest van het jaar, in ons eigen huis. Nóg heerlijker toch om zó in een (Bollen)dorp te kunnen leven . . . . 

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB).