VERSLAG | 17-01-2023

Nieuwjaarsborrel bij Cheers!

Op dinsdag 17 januari jl. heeft Kevin Pelt van Cheers! zijn deuren opengezet voor een zeer druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst, het aantal van 90 is overschreden. Cheers! heeft de leden ontvangen in de nieuwe ruimte die uitermate geschikt is voor feestjes en andere bijeenkomsten.

Rene Nieuwmans heeft uiteengezet wat Teekens Karstens advocaten en notarissen kan betekenen voor ondernemers. Zijn collega advocaat Carina de Bruin liet de ondernemers middels “mentimeter” kennismaken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De presentatie was geëindigd in een open zaak betreffende een MeToo affaire van een bedrijfsleider van Primark Amsterdam. Deze was ontslagen wegens hartjes-emoji. 
 
TK wil iedereen niet onthouden van de uitslag van deze zaak:
 
“Wel complot, geen overschrijdend gedrag!
Belangrijker: de rechter gaat mee in het verhaal dat het hier gaat om een complot. Mede omdat een van de hoofdklagers een manager is wiens baan op de tocht stond in de mogelijke reorganisatie )die achteraf alleszins meeviel). En omdat alle klachten tegelijkertijd binnenkwamen en de 8 klagers elkaar kennen (er zijn ongeveer 350 medewerkers werkzaam in Amsterdam). Komt nog bij: Uit de vele verklaringen van collega’s volgt een beeld van een man die professioneel en respectvol omgaat met zijn collega’s. Nergens, ook niet uit de verklaringen van melders, blijkt dat er een patroon bestaat van seksuele, pikante opmerkingen.

Ook blijkt het waarschuwende anonieme telefoontje afkomstig te zijn van een andere manager uit het bedrijf. Deze was op de hoogte van het complot van haar collega’s en dat zij alles gingen doen om hem weg te rijgen. Zij hielden hun baas verantwoordelijk voor hun aanstaande ontslag. De vrouw vond dat onterecht en liet haar buurvrouw haar baas bellen om hem te waarschuwen.


Conclusie van de rechter: Gelet op al het voorgaande lig het in de rede om Werknemer zo snel als mogelijk weer toe te laten op de werkvloer. En de klagers dan? Die zijn inmiddels allemaal weg bij het bedrijf.”

 
Bekijk hier het foto verslag Layer 1