VERSLAG | 21-10-2014

Echte Bakkerij Ammerlaan en Wereld Wijnen slaan handen ineen

Op 21 oktober opende Echte Bakker Ammerlaan de deuren van haar bakkerij in Voorhout voor het ONDB. Wesley Ammerlaan, namens Echte Bakker Ammerlaan en Martijn Claassen, namens Wereld Wijnen, hadden deze avond tot in de puntjes voorbereid.
Bij binnenkomst viel iedereen al met de neus in de boter. Naast een lekkere bak koffie kon er genoten worden van heerlijke verse speculaas en amandelstaaf. Na het openingswoord van de voorzitter heette Wesley alle aanwezige leden en intoducees van harte welkom in hun bakkerij. Ondanks het enorme slechte weer en ondanks de herfstvakantie konden we toch rekenen op een mooie opkomst van ruim 120 man. 

In een korte presentatie was te zien dat Ammerlaan de laatste jaren flink gegroeid is, niet in de laatste plaats door de recente overname van de diverse winkels van Den Butter. Totaal heeft Ammerlaan nu 11 winkels in de regio. Na Wesley nam Martijn kort de microfoon ter hand en vertelde de aanwezigen dat hij in zijn bestaan inmiddels een grote klantenkring heeft opgebebouwd in de regio, ondersteund door zijn winkel in Lisse die op afspraak altijd te bezoeken is. Leuk feitje daarbij is dat er onder zijn klanten ook veel ONDB-leden blijken te zijn. 

 
Na deze korte presentaties was het tijd om de handen uit de mouwen te steken.  De groep werd onderverdeeld in vier kleinere groepen, die ieder hun eigen programma volgden. Eén groep ging oliebollen bakken en één groep ging gevulde speculaas maken. Een andere groep kreeg een rondleiding door het grote pand door een van de heren Ammerlaan en de laatste groep kreeg een korte workshop wijn/spijscombinaties, die gegeven werd door Martijn Claassen. Heel bijzonder daarbij was de chocoladewijn die als laatste geproefd kon worden. Daarna werd er 3 x gerouleerd zodat iedereen in de gelegenheid was om alle workshops te volgen. Tijdens het oliebollen bakken kon men ook nog op de foto in het kader van de ‘Oliebal’-actie. Hiermee ondersteunt bakkerij Ammerlaan de Edwin van de Sar Foundation. Kijk voor een sneak preview van die foto’s op http://ammerlaan.echtebakker.nl/ondb. 

Zo rond de klok van 22.00 uur was iedereen weer terug in de grote zaal alwaar nog volop nagepraat, geborreld en genetwerkt kon worden. 

Aan het eind van de avond kreeg een ieder een stuk vers gebakken gevuld speculaas en een zak warme oliebollen mee naar huis. Al met al kijken we terug op een bijzonder geslaagde netwerkavond waarin we weer eens een kijkje achter de schermen hebben kunnen nemen bij een van onze leden. 

Een korte filmimpressie van het bezoek van het ONDB aan Ammerlaan en Wereld Wijnen op 21 oktober jl zie je hier!

Graag tot volgende maand!
Bekijk hier het foto verslag Layer 1