AANKONDIGING | 21-06-2022

ONDB sloepentocht

Sommige tradities moet je in ere houden. De jaarlijkse ONDB-sloepentocht vanaf Olympia Charters in Warmond is er daar één van. 
Ook dit jaar gaan we weer genieten van dit event en wel op 21 juni! Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom bij Patrick Kerkvliet van Olympia Charters die ook dit jaar weer zijn mooie sloepen voor ons klaar zal leggen. Rond 18.00 uur gaan we aan tafel. Het eten wordt deze keer verzorgd door Ad Baaij van BAAIJ-FRESH. Na het eten gaan we aan boord van de sloepen en varen we over de Kagerplassen richting Leiden voor een rondvaart door de grachten langs historische panden. 
Uiteraard zullen we halverwege de tocht weer aanmeren bij café l’Esperance voor een drankje en een korte pitsstop. Kort na zonsondergang leggen we weer aan in Warmond. Dan kunnen we nog even bijpraten onder het genot van een drankje.

LET OP!
Het aantal opvarenden per sloep is beperkt. Meld je daarom snel aan voor dit mooie event, dan ga je zeker de boot in. De inschrijving sluit op 20 juni om 17:00 uur. Heb je je wel aangemeld maar kan je onverhoopt toch niet komen, meld je dan ook even af via dezelfde link in de mail die je kreeg voor de aanmelding. Dan is er weer een plekje vrij voor een ander ONDB-lid.

Bij niet tijdig afmelden (24 uur van tevoren) zijn we genoodzaakt om de gemaakte kosten a €50 in rekening te brengen.
Aan- en afmeld procedure
Helaas komt het regelmatig voor dat mensen zich aanmelden voor een ONDB-evenement en niet komen opdagen. Of zich niet aanmelden en wel naar de bijeenkomst komen. Beide gevallen zijn vervelend voor de organisatie. De capaciteit is beperkt en we maken afspraken met de locatie over het aantal deelnemers. Meld je vooral aan, we zien je graag komen - maar meld je ook even af als je verhinderd bent. Dan kan een ander in jouw plaats komen. Afmelden kan via de mail die van ons krijgt of via www.ondb.nl. Mocht het event al 'gesloten' zijn, neem dan even contact op met één van de organisatoren die in de uitnodiging staan.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

Annette, Fred en hun kids . . . .


Beste Lezer,

Op 17 augustus a.s. organiseren we als ONDB weer de jaarlijkse uitgaansdag voor de "Kinderen van de Voedselbank". Dit nog steeds gefinancierd vanuit de opbrengst van de jubileumveiling van het 15-jarige “ONDB-bestaan” (uit 2014). Vanwege corona is het er de afgelopen twee jaar helaas niet van gekomen, maar gelukkig kunnen we er dit jaar weer vol goede zin met ze op uit trekken . . . .
Voor veel van deze kinderen was deze dag altijd hét hoogtepunt van het jaar. Ook zij maakten dan in de zomervakantie eindelijk weer eens iets leuks en niet alledaags mee en konden daar dan na de vakantie, eenmaal weer terug op school, ook nog enthousiast over vertellen. Dit als bescheiden tegenwicht tegen al die andere verhalen over Monaco, Amerika, Zuid-Afrika, Malediven, etc. . . . .

Dit jaar gaan ze, nadat ze eerst met de bus op de diverse verzamelpunten opgehaald zijn, met zijn allen weer naar Drievliet. Een beproefd recept in een heerlijk overzichtelijk park, waar, voor alle leeftijdsgroepen die meegaan, voor elk wel wat “wils” is om er een leuke, ontspannen en onvergetelijke dag van te maken. Dat heeft er al meermalen in geresulteerd dat ze ’s middags na afloop met rode konen en gewapend met een goodybag, moe maar voldaan, weer op de bus naar huis stapten. Het belooft daarmee dus ook nu weer een leuke en gevarieerde dag te worden . . . .

De organisatie ligt de laatste jaren steeds weer in de handen van Annette en Fred Duijnstee, die dit samen met al hun trouwe vrijwilligers altijd weer "totally-under-control" hebben. En dat is mooi, want het eindigt in de regel weer in één heerlijke en vrolijke uitgelaten bende. Zelfs de meest teruggetrokken kinderen komen in deze veilige omgeving uit hun schulp en staan aan het einde van de dag vrolijk lachend mee te hossen. Het enige jammere is eigenlijk dat de dag altijd weer omvliegt en daarmee voor iedereen (kinderen én begeleiding) dus veel te snel voorbij is . . . .

Volgend jaar beter zou je dan zeggen, maar die denkfout maakte ik zelf ook toen ik (als voorzitter van het ONDB) ooit eens telefonisch bedankt werd door een blije moeder: "Mijn dochter heeft de dag van haar leven gehad, superbedankt !!”. “Nou, noteer het voor volgend jaar dan ook alvast maar in uw agenda, want dan doen we het weer", zei ik nog in al mijn onschuld. "Dat zou op zich wel leuk zijn, maar dan hoop ik zelf eigenlijk geen gebruik meer te hoeven maken van de Voedselbank", was haar gortdroge antwoord . . . . .

En zo is het natuurlijk ook. Net zoals je ten aanzien van een lening zo snel mogelijk weer van de bank hoopt af te kunnen komen geldt dat ook voor de Voedselbank. Alleen kost die laatste dan gelukkig geen rente. Sterker nog, in dit geval levert het juist (nog een heel klein beetje) rente op. Want alle rente die wij tot op heden op ons, nog voor "de Kinderen van de Voedselbank" openstaande, saldo ontvangen hebben is daarna uiteraard ook altijd weer geheel aan hen besteed. Al hopen we, gelet op het eerdere telefoongesprek, natuurlijk wel dat dit dan liefst steeds weer nieuwe kinderen mogen zijn . . . .

Ik wens Annette en Fred en al hun assisterende mede-ONDB’ers veel succes en een hele fijne en geslaagde dag toe, met als het mee zit ook nog heel mooi weer. Want dat mag ook wel eens een keer . . . .

    
Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)N.B.:

Diegenen die op woensdag 17 augustus a.s. eventueel nog als ONDB-vrijwilliger mee zouden willen kunnen zich daarvoor tot 30 juni a.s. aanmelden bij Annette Duijnstee (annette@gebranwh.nl). Zie eventueel ook de extra nieuwsbrief daarover van afgelopen week.