Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 20/01/15

Culinair genieten...

Na de fantastische Gala avond in December, wensen wij u ten eerste een gezond en gelukkig 2015 toe! Natuurlijk MET mooie ONDB bijeenkomsten (en daar beginnen we dan dus ook direct maar mee).
Dinsdagavond 20 januari 2015 staat namelijk in het teken van culinair genieten. Baaij Catering nodigt ons op deze avond uit in de Proefunit om te genieten in een sfeervolle entourage van een heerlijk amuse diner. Ook zal er, tussen de amuses door, een wijnproeverij verzorgd worden door Noordman.


De Proefunit is de locatie van waaruit Baaij Catering sinds 2008 haar catering activiteiten verzorgt, maar wordt ook als kookstudio en feestlocatie gebruikt. Ad Baaij en zijn collega’s laten graag de locatie en hun passie zien deze avond. Om goed te kunnen genieten van de amuses zijn de aanvangstijden anders dan te doen gebruikelijk.

Vanaf 18:00 uur zien we u graag verschijnen op industrieterrein Deverpoort, Vennestraat 30 in Lisse, waar de avond om 18.30 uur geopend wordt. Rond 22:00 uur zal de avond ten einde lopen.

We zien u graag op 20 januari bij De Proefunit in Lisse. Tot dan!!

Namens de activiteitencommissie

Van de voorzitter

De lippen van Yolanthe . . . .


Beste Lezer,

Facebook heeft er vol van gestaan en er is al veel over gezegd en geschreven, maar het kwam echt niet door de slechte belichting bij Humberto . . . . het was gewoon de keuze van haar zelf (al of niet in overleg met Wesley). Net zoals twee weken vrij nemen zo rond de feestdagen ook altijd een keuze van mijzelf (en mijn vrouw Sylvia) is.

En in dat soort dagen kom je dan weer lekker tot rust om fris en helder over de komende nieuwe keuzes na te denken. Want keuzes, die moet je vooral zélf nemen, al of niet samen met de overige betrokkenen. Pas dan verandert de wereld om je heen steeds weer een beetje meer en meestal nog de goede kant op ook.

Twee weken in het teken van het gezin en van de familie, die op Eerste Kerstdag langskwam, en natuurlijk ook nog gewoon een klein beetje in het teken van mezelf. Ook allemaal keuzes: steeds nét iets later dan "normaal" uit bed komen, nu de kranten eens echt helemaal uitgelezen, meermalen met zoonlief naar de film geweest, het hele huis "Kerstvisite-gereed" gemaakt, alle achterstallige ondernemersbladen (en -magazines . . . ) alsnog uitgelezen, weer eens een keer of wat gesport, eindelijk dat huisnummer bij de achtervoordeur eens opgehangen, veelvuldig naar "de Slimste Mens" gekeken en daar bij één van de vragen zelfs nog de lippen van Donatella Versace gezien (vallen die van Yolanthe eigenlijk nog best wel mee . . . . ), met Bob de verschillende universitaire wiskundestudies vergeleken, geregeld de was gedaan en ook nog gestreken, lekker in de sauna gezeten, een Bitsing-boek gelezen (over het maken van keuzes gesproken), mijn hoogste rondescore bij LTRZ gehaald, met mijn vrouw bij zowel de Makro als de IKEA geweest en . . . . een logistiek fabrieksconcept uitgewerkt, een bezwaarschrift geschreven, een principeverzoek verzorgd, een woninguitbouw geregeld, een budgettering opgesteld en een voorwoord geschreven (maar die laatste paar dingen er dan natuurlijk gewoon even "sociaal verantwoord" tussendoor).

Ondernemen is ook niets anders dan keuzes maken, steeds maar weer opnieuw. Volg daarbij vooral je eigen gevoel en logica, waarbij je dat zoveel mogelijk op feiten stoelt en liefst niet op allerlei gewenste aannames. Kom in beweging en doe iets, want niets doen is, zeker in deze tijd, nog steeds geen optie (hoewel dat laatste eigenlijk toch ook weer als een keuze gezien kan worden, namelijk de keuze om "geen keuzes te maken", maar dat is dan wel de allerslechtste keuze die je kunt maken . . . .). En volg bij het maken van die keuzes dan vooral ook je hart en je passie. Want als je bedrijfsmatig ook juist dié dingen doet die je vooral ook zelf leuk vindt dan geeft dat namelijk een boost aan energie in plaats van dat het dat kost. En zo wordt het hele komende jaar vanzelf een soort (werk)vakantie; van dromen naar durven naar doen. Wat al die anderen daar ook van vinden . . . .

Dus laten we er in 2015 vooral voor gaan om juist dié keuzes te maken waar we in ieder geval zélf volledig achter kunnen staan, zonder dat dat op voorhand al afhankelijk zou moeten zijn van de publieke opinie die erover heerst of zal gaan heersen. Want zeg nou zelf, die lippen van Yolanthe, hoe groot ze inmiddels ook geworden zijn . . . . , die had je, als je er bij de Nieuwjaarsreceptie de kans voor had gekregen, toch ook nog steeds gewoon gekust . . . .

Bij deze u allen een gelukkig, gezond en vooral ook ondernemend 2015 toegewenst . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)