Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 17/12/13

Grand Gala ONDB

In navolging op het zeer geslaagde kerstgala in 2012 wordt dit ONDB-jaar wederom feestelijk afgesloten met een groots kerstgala. Van een echte traditie is nog net geen sprake, maar wellicht wordt hiermee wel de verdere basis voor die traditie gelegd. Op dinsdag 17 december bent u allen vanaf 18.30 uur welkom in De Beukenhof | La Société te Oegstgeest. 

Net als vorig jaar is het een besloten ONDB-avond en ook dit jaar is uw partner daarbij van harte uitgenodigd, dus neem die vooral ook mee (in het voorwoord van de voorzitter is te lezen wat onder ‘partner’ wordt verstaan).

Uiteraard gaan we er vanuit dat iedereen in galakleding komt. Om een extra link naar de kerst te leggen verzoeken wij u allen daarnaast ook om nog aanvullend een rood accent aan te brengen in uw kleding. We hebben u per post reeds een rood ‘ONDB’-pochet toegestuurd dat u hiervoor kunt gebruiken, maar laat u zich vooral niet remmen om op creatieve wijze andere rode accenten aan te brengen. We laten ons graag verrassen!

Gedurende de avond zult u culinair verrast worden en is er volop muziek aanwezig. Kortom, wij hebben alle ingrediënten voor deze fantastische happening al geregeld, nu alleen uw aanwezigheid nog.


U komt toch ook? Aanmelden voor deze gratis ONDB-avond kan slechts via de link in deze nieuwsbrief en kan tot uiterlijk vrijdag 13 december 12:00 uur! U krijgt daarna direct een bevestiging van uw aanmelding.

(mocht er onverhoopt iets mis gaan met aanmelden of twijfelt u of het goed gegaan is met uw aanmelding, stuur dan een mail naar activiteiten@ondb.nl)

Rond middernacht zullen wij het feest afsluiten. Voor mensen die dan nog geen zin hebben om huiswaarts te gaan, beschikt De Beukenhof uiteraard ook over een gezellige bar en bestaat er zelfs de mogelijkheid om te blijven slapen. U kunt hiervoor gebruik maken van één van de zeer fraaie hotelkamers van het hotel, zoals de ‘wijnkelder’, de ‘zolder’ en het ‘kraaiennest’. Speciaal voor ONDB leden biedt De Beukenhof deze kamers op deze avond aan vanaf € 169,- per kamer (2 personen per kamer, inclusief ontbijt). Voor reserveringen en boekingen verwijzen wij u direct naar De Beukenhof op telefoonnummer 071-5173188 of E-mail info@debeukenhof.nl. LET OP: Het aantal kamers is beperkt, dus vol is vol!

Voor het parkeren kunt u gebruik maken van het eigen parkeerterrein van De Beukenhof en van de parkeerplaats van de Albert Heijn, verderop in de straat. Het aantal parkeerplaatsen is echter beperkt, dus overweeg ook de opties van carpoolen of een taxi, hetgeen om andere redenen vaak ook zo zijn voordelen heeft.

Graag tot ziens op 17 december.

 

Van de voorzitter

100% gala op het ONDB-gala . . .


Beste Lezer,

Vorig jaar op het ONDB-gala in Huis ter Duin spotte ik nog vier mannen in een "gewoon pak" en twee dames in een "gewone jurk". Op zich een keurig nette score op een bezoekersaantal van zo'n tweehonderd gasten (zo'n 97% in gala), maar het moet nóg beter kunnen We gaan dit keer op het ONDB-gala voor de 100%-score, dus: "IEDEREEN IN GALA !!!".

De komende bijeenkomst van 17 december a.s. wordt weer een unieke bijeenkomst voor het ONDB, het is de voortzetting van wat we nu al zien als onze jaarlijkse GALA-TRADITIE. Dit keer in de Beukenhof in Oegstgeest en ook dit keer zijn jullie PARTNERS (zie verderop) weer van harte welkom. Sterker nog, we willen jullie ook nu weer verzoeken om ze juist mee te nemen.

Het wordt wederom een unieke GALA-AVOND (met partner), op een unieke GALA-LOCATIE (de Beukenhof), in een unieke GALA-TIJD (de kersttijd), met uniek GALA-ETEN (de "zware Hollandse kost" van vorig jaar is aanzienlijk ge-upgrade !!) en met een naar wij hopen en verwachten unieke GALA-SFEER (iedereen in gala-kleding !!).

En juist dat laatste wil ik nogmaals even extra onder de aandacht brengen, want dat is wel van essentieel belang. Gala-kleding is namelijk niet bedoeld als "overdreven gedoe" of om "voor lul te lopen", galakleding is met name bedoeld om een eenduidige en verzorgde sfeer te scheppen, waarbij juist de vrouwen het stralende middelpunt kunnen zijn. Dat maakt (in het verlengde van de eerder op Facebook geuite stellingen) dan gelijk al die vrouwelijke ondernemers ook weer wat zichtbaarder. De mannen keurig op de achtergrond in hun zwarte smoking en de vrouwen volop in de schijnwerpers in hun kleurrijke en sfeervolle creaties. Iedere andere kleding (een overhemd, een trui, maar zelfs ook die nette pakken en jurken van vorig jaar) detoneert in zo'n ambiance en dat doet dan weer afbreuk aan de mensen die zich wel naar de kledingvoorschriften van de avond gedragen hebben. Wie de gala-sfeer al eens ervaren heeft zal dit zondermeer onderschrijven, wie het nog nooit meegemaakt heeft zou het dan nu juist eens moeten komen proberen. En de gala-kleding op zich hoeft het probleem niet te zijn, lijkt me. Die is tegenwoordig op vele plekken simpel te regelen.


Het ONDB-gala is ook dit jaar weer een besloten bijeenkomst, die uitsluitend bedoeld is voor alle ONDB-leden met hun partners en waarbij het meenemen van introducés dus niet mogelijk is. Daarom, voor hen die het nog niet eerder meegekregen hebben, nogmaals op eenduidige wijze het verschil tussen een PARTNER en een INTRODUCÉ uitgelegd:

Net zoals ik vorig jaar in december al moest bekennen heb ik ook nu nog steeds twee vrouwelijke partners. Het zijn allebei fantastische meiden en ik "gebruik" ze allebei nog steeds, namelijk alweer in dit voorbeeld. 

De eerste is Sylvia, mijn vrouw, met wie ik al ruim vierendertig jaar verkering heb, die ik vrijwel elke dag tegenkom en naast wie ik vrijwel elke nacht keurig lig te slapen. En dat wil ik graag zo houden.
Zij valt daarmee voor het ONDB in de categorie: PARTNER

De tweede is Raya, één van mijn zakelijk partners, met wie ik al ruim negentien jaar samenwerk, die ik vrijwel elke werkdag tegenkom en naast wie ik nooit lig te slapen. En ook dat wil ik graag zo houden.
Zij valt daarmee voor het ONDB in de categorie: INTRODUCÉ

Rekening houdend met bovenstaande moet het toch niet al te moeilijk zijn om ook voor jullie zelf de keuze nu helder te hebben. Dit keer in december zijn alleen jullie partners welkom, maar vanaf de volgende keer in januari zijn juist jullie introducés weer van harte welkom (mits vooraf aangemeld). Waarbij voor een "introducé" natuurlijk wel geldt dat de betreffende ondernemer op zich geen zakelijke relatie met de "uitnodiger" hoeft te hebben. Het ondernemerschap binnen de regio en de wil om kennis met onze club te komen maken is voldoende. Een "introducé" moet je eigenlijk zien als een "potentieel lid", iemand die één of twee keer op uitnodiging meekomt en die daarna beslist of hij/zij er wel of niet bij wil horen.

Nou, de spelregels zijn duidelijk lijkt me. So let the game begin...

Graag tot de 17e in de Beukenhof, ik ontvang u daar graag in en op het GALA !!

Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)